Kandidat speciale i almen pædagogik af Looqi Schmidt PI/SPS Ilulissat

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogpakkens 6-dages kursus
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Kollegavejledning i teori
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Medarbejderudviklingssamtalen
Porteføljestyring
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
April 2011 Dias 1 Arktisk Sikkerhedspolitik: Danmark og Grønland Seniorforsker, Ph.d. Kristian Søby Kristensen Centre for Military Studies.
Hvad er internationalisering
Fremtidens folkeskole i Aalborg
Garantiskolekonference 2013
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Tekster til i dag Justine Grønbæk Pors Department of Management,
Møde for bygdeskoleledere i Qaasuitsup Kommunea Ilulissat den november 2011 Midtvejsevalueringen.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Sprog/billeder på Internettet
Skolereform august 2014………………
Dannelsens indhold i det senmoderne samfund
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Qaasuitsup Kommunia Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
INAARUTAASUMIK NALILIINEQ AFSLUTTENDE EVALUERING Kommuneqarfik Sermersooq Prøveresultater 2010 Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 3 af 9. januar 2009.
Karl Henrik Flyums model
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet OPFRISKNING AF BEGREBER FRA DAG 1 August 2011.
- Hvad kan I forvente som forældre?
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Speciale i virksomhedsstudier og pædagogik, RUC, 2006/2007.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Et fælles lederudviklingsprogram i Psykiatrien. Generisk modulindhold Tragten…. Hvad er topic af dette emne? ”The state of art..!” Psykiatri tilgangen.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Skoleledelse Atuarfinni aqutsineq Skoleledere i udvikling, som også udvikler kollegaer. ”Aqutsisut ineriartortut, suleqatinillu ineriartortitsisut”.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
DIIS ∙ DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES Udvikling, bistand og forretning Lars Engberg-Pedersen 6. november 2009.
Lærerkompetencer 6. oktober 2014 Caroline Kearney Projektleder & Uddannelsesanalytiker.
Velkommen Den globale dimension i uddannelserne 7. november 2013.
Skoleledermøde den 17. og 18. april Midtvejsevalueringen og derefter Midtvejsevaluering i 2010 – Skab din fremtid II januar – Skatte- og velfærdskommissionen.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
Muligheder og begrænsninger i arbejdet med inklusion i dagtilbud Reforma 14 – dagtilbud d v. Tom Ritchie UCC.
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
Frivillighed på kommando findes ikke
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Kortdage 2004 Omlægningerne i de offentlige GI/GIS relaterede forvaltninger. Hvordan håndterer man de menneskelige og organisatoriske omstillingsprocesser?
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Fremtidens Borgerservice i Grønland Kuupik Kleist 9. marts 2010.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet BEGREBER TIL HATTETRÆK-ØVELSE Juni 2011.
©SCKK 2005 Excellence Netværk 2004/2005 KVIK vs. Excellence – kan de kombineres og hvordan?
Leif Gjørtz Christensen, socialchef, Århus Kommune
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
SKABELON.
Virksomhedskontakter, fag og studieretninger - Nogle overvejelser og eksempler.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
Sanne Lorentzen Status, NLS Lederforum Folkeskolereformen Flere undervisningstimer i skolen Mindre tid i fritidstilbud Pædagoger deltage i undervisningen.
MEDLEMSTILFREDSHED Januar 2018.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Vision Børn og unge oplever glæden ved at deltage i fællesskaber   Værdigrundlag Fællesskaber er en styrke – Forskellighed er et potentiale Målsætning.
Præsentationens transcript:

Kandidat speciale i almen pædagogik af Looqi Schmidt PI/SPS Ilulissat Ledelse i Atuarfitsialak Studie i moderne ledelsesformer i folkeskolen Skoleledernes livsverdener og fremtidige udfordringer Kandidat speciale i almen pædagogik af Looqi Schmidt PI/SPS Ilulissat

Motivation og begrundelse for valg af emne: Her i reformernes tidsalder er det med længsel og med masser af ophobet frustrationer over den fraværende ledelsesudvikling i folkeskolen jeg starter på denne spændende rejse. Min drøm er at finde håb, motivation, glæde og ikke mindst eksistentielle tilgange til nye ideer om ledelse og lederskab i folkeskolen i en lille men vigtigt samfund i Arktis. Folkeskolen er ikke længere et sted hvor man blot lærer at læse, skrive og regne. Den er blevet alles anliggende og interesse. Samtidigt er folkeskolens placering og betydning i det grønlandske samfund blevet større i et mere komplekst samfund og i en stigende globaliseret Grønland.

Problemformulering: Hovedspørgsmål: Hvilke fremtidige udfordringer har skolelederne i dag? Underspørgsmål: Hvilke (overordnede) strategier kan være brugbare for at skolelederne kan optimere brugen af skolens samlede lærerressourcer i forskellige sammenhænge så folkeskolens formålsparagraf kan indfries (optimalt)?

Metodevalg: Den narrative interviewmetode Kilder som belyser dele af emnet: Konsulentrapporter mv. Artikler om emnet Offentlige dokumenter Faglitteratur

Samfundet i et forandringsproces….. Udviklingen af den komplekse, postmoderne og de -mokratiske samfund kræver helt naturligt udvikling af de offentlige institutioners organiseringer og praksisser. Det er hele samfundet (Sælstyret & Kommunerne) der er under omstilling til nye visioner, og disse mål har medført en række nye rammer og vilkår for den offentlige leder. Ledelse her forstås lokalt i skolesammenhæng og i sin konkrete institutionelle kontekst.

Samfundets fokus på Atuarfitsialak… Folkeskolen Afslutningsnotat fra Grønlands IT-Råd januar 2009 Kompetence udviklingsrådets rapport 2004 Halvvejsevalueringen af folkeskoleforordningen november 2010 Grønlands nationale IKT-strategi september 2010 Skoleseminar for 4 kommuner vinter 2011 Politisk - Økonomisk Beretning oktober 2011 Status for bosteder i Grønland februar 2011 Redegørelse for regional udviklingsstrategi februar 2011 Skatte- og velfærds- kommissionens betænkning marts 2011 Skolelederundersøgelse august 2010

Strukturreformen: Strukturreformer medfører typisk: Nye målsætninger Nye organisatoriske tiltag Nye styrings- og evalueringstiltag Udvikling af terminologien Udvikling af kommunikationsteknologien Il.il.

Den politiske målsætning: ”I foråret 2006 tilsluttede Landsstyret og Landstinget sig uddannelsesplanen, der blev udarbejdet for at styrke Grønlands økonomiske og sociale position i en globaliseret verden. Hovedmålsætningen med uddannelsesplanen er, at 2/3-dele af arbejdsstyrken skal besidde en kompetencegivende uddannelse i 2020. Dette er en ambitiøs målsætning, idet det er blevet estimeret, at kun 1/3-del af arbejdsstyrken havde en kompetencegivende uddannelse i 2005. Denne målsætning kræver derfor en stadig målrettet og gennemtænkt indsats på uddannelsesområdet, hvilken uddannelsesplan og det fortløbende arbejde med den er et udtryk for.” Politisk- og økonomisk beretning 2010

Folkeskolen som institution: Forordningens udvikling fra 1905 -2002 Tidstypiske pædagogikker og ledelsesformer og legitimering af disse praksisser Tilpasning til nye politiske tendenser og bestemmelser i den globale Grønland

Skolen som organisation (praksisser): Skolens ledelsesteam må bl.a. i samarbejde med PR/SU/SB: Styre skolens omstillingsproces til nye politiske målsætninger og bestemmelser samt udvikle hvordan disse skal indføres (implementering af forordningen) Afstikke nye tidstypiske pædagogiske og faglige praksisser både organisatorisk, undervisningsmæssigt mv. (f.eks. effektiv pædagogik) og finde indsatsområder mv. Udvikle retningslinjer og strategier for hvordan disse skal indføres/håndhæves (f.eks. personalepolitik) Il.il.

Organisationsudvikling (teorier og beskrivelser): Videnskabsteori for pædagogiske professioner… Definitioner af moderne ledelsesformer.. Ledelse af skoler og pædagogiske institutioner – teorier og beskrivelser om disse.. Den lærende organisation – fælles mentale billeder osv…. Systemisk ledelse – relationer i fokus… Myter og modstand i læringskulturen – lærernes retsgruppe…. Inuit socialiserings opfattelser…forskellige konventioner

Den enkelte skoleleder: Nogle typiske forventninger til den enkelte leder: Robusthed, lydhørhed, humor, empatisk, loyal overfor systemet…… Organisatorisk sans og forståelse samt overblik over skolens samlede aktiviteter og målsætninger Sparringspartner for alle kolleger - forskellige grupperinger i skoleregi…

Den enkelte skoleleder: Fremtidige forventninger?? Efter- og videreuddannelse om ledelse af skoler og pædagogiske institutioner…… Teoretisk viden om tidstypiske ledelsesstile som: Anerkendende ledelse (eks.) Lærende organisationer Modstand i læringskulturer Kommunikation og terminologi Il.il.

Behandling af interviews (diskussion og analyse) Valgte hovedtemaer fra interviews: Skolens organisering i 3 trin Skolelederens pædagogiske prioriteringer Skolelederens etiske kodeks Skolelederens rolle som personalechef