UUV’s repræsentantskabsmøde den

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er Meritvejen? Meritvejen er den direkte vej til at blive faglært og få svendebrev for erfarne chauffører og andre ansatte i transportbranchen. Være.
Advertisements

STU – lovgivning, bekendtgørelse og vejledning
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Elever i specialklasser og specialklasseelever
8. december 2010 på Egegård Skole
Ude af 10. klasse, og hva’ så? l
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Rehabiliteringsteamet i Køge kommune
Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU-Træf 1. december 2009
Fælles lokal uddannelses udvalgskonference på Syddansk Erhvervsskole d. 8. oktober i Odense.
Samlet årsrapport for Gårdhaven 2012 SIP-socialpsykiatri
Roskilde Produktionsskole
EGU – Erhvervsgrund uddannelsen ny lovgivning, nye muligheder
Hvem er jeg Hvad kan jeg Hvor skal jeg hen
Projektpræsentation Fra marginaliseringstruet til uddannelsesparat.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
 87,4 % er i uddannelse (933)  59,0 % går i gymnasiet (629)  24,7 % er i erhvervsuddannelse (264)  1,0 % er i andre ungdomsuddannelser (11)  2,4 %
EUD og vejledningsreform
Mentorordningen i UUO Overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse.
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
”Vi når målet – men hvordan?”
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
- Overgangsfrekvenser
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
ANALYSE AF UNGE I RINGSTED KOMMUNE Oplæg for Det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune den 17. juni 2014 Oplæg v/ direktør Mads Kromann Fog, mploy.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Fælles vejlederdag 7. juni Indtil nu! 24. – 28. januar 2011: Besøg i Skotland. 24. marts 2011: Fyraftensmøde – inspiration. 8. – 9. august 2011:
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
UU og Jobcentret Campussamarbejde Signe Molde, Søndag Live
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
U ngdommens U ddannelsesvejledning B ornholm Torvegade 7 1tv Kasse i finansministeriet STU - Status august 2012 Kommunikationscentret.
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Orienteringsaften på Byhøjskolen 24. januar 2012
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Frank Paulsen.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Tema 4 Overgange i barnets liv
1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Kontrol af Bopæl og ophold.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
UUV repræsentantskab UUV repræsentantskab tirsdag d. 24. september 2013 Præsentation  Afdelingsleder Hanne Legaard  Uddannelseskonsulent Eva Louise Nilsson.
Uddannelse for udviklingshæmmede
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Uddannelsesvejledning MF10.kl. 2011/12 1/8 2010: UU MariagerFjord U-plan, 10. klasse Brobygning Uddannelsessystemets opbygning 1. marts 2012 Gode
Grunde til at jeg elsker dig
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Velkommen til forældremøde
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Glostrup §17.4 / UU ansvar:Uddannelsesvejledning og information Foretage endelig uddannelsesparathedsvurdering Formidling af intro, brobyg praktik.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI,
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Ny målsætning som afløsning af ”den gamle” 95% målsætningen.
Status på Optagelse 2017 ved UUV’s Fællesmøde den 6. 6
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Nyt fra Undervisningsministeriet
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Præsentationens transcript:

UUV’s repræsentantskabsmøde den 28.3.2012 STU og EGU i Køge Bugt v. Dorte Olsen (Fremtidslinjen) og Mark Jensen (UUV)

Målgrupper Passer jeg til kassen? Passer kassen til mig?

EGU Målgruppe Kommunerne er forpligtet til at tilbyde egu til alle i målgruppen. Forpligtelsen gælder alle i målgruppen, der har CPR-nummer registreret med bopæl i kommunen. Produktionsskoler og skoler med erhvervsuddannelser kan på kommunens vegne oprette og gennemføre egu. Der skal i så fald foreligge en nærmere aftale med kommunen om varetagelse af opgaven.

Der er ofte tale om unge, som har potentialer til en erhvervsmæssig og personlig udvikling, men som af forskellige årsager har behov for et uddannelsesmæssigt skub, der er tilpasset den enkelte. Der kan eksempelvis være tale om skoletrætte unge eller unge med indlæringsvanskeligheder, tosprogede unge med svage dansksproglige kompetencer, unge med personlige og sociale problemer og lignende eller unge med lettere udviklingsmæssige vanskeligheder.

Hvad er EGU og hvad er STU og hvor ligger forskellen? Hvor egu sigter mod at give umiddelbar adgang til erhvervsuddannelse eller beskæftigelse, sigter STU mod at give personlige, sociale og faglige kompetencer til så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt og eventuelt til fortsat uddannelse og beskæftigelse.

Varighed Varigheden af et egu-forløb er normalt to år. Dog kan et forløb i særlige tilfælde forlænges med indtil ét års praktik i en virksomhed. Skoledelen kan under alle omstændigheder ikke overstige 40 ugers undervisning gennem hele egu-forløbet inklusive forlængelsen. Minimum er skoledelen på 20 uger.

Egu forløb December 2011 Greve: 24 forløb Køge: 18 forløb Solrød: 5 forløb Stevns 12 forløb

UPV Vurdering af uddannelsesparathed, som den er beskrevet i vejledningsloven, får derfor ikke betydning for erhvervsgrunduddannelsen (egu). Her vil der forsat skulle tages stilling til, om den unge tilhører målgruppen for egu.

STU Målgruppe Ungdomsuddannelsens målgruppe er beskrevet som unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov. Gruppen af andre unge med særlige behov omfatter blandt andet unge med svære bevægelseshandicap, multihandicappede unge, unge med autisme, unge med ADHD eller andre psykiske lidelser samt unge med erhvervet hjerneskade. Ungdomsuddannelsens målgruppe omfatter udelukkende de unge, der ikke har mulighed for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse, selv om der ydes den unge specialpædagogisk støtte.

Køge byråds møde den 27. marts 2012 Tre projekter skal give billigere velfærd Billigere service uden forringelser. Det er målet med Køge Kommunes Velfærdsinvesteringspulje, som nu har uddelt sine første støttekroner. Tre projekter har fået støtte fra puljen: Fra tale til tekst (59.000 kr., pilotprojekt - ingen tilbagebetaling), Uddannelsestilbud for unge med autisme (1.257.200 kr., tilbagebetaling over 6 år) Bofællesskab for STU-studerende (700.000 kr., tilbagebetaling over 4 år). Velfærdsinvesteringspuljen blev oprettet i forbindelse med budget 2012, og puljen råder over 10 mio. kr. Der uddeles midler fra puljen tre gange årligt – marts, juni og oktober. Byrådet godkender tildelingen af midler fra Velfærdsinvesteringspuljen.

Procedure Den unge/familien henvender sig til vejleder i specialteamet i UUV. Man har én eller flere afklarende samtaler Der indhentes samtykke Der indsamles dokumentation fra PPR, skole, sagsbehandlere, læger og andre relevante fagpersoner Ud fra ovenstående foretages i målgruppevurdering jf. lov564 https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=25517 Indstillingsskema med skitse til uddannelsesplan udarbejdes af vejlederen. Indstilling med dokumentation forelægges visitationsudvalget Opfølgning: Efter 12 uger - herefter min. 1 gang årligt Der udarbejdes uddannelsesplan i forbindelse med opfølgningen

Aktuelle tal fra UUV Køge Bugt 110 unge er i gang i 28 forskellige tilbud Køge 53 i gang 16 afslutter til august 11 unge starter til august 32 unge har gennemført en STU siden april 2008 8 unge har afbrudt 38 unge afslutter juli 2012 Ca 30 sættes i gang til august

Lidt flere tal Køge 43 i gang 16 afslutter til august (nøgletal 51) 11 unge starter til august Greve 27 i gang – 10 afslutter til august ( nøgletal 45 ) 10 starter til august Solrød 10 i gang – 8 afslutter til august (nøgletal 21) 7 starter til august Stevns 11 i gang – 4 afslutter til afslutter til august ( nøgletal 21) Nøgletal. UVM’s beregningsmodel 2.3 % af en ungdomsårgang