Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

Velkommen til Handelsskolernes Grundforløb hg
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Indsæt nyt billede: Format: B25,4 x 19,05 cm Klik på billed-ikonet midt på slidet. Find dit nye billede, højreklik på billedet og placér det bagerst. Hvis.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
Elevplaner: Lov f.o.m. 2007/08 Grundlaget nævnes også i ”En guide til arbejdet med elevplaner”, Aalborg Kommune. Brev til forældrene er undervejs, men.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE. REFORMENS MÅL ER: • AT GØRE FOLKESKOLEN ENDNU BEDRE OG UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, SOM DE KAN • AT HÆVE.
Agenda Reformen kort fortalt Hvad er det vigtigste nye? Nytter det?
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Talentudvikling gennem transferspor
Talentvejen Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med
Kære forældre Hermed orientering om status i forbindelse med Pilehaveskolens udbygning og flytning til Verninge i skoleåret 2013/2014. I foråret 2013 har.
Regeringens oplæg til erhvervsuddannelsesform Louise Pihl Dansk Byggeri.
Hold Fast projekt - praktik
Brug af tablets/mobiltelefon i undervisningen foråret 2014
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. 24 virksomheder/15.
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
I forlængelse af tydeliggørelsen af talentbegrebet, hvordan kan I så udvikle en læringsplan for talenter i forhold til de resterende ikke talenter? • Udvælgelse.
Talentinternat modul 3..
Information om folkeskolereformen mandag den 28
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Talentvejen på EUC Vest Marts Deltagende indgange 2 undervisere 6 virksomheder Produktion & udvikling 4 undervisere 2 virksomheder Bygge & Anlæg.
Folkeskolereformen2014.
Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.
Tillykke, du er et talent!
Talent og talentudvikling
Talent Tietgenskolen Deltagende indgang er merkantil Hvor mange undervisere er involveret? – På daglig basis 5 undervisere og 1 fuldtids talentmedarbejder.
Workshop 3 Kriterier til autentiske opgaver.  Valgfag - efterårssemester  Start uge 43  Mål med valgfag er udarbejdelse af produkt med udgangspunkt.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Talent udvikling! SkSke herrens vilje! Christian den 3. Men lad os samarbejde om danske erhvervsuddannelser, der udvikler talenter!
Talentvejen Tietgenskolen. Hvorfor et talentprojekt? Talentudvikling på erhvervsskoler er stadig relativ ny 95% målsætning – nedprioritering af talenter.
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Talent i ledelsesperspektiv Oplæg under temaet: ”Bedre resultater på elevniveau” – med fokus på ledelsesrolle, -motiv og kompetence v/ John Vinsbøl Udviklings-
Max 3 forsøg på eud.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Talentvejen PÅ TECH COLLEGE AALBORG. Talentaktiviteter  Technology College  Strøm, styring og IT – 3 lærere i gang med at udvikle et koncept  Food.
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
De merkantile uddannelser
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Udfordrer talenterne igennem. Mercantec 2 Udfordrer talenterne igennem Talentvejen.nu Talentaktiviteter på Mercantec.
Detailhandelsuddannelser Skolemøde
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. Efteråret.
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med Aalborg Handelsskole, EUC Vest, EUC Syd, IBC, Tietgenskolen, EUC Sjælland, ZBC, Køge Handelsskole,
Hvem kalder vi talenter? GiftedEksperter Begavede Børn med særlige forudsætninger Genier Jeppe Willads Petersen Dem der vil.
Strategisk kommunikationsmode, der kan fungere som isbryder og opvarmer overfor virksomhederne Udgangspunkt: En produktionsvirksomhed, der allerede har.
Grænseløs læring Virtuelle valgfag. Hvem deltager? Undervisere og elever på valgfag i to uddannelser: Pædagogisk assistent (PAU) Social- og sundhedshjælper.
Underviserens evaluering af eleven Forståelse af fagligheden: 0____________________________________________________________10 Vilje: 0____________________________________________________________10.
Talentvejen. Talent aktiviteter på skolen Landbrug og gartnerskole/ 3 undervisere Transport og Logistik/ 3 undervisere Bil, fly og andre transportmidler/2.
Læringsreformen Hvad er formålet med reformen? – Formålet er: – at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive – at mindske betydningen af den.
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
Talentspotning og talentudvikling på grundforløbet Workshop Den 23. maj og den 25. maj 2016.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
DE MERKANTILE ERHVERVSUDDANNELSER 2015 EUD 10 – Handel, kontor og forretningsservice.
TILBUD TIL STÆRKE ELEVER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt uddannelsesledere.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
TILBUD TIL STÆRKE ELEVER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE
Kontakt din vejleder når du vil skifte!
Grundfagsseminar 9. september 2015 Erhvervsøkonomi og afsætning.
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Præsentationens transcript:

Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman Talentvejen Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman

Aktiviteter på grundforløb Talentaktiviteter på skolen – deltagende indgange? Merkantil indgang Hvor mange lærere er involveret? 1 lærer er primære drivkræfter, 9 lærere bliver sekundært involveret Hvor mange talenter er involveret? 19 elever på grundforløbet Hvilket omfang har talentarbejdet for det enkelte talent (og her kan der være stor forskel på de forskellige indgange) Der arbejdes med talentudvikling, hver fredag, men efterhånden også ud over ugen, spredning til øvrig lærergruppe på grundforløb er sat i gang Hvor mange timer om ugen bliver talentet udfordret på sit talent? Lige nu er det ca. 6 timer, men på sigt ca. 12-14 timer

Aktiviteter på hovedforløb Talentaktiviteter på skolen – deltagende indgange? Merkantil indgang og hovedforløb på kontor med speciale (administration) Hvor mange lærere er involveret? 1 lærere er primære drivkræfter, 2 lærere bliver sekundært involveret Hvor mange talenter er involveret? 5 talenter på hovedforløbet Hvilket omfang har talentarbejdet for det enkelte talent (og her kan der være stor forskel på de forskellige indgange) Der arbejdes med talentudvikling i de fleste af de dage, eleverne er på skoleophold, ca. 2-3 dage på hvert skoleophold i forbindelse med de autentiske caseopgaver, typisk omkring egen virksomhed Hvor mange timer om ugen bliver talentet udfordret på sit talent? På hovedforløbet lige nu ca. 12-18 timer pr. skoleophold

Virksomhedssamarbejdet Hvor mange virksomheder er involveret i talentarbejdet, og på hvilket niveau? 6 virksomheder på grundforløbet, 5 virksomheder på hovedforløbet Hvor mange talenter har fået læreplads? På grundforløbet 1, på hovedforløbet har alle 5 elevplads Hvordan bliver det fremadrettede samarbejde med lærepladsen, nu hvor talentet overgår til hovedforløb? Vi håber at de 6 deltagende virksomheder vil tage nogle af grundforløbseleverne i lære Virksomhederne giver gode tilbagemeldinger så vi håber at kunne gentage samarbejdet næste skoleår I hvilket omfang er der et samarbejde mellem grundforløb og hovedforløb? Det er ikke så stort. Talenteleverne er lige nu ude i praktik inden for detail og handel, vi har hovedforløb på kontor. Er begge lærergrupper involveret? Ja

Den nære fremtid – foråret 2014 Hvordan er den fremadrettede plan for talentarbejdet hos jer? Der arbejdes med talentudvikling på både grundforløb og hovedforløb. Vore forsøg med praktisk undervisning har sin hovedvægt i dette forår. Der tænkes overrakt talentelevsdiplomer ved årets translokation, hvor hver elev kommer op på scenen og får sit talentbevis. Hvor meget er skemalagt for lærerne frem til sommerferien, og hvad vil blive skemalagt i efteråret? På grundforløbet er der skemalagt innovation for talentudviklingseleverne. Den øvrige lærergruppe involveres sådan, at talenteleverne også udfordres i de øvrige fag med de øvrige lærere ud over ugen i en differentieret undervisning. På hovedforløbet arbejdes i så vid udstrækning som muligt med autentiske opgaver, hvor deres talent kan stimuleres og udvikles. Vi har skrevet talentudvikling ind i vores lokale undervisningsplan.

Den fjerne fremtid – skoleåret 2014 – 2015 Grundforløb Vi vil formentlig gentage talentspotningen og gennemføre et analogt forløb med de erfaringer, vi har gjort fra projektet. Vi vil inddrage de samme virksomheder som udgangspunkt, men formentlig også prøve at udvide kredsen og skabe mere positiv opmærksomhed via pressemeddelelser og andet. Hovedforløb Vi vil lave stimuleringen af talenterne indgå i normal undervisning, hvor autentiske opgaver, typisk om deres egen virksomhed vil være grundlag for talentudviklingen

Talentspor efter EUD reformen EUX på Kontor med specialer Talentspor på Detail og handel grundforløbet Videreførelse af vore erfaringer fra dette projekt Hovedforløb har lagt talentundervisning ind i den lokale undervisningsplan

Den bedste historie Den bedste historie fra hver indgang? Thomas Nielsen fortæller følgende: ”Eleverne stimuleres hver fredag eller hver anden fredag med virksomhedspraktik. Når de er på skolen undervises de i fagelementer, som er relevante for det arbejde, der udføres i virksomhedspraktikken.” ”Tilbagemeldinger fra eleverne er meget positive når vi evaluerer og får feedback på, hvordan det går i virksomhedspraktikken, så finder de opgaverne meget stimulerende og det er vildt spændende for dem, at de får lov at få en firmaskjorte på og får virkelig kundekontakt og ansvar for et udstillings område, som de skal rådgive og sælge til kunder fra.”