for sociale tilbud på psykiatri- og misbrugsområdet 13. maj 2019

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
Advertisements

Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Indberetning til Tilbudsportalen Sociale tilbud Undervisning Socialtilsyn Nord Februar 2015.
Doku:SENtorium Torsdag d. 29. oktober Velkommen Programmet for dagen  Refleksionsøvelse  Fortællerrum  Narrativ evaluering Frokost  Sparringsrum.
Trivsel i hverdagen. Redskaber til positive samspil Børnestyret leg Coaching Ros Belønning Problemløsning Klare beskeder Rutiner Regler Ignorering Afledning.
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
Somatisk SOF Sydvestjylland den 22. januar 2014 Implementering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
KNÆK KODEN Opgave 4 Det erhvervsøkonomiske område.
Rationel klinikdrift Et bud. Rationel klinikdrift Rimelig arbejdstid.
Den svenske model og samskabelse Workshop den 25. maj 2016 V/ Ph.d. stipendiat Marianne Staal Stougaard og lektor Charlotte Jørgensen.
Urban Lab. 8 kommuner Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Baggrund i Aarhus 2017’s kortlægning af Region Midtjyllands.
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
1 Projektopgaven 8. årgang. 2 Projektopgavens vej 1.Overordnet emne er xxxx 2.Brainstorm over delemner. 3Gruppedannelse omkring delemner 4Problemformulering/opstilling.
Børn og Unge Århus Kommune 1 Børn /unge med særlige behov Oplæg d til Projekt KRUT Alice Klinge,psykolog.
Dagens menu: Behandlingspsykiatri At være elev i psykiatrien
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
Video Club – med fokus på kommunikation og samspil
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Læring gennem registrering og indberetning
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Afværgehjælp
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Workshop: Plejefamiliers rammer og vilkår
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Praksiseksempel fra Teater GROB
Oplæg om metoder Vejle 14. Januar 2010.
Byrådets temamøde 15. januar 2015
Læring gennem registrering og indberetning
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Anerkendende pædagogik
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
VELKOMMEN Informationsmøde Skole & Fritid
Adfærd på læssebagsmæk
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
Temaeftermiddag onsdag d. 3/1-2018
Socialtilsyn Hovedstaden Oplæg for medlemmer i SL den
23. og 24. april 2018 Banedanmark, Kvalitet & Sikkerhed
Udviklingstendenser, Personas og workshops
Introduktion til kurset
Informationsmøde 23. april Særlige pladser
Tendenser i forældresamarbejdet
Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje
Sådan bruger du præsentationen
Perspektivskifte Arbejdsmiljøloven Op
Demokrati og medborgerskab
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Lov og praktiske løsninger Adfærd og ”plejer”… Samarbejde
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
1½ times arbejde i gruppen
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Kompetencespillet Dialog om behovet for udvikling af kompetencer til fremtidens digitale arbejdsliv Velkommen til……. Fortæl hvem der er kommet med ideen.
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Illeris trekant og andre referencer
Fra byggesten til praksis
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018.
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Velkommen til halvårsmøder i MED maj 2019
Værktøj 4: Aktiverende APV
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentationens transcript:

for sociale tilbud på psykiatri- og misbrugsområdet 13. maj 2019 Erfamøde for sociale tilbud på psykiatri- og misbrugsområdet 13. maj 2019 Tid og sted: Danske Handicaporganisationer. Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup Klokken 13.00 – 16.00 Socialtilsyn Øst Socialtilsyn Hovedstaden

Workshop om magtanvendelser Dagsorden for workshop v. tilsynskonsulent Frank Pedersen, Socialtilsyn Hovedstaden og tilsynskonsulent Lau Laursen, Socialtilsyn Øst Præsentation af facilitatorer Navn, stilling, socialtilsyn Forløb/tidsramme Workshoppens forløb og tidsramme Introduktion om emnet Vigtige pointer fra socialtilsynenes anbefalinger samt hvorfor emnet er vigtigt at drøfte Drøftelse ved bordene Vi håber I vil byde ind og dele konkrete erfaringer med at udvikle Jeres tilbud - hvad er det I lykkes med, hvor bliver det svært, og hvordan oplever I samarbejdet med socialtilsynet undervejs? Opsamling Vigtige pointer, spørgsmål og gode ideer

Workshop om magtanvendelser Statistik Hovedstaden Øst 2017 2018 2019 Antal magtanvendelses-indberetninger på voksenområdet 923 822 211 Skærpede tilsyn med baggrund i bl.a. magtanvendelser 1 3 Påbud relateret til magtanvendelser 2017 2018 2019 Antal magtanvendelses-indberetninger på voksenområdet 1.056 1.023 261 Skærpede tilsyn med baggrund i bl.a. magtanvendelser Påbud relateret til magtanvendelser

Workshop om magtanvendelser Emnet tager udgangspunkt i anbefalinger fra Socialtilsyn Hovedstaden og Socialtilsyn Øst De vigtigste pointer er: Viden om mulig lovhjemmel til at anvende magt Ledelsen har ansvar for formidling af reglerne Bruge og udvikle pædagogikken i stedet for magt Procedure i forhold til dokumentationspraksis (herunder korrekt registrering i indberetningsskemaer) Løbende og systematisk refleksion til forebyggelse af magtanvendelser Bevidsthed om egen konflikt op – eller nedtrappende adfærd

Workshop om magtanvendelser Det er væsentligt at drøfte emnet fordi: Samarbejdet mellem socialtilsyn og tilbud er vigtigt på dette område fordi der kommer ny lovgivning og vi skal følge udviklingen tæt Socialtilsynene ser, at ledelsen her har et særligt ansvar Socialtilsynene møder gode eksempler på veltilrettelagt pædagogisk praksis til borgere med udadreagerende adfærd Tendens til, at tilbud ikke har tilstrækkelig viden om, hvornår en borgere er en del af personkredsen, der er omfattet af loven Socialtilsynene har særligt fokus på indholdet af indberetningerne og på om alle magtanvendelser bliver indberettet – set ift. tilbuddets målgruppe

Workshop om magtanvendelser I bedes drøfte følgende spørgsmål ved bordene: Hvilke gode erfaringer har I med at arbejde med magtanvendelser? Hvad synes I er særligt udfordrende ved hele magtanvendelsesområdet? Hvordan har I oplevet samarbejdet med socialtilsynet om at udvikle tilbuddets kvalitet ift. magtanvendelsesområdet?

Workshop om magtanvendelser Opsamling/afrunding: - Hvilke vigtige pointer? - Gode ideer - Spørgsmål - Feed back på form og udbytte tages i plenum