DABYFO kreds Vestsjælland Onsdag den 15. maj 2019

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
NYE BESTEMMELSER I BR08 OG NY BYGGELOV
Advertisements

KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
HÅNDTERING AF ERASMUS- MIDLER PÅ AARHUS UNIVERSITET.
FORSTÅ PRISERNE PÅ REJSEKORT Rejsekort DSB – februar 2012.
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Nedrivning af bevaringsværdige og fredede bygninger Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Transportable konstruktioner Anne-Sofie Bang Lassesen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt.
Byggesagsbehandling ved midlertidige konstruktioner.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
DABYFO kredsmøde Slagelse den 10. februar B Afslutning af byggesager En generel udfordring for hele landet! I Slagelse gør vi dette: Afslutter.
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
Ungdomslederseminar Lørdag den 24. november Program for dagen: 12.00: Velkomst, formål og præsentation 12.10: Evaluering af 2012 (breddeudvalget) 14.00:
Kommunalstyrelsesvedtægt og økonomisk styring. KANUKOKA Kalaallit Nunaanni Kommunit Kattuffiat Stiftet 24. juli 1972 ” Foreningens formål er at varetage.
Rationel klinikdrift Et bud. Rationel klinikdrift Rimelig arbejdstid.
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
HVAD GØR KOMMUNEN?. HVEM ER JEG? Signe Bøttzau  eller  Horsens Kommune, Naturafdelingen; løser opgaver mht.
Lidt om de kommende vandindvindingstilladelser Eskild Lund, Lejre Kommune, er det sløve læs, der har sørget for, at I endnu ikke har modtaget de nye vandindvindingstilladelser.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Velkommen BR-10 Seminar. 1. Administrative bestemmelser 1.1 Generelt 1.2 Begrænsninger i reglementets anvendelsesområde 1.3 Ansøgning om byggetilladelse.
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
Vejledningssamtale - rådgivning Skolens ledelse har en forpligtelse til at rådgive og vejlede ansatte, som har behov for det. Hvis skolens leder vurderer,
Indkøb under tærskelværdierne efter den nye udbudslov (af 1. jan. 2016) … lad os starte med en lille film.
SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde.
Faglærerkonference uge 26
Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Malthe Stenstrup Hansen Bjergsnæs Efterskole
Konference for lokale uddannelsesudvalg Oktober 2016
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Vejledning: selvbetjeningssystem
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
HÅNDTERING AF ERASMUS-MIDLER PÅ AARHUS UNIVERSITET
DABYFO kredsmøde Solrød den 11. maj 2016
Da ulven endelig kom … Aabenraa maj 2007.
Forberedelse til eksamen
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Konference Danske Havne
Velkommen BR-10 Seminar.
DABYFO, Kastrup, 3. maj 2011 Ernst Jan de Place Hansen, SBi
Spørgsmål til og svar fra TBST.
LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE KBU i logbog.net
Höstmöte i Stockholm dag 2 den 21. oktober 2009
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Det man ikke ser har man ikke ondt af
ÅRHUS AFDELING.
Direkte støtte 2018 Landbrugsseminar 2018
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Oplæg om retssikkerhed Handicaporganisationernes hus v
Køreteknik.
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
OK18 Det statslige forlig
Vejledning i validering
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
Indkøb under tærskelværdierne
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Unge hørehæmmede i ungdomsuddannelser
Byggeriets nye standardvilkår: AB/ABT/ABR 18
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
BR18 orientering om det nye bygningsreglement
Udkast til ændring af bygningsreglement 2018
Aula workshop #detvigør i Aarhus Kommune Torsdag 21. februar 2019
BR18 - Dokumentation af indplacering i brand- og konstruktionsklasser ved ansøgning og færdigmelding. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri.
Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
Lovliggørelsessager og BR18
Lovgivning.
Præsentationens transcript:

DABYFO kreds Vestsjælland Onsdag den 15. maj 2019 Orientering om punkter fra temadagen 10. april 2019 www.slagelse.dk

Orientering om punkter fra temadagen 10. april 2019 Program og materiale fra temadagen kan findes under: http://www.dabyfo.dk/temadage_program.aspx Udvalgte punkter: Diskussion af niveau for dokumentationskrav til færdigmelding. Styrelsen overvejer at lave en vejledning til rimelige krav eller evt. minimumskrav til niveauet. Vejledende liste kan lige nu findes under http://bygningsreglementet.dk/Administrative-bestemmelser/BRV/Vejledning-om-byggesagsbehandling-efter-BR18 www.slagelse.dk

Orientering om punkter fra temadagen 10. april 2019 EI30 brandadskillelse mellem en integreret garage og enfamiliehuset. Det var tilsyneladende hensigten i de præaccepterede løsninger, at der skulle være en adskillelse, men mange kommuner læser teksten som, at adskillelsen kun skal være der, hvis huset eller garagen er inden for 2,5 meter af skel. Styrelsen vil præcisere teksten eller komme med en vejledning til, hvordan den skal forstås. www.slagelse.dk

Orientering om punkter fra temadagen 10. april 2019 Betingelser i byggetilladelsen: Styrelsen vurderer, at det er i orden, hvis kommunerne sætter som betingelse for en byggetilladelse, at ansøgeren skal fremsende teknisk dokumentation for (specifikke) relevante kapitler, også selv om han ikke ved ansøgningen har sat kryds ved alle kapitlerne. Styrelsen udtaler, at hvis ansøgeren vælger at udnytte tilladelsen så har han også accepteret betingelserne Dette gælder i øvrigt også for andre betingelser, kommunen måtte sætte for byggetilladelser www.slagelse.dk

Orientering om punkter fra temadagen 10. april 2019 Transportable konstruktioner: Reglementet vil blive tilrettet og bestemmelserne samles (af hensyn til forståelse, især § 30, stk. 2) Evaluering af BR18: Var planlagt, men styrelsen har fundet ud af, at det er for tidligt (for få sager er blevet færdige p.t.). De laver nu en mindre evaluering og venter med den helt store til senere. www.slagelse.dk

Orientering om punkter fra temadagen 10. april 2019 Lovliggørelse af byggeri: De administrative bestemmelser i BR18 er gældende Der skal derfor anvendes en certificeret rådgiver fra 1. januar 2020. Der kan (som normalt) dispenseres til, at det er de ældre tekniske bestemmelser, der kan anvendes Garager over 50 m² - hvornår i konstruktionsklasse? Styrelsen overvejede en rettelse så man skulle indplacere i konstruktionsklasse hvis den samlede mængde af garager m.m. var over 50 m² De blev ved temadagen overbevist om, at de nuværende regler var ok, så bygningerne kun skal indplaceres hvis den enkelte bygning er over 50 m² www.slagelse.dk