Sex-graviditet-fødsel

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
QUIZ En quiz er en sjov og anderledes måde at lære om nye emner. Hvis I deler de unge op i hold, er der et ekstra konkurrence-element - hvem ved mest om.
Advertisements

Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Ungdom og efterskole To oplæg fra Cefu Tilde Mette Juul + Niels Ulrik Sørensen ÅRSMØDE EFTERSKOLERNE 2015.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
I østen stiger solen op Nu titte til hinanden Solen begynder at gløde.
Unge i Grønland Med fokus på seksualitet og seksuelle overgreb.
Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være.
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
1 ▪ En familie fødes 2016.
Drømmegiveren? Har du haft besøg af…. Drømmen… Alle… alle har en drøm Måske kan du ikke beskrive den Måske har du glemt den Måske tror du ikke længere.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
STX Uddannelse.
Karrierelæring på egen krop
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
S1.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Undervisningsvideoer
Alle rettigheder forbeholdes
FRONTERNE (Til citatet) Mener du stadig det?.
Bartimæus Mark 10,46-52.
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Unge på kanten af fællesskabet
Det gode møde i folkeskolen
Udarbejdet af Susanne Jul Petersen og Annette E. Gabrielsen
Lys i verden Hånden på hjertet (3).
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
REPRODUKTION Hos mink Reproducere sig selv – altså blive til flere.
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
Reproduktion hos GRISE
Hvor du sætter din fod Tekst: Jens Sejer Andersen 2001
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
REPRODUKTION Hos mink Reproducere sig selv – altså blive til flere.
Køreteknik.
Tjernobyl Nordlige Ukraine.
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Nysgerrighed og indsats
Tjernobyl Nordlige Ukraine.
REPRODUKTION Hos mink Reproducere sig selv – altså blive til flere.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
WORKSHOP 5A – KURSER FOR FAGLÆRERE I LÆSEVEJLEDNING
Børns stemmer Mikkel Balslev Afdelingsleder.
Knallertens udstyr.
Kulhydrater Sine Foder Nissen, foråret 2008.
Reklamer Definition af begrebet 'reklame'
Må jeg præsentere IQ TEST.
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Præsentation af mad vafler
Vidensopsamling på senfølger efter kræft hos voksne nr 3
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Prævention Slide om prævention slettes, hvis ikke klassen selv har vist interesse, da meget få endnu er nået til deres seksuelle debut, jf. AdamogEva.dk’s.
Alberts historie Af forfatter Signe Rhode og illustrator Anja Løfkvist
Livskvalitet Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med eller uden smøger, overvægt, inaktivitet….. Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med.
MENSTRUATION.
MENSTRUATION OG TRÆNING
Hej 8. klasse… Jeopardy.
Borgermøde.
Hvad ser du på næste side?
Præsentationens transcript:

Sex-graviditet-fødsel Seksualundervisning 6. klasse

Hvornår? Med hvem? Hvorfor? Diskussion i klassen Til inspiration ift. bibelske værdier: https://adamogeva.dk/artikel/10-gode-grunde-til-at-vente-med-sex/ https://issuu.com/danskoase/docs/om_seksualitet_-_et_oase_dokument Væsentlige pointer at nå frem til: Det er vigtigt at kende hinanden godt, føle sig klar, være tryg, have lyst. Sig nej, hvis du føler dig presset til at have sex! – VIGTIG POINTE!!! Må gerne fremhæves – fx ved at vise denne YouTubefilm: https://www.youtube.com/watch?v=oQbei5JGiT8 Nogle vælger at vente til, de er gift, fordi de synes det er vigtigt, at man har først lovet hinanden, at man vil elske hinanden og holde sammen hele livet. Hvis man har sex med hinanden, og forholdet bagefter slutter, kommer man ofte til at føle sig meget alene og føle, at man har givet noget af sig selv væk.

Hvad er sex? Fokus på at have en samtale med klassen, som afmystificerer nogle af de begreber, de allerede kender. Adamogeva.dk har lavet en undersøgelse af kristne unges (11-30 år) vaner ift. seksualitet. Her kan man få et indtryk af, hvad der er ”normalt” i en given aldersgruppe: http://www.onlinepdf.dk/Books/view.aspx?onlinepdf=4a3d2f3f-8722 I 6. klasse er det meget få af eleverne, der har seksuelle erfaringer. Blandt unge i andre sammenhænge kan andelen være større. Det må komme an på lærerens skøn, hvilket vidensniveau eleverne har brug for/er klar til – nogle kender allerede mange detaljer, mens andre måske ved relativt lidt. Sex = når man laver noget sammen, som man kan få orgasme af. Mandens penis kommer ind i kvindens skede (samleje) Manden putter en finger ind i kvindens skede, eller kæler for hendes klitoris (”give finger”) Kvinden bruger sine hænder til at nusse mandens penis og måske give ham en orgasme (”handjob”) Partnerne slikker på hinandens kønsorganer, så det føles dejligt og måske giver en orgasme (”oralsex”).

Når man får lyst til sex Kvindens skede bliver våd Mandens penis bliver stiv

Slidet kan slettes, hvis der er undervisning i kønsorganernes anatomi på et andet tidspunkt. Her vises: Klitoris. Uretra = urinrør. Vagina. Store og små skamlæber.

Hvad er orgasme https://www.youtube.com/watch?v=aMMs4ZWvvO4

Hvordan bliver man gravid Sådan ser vi ud indeni. I mandens testikel findes sædceller. Når manden får en orgasme, kommer der sæd ud af tissemanden – det er væske med sædceller i. Hvis sædcellerne kommer ind i kvindens skede, kan de svømme ind i livmoderen. I kvindens æggestok modnes hver måned et æg, hvis hun er kommet i pubertet. Hvis sædcellen møder ægget, kan der blive dannet et barn.

Baby på vej Hvis ægget bliver befrugtet, begynder udviklingen et helt unikt menneske med halvdelen af sine gener fra far og halvdelen fra mor. Ægget transporteres via æggelederen til livmoderen. Her sætter ægget sig fast i slimhinden, og langsomt – over ni måneder – udvikles et barn.

En graviditet tager 40 uger, det svarer ca til 9mdr. (Teksten oversættes til dansk)

De fleste børn bliver født gennem kvindens skede De fleste børn bliver født gennem kvindens skede. Oftest kommer barnet med hovedet først. I de fleste klasser vil der dog være børn, der er blevet født på andre måder.