Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Undervisningsvideoer

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Undervisningsvideoer"— Præsentationens transcript:

1 Undervisningsvideoer

2 Koncentrationsevne! En video:

3 Koncentrationsevne!

4 Koncentrationsevne!

5 Hvordan laver jeg en god video?
1. Udstyr:

6 Hvordan laver jeg en god video?
2. Få styr på processen: Fejl tilgives nemt ved liveundervisning i klassen, men ikke så nemt ved optagede videoer. Der skal måske rettes meget til, eller helt tages om. Det tager tid.

7 Hvordan laver jeg en god video?
3. Få styr på Stemmen: Vi har ofte dårlige vaner som kommer til udtryk i stemmen, gennem smasken eller andet. Vær opmærksom på det og få styr på det. Øhhhhh og fyldord bør fjernes/reduceres.

8 Hvordan laver jeg en god video?
4. Få en klar stemme: Hav en glas vand ved hånden og tag små slurke undervejs, dette reducere ufrivillige lyde fra munden. Sut på en skive æble inden optagelsen, det reducere tørhed i munden og holder stemmebåndene fugtige.

9 Hvordan laver jeg en god video?
5. Hold dig til manuskriptet: Kan virke mekanisk eller som oplæsning når man bruger et manuskript. Samtidig holder du dig til det planlagte og minimere oftest længden af din video, da du økonomisere med ordene. Der vil ofte være færre fejl med et manuskript.

10 Hvordan laver jeg en god video?
6. Hold energien oppe: Sørg for at der er en god energi i din stemme. Vær udhvilet og suppler evt. med koffein. Sørg for at være godt inde i stoffet/manuskriptet. Jo mere du har øvet, jo mere kan dine meninger og holdninger skinne igennem. Vent ikke for længe med at optage efter du har lavet dit manuskript.

11 Hvordan laver jeg en god video?
7. Længde på video: Så kort som muligt. Hav en enkelt eller få pointer du vil have overbragt. Lav hellere flere korte end én lang video. Gør det meget præcist og hold det simpelt.

12 Hvordan laver jeg en god video?
8. Vær tidløs: Sørg for at dine videoer er tidløse, så kan du bruge dem igen og igen. Undgå at refererer til nogen eller en begivenhed.

13 Hvordan laver jeg en god video?
9. Kom til sagen: Kom til sagen med det samme, så dine elever ved, hvad fokus er. Så drop de lange indledninger.

14 Hvordan laver jeg en god video?
10. Simpelt layout: Hold dig til et simpelt layout. Pas på med alt for mange detaljer. Nogle elever sidder med en meget lille skærm, måske en mobil.

15 Hvordan laver jeg en god video?
11. Lys og lyd: Du kan forbedre lyden betragteligt ved, at bruge en separat mikrofon når du optager en video. Det kan være en mikrofon i headsettet til en telefon. Filmer du dig selv så sørg for gode lysforhold, det kan næsten ikke blive for lyst. Brug evt. ekstra lamper, som arbejds- eller stuelamper.

16 Hvordan laver jeg en god video?

17 Hvordan laver jeg en god video?
Et eksempel på en god video:


Download ppt "Undervisningsvideoer"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google