Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

QUIZ En quiz er en sjov og anderledes måde at lære om nye emner. Hvis I deler de unge op i hold, er der et ekstra konkurrence-element - hvem ved mest om.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "QUIZ En quiz er en sjov og anderledes måde at lære om nye emner. Hvis I deler de unge op i hold, er der et ekstra konkurrence-element - hvem ved mest om."— Præsentationens transcript:

1 QUIZ En quiz er en sjov og anderledes måde at lære om nye emner. Hvis I deler de unge op i hold, er der et ekstra konkurrence-element - hvem ved mest om sex, kærlighed, tissemænd og tissekoner osv.? Udvælg en række spørgsmål, og tilpas dem til de unges niveau spørgsmål er passende. Hvert spørgsmål har tre svarmuligheder: A, B eller C. Del de unge i hold a 3-4 personer. Hvis det er nødvendigt, kan hvert hold have en fra personalet med som støtte. Lad holdene finde på et holdnavn – det må gerne være frækt! Efter hvert spørgsmål og de tre svarmuligheder er læst op, kan holdene få lidt tid til at diskutere sig frem til et svar. Uddel point for hvert rigtigt svar. Vigtigt: Tal nærmere om spørgsmålet og uddyb det, og vis f.eks. tegninger eller billeder, der kan illustrere temaet. Ved at dele de unge op i hold og lade hvert holdet komme frem til et fælles svar, vil de unge også blive opmærksomme på, at de måske kan bruge hinanden fremover til at tale om sex og kærlighed. OBS: Enkelte illustrationer er udlånt af Sex og Samfund. Placeringen af illustration i den enkelte sammenhæng er SUMHs vurdering.

2 SPØRGSMÅL Hvad er den seksuelle lavalder? A: 13 år B: 15 år C: 18 år
Seksuel lavalder: Giver anledning til at tale om, hvornår man kan have sex med andre. Hvorfor har vi en seksuel lavalder? Hvad kan man gøre, hvis man har oplevet at have sex mod sin vilje da man var barn? Bestemmelsen skal beskytte børn mod voksnes seksualitet. To børn på 14 bliver ikke straffet for at have sex med hinanden…

3 SPØRGSMÅL Hvad er gennemsnitsalderen for den seksuelle debut?
A: Ca. 13 år B: Ca. 16 år C: Ca. 19 år Dette er et gennemsnit, og man kan selvfølgelig både være yngre og ældre ved den seksuelle debut. Gennemsnitsalderen har ikke ændret sig væsentligt de seneste ca. 20 år. Tal om pres og forventninger fra omgivelserne.

4 SPØRGSMÅL Er det farligt at onanere? A: Ja, man kan blive blind af det
B: Ja, man kan få rygmarvsbrok C: Nej, det er sundt og godt! Det er ikke farligt at onanere, men det sagde man i gamle dage. Det er derimod en god måde at lære sin egen krop og sin egen lyst at kende. Efter man har onaneret og fået en orgasme, kan man være dejligt afslappet i kroppen og måske sove bedre. Hvis man har spastiske bevægelser, kan de også blive reduceret efter en orgasme. Tal om forskellige måder at onanere. F.eks. med bruseren i badet, med sexlegetøj eller bare med hånden.

5 Man må prøve sig frem og finde ud af, hvad man selv synes er rart, når man onanerer. Gå gerne på udforskning over hele kroppen og find ud af, om der er nogle steder, der føles rare at berøre. Nogle kan godt lide at bruge bruseren, når de er i bad. Andre kan godt lide at bruge en pude mellem benene. Andre bruger hånden, men den er jo også hele tiden ”ved hånden”.

6 Mange onanerer, når de er alene i deres eget soveværelse eller på sit eget badeværelse. Man kan også være sikker på, at man ikke generer andre, hvis man går ind til sig selv og låser døren, når man vil onanere. Når man er færdig med at onanere er det godt at tørre af med papir og vaske hænder. Nogle ser porno, når de onanerer og det er helt okay. Illustrationer udlånt af Sex og Samfund

7 SPØRGSMÅL Hvor tit må man onanere? A: Så tit man har lyst
B: Højst en gang om dagen C: Højst en gang om ugen Der er ingen regler for, hvor tit man må onanere. Hvis man har gjort det mange gange på en dag og begynder at få ondt, kan det dog være man skal tage en pause. Selvom man har lyst, er det dog ikke alle steder, man må gøre det! Tal om, hvor og hvornår man må onanere. HUSK: Man må ikke genere andre, når man onanerer, derfor er det en dårlig idé at gøre det offentligt. Vis evt. billeder af steder, man godt må onanere, og steder man ikke må.

8

9 SPØRGSMÅL Hvor mange forskellige måder kan man have sex på? A: 1
B: Højst 5 C: Kun fantasien sætter grænser Tal om, at sex kan være mange forskellige ting. Sex er ikke kun heteroseksuelt samleje i missionærstilling. Det er dog altid vigtigt, at man selv har lyst, og at den, man skal have sex med, også har lyst.

10 SPØRGSMÅL Hvor sidder en erogen zone? A: Ét bestemt sted på kvinden
B: Erogene zoner kan sidde over hele kroppen hos både mand og kvinde C: Ét bestemt sted på manden Tal om, at man kan have lyst til mange forskellige slags berøring og stimulation over hele kroppen. Hvis man har nedsat funktion eller følsomhed i underkroppen, kan man udforske og opdyrke andre steder på kroppen. Det kan være godt at undersøge sig selv og gå på opdagelse i sin egen krop, f.eks. mens man onanerer, for at finde ud af, hvad man selv godt kan lide.

11 SPØRGSMÅL Hvem kan få en orgasme? A: Kun kvinder B: Kun mænd
C: Både mænd og kvinder Hvem kan få en orgasme? Giver anledning til snak om, hvad orgasme er og hvad den gør ved kroppen og sindet. Gavnligt for sindstilstanden og mindsker muskelspændinger og spasticitet. Mænds og kvinders orgasmer er forskellige, det er f.eks. kun manden, der sprøjter sæd ud, når han får en orgasme.

12 SPØRGSMÅL Hvor gammel skal du være før du må købe sexlegetøj? A: 14 år
B: 15 år C: 16 år Man skal være 16 år for at købe sexlegetøj, også selvom den seksuelle lavalder er 15 år.


Download ppt "QUIZ En quiz er en sjov og anderledes måde at lære om nye emner. Hvis I deler de unge op i hold, er der et ekstra konkurrence-element - hvem ved mest om."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google