Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Advertisements

Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Hotel- & Restaurantskolen den 15
1MIO / feb. 06 Hvorfor MIO? Mange institutioner står over for nye udfordringer:  Ændrede betingelser i styring og markedsvilkår  Øgede krav til ledelse.
Randers Kommune Folkeskolereform 2013 Ungdomsskoleforeningens efterårskonference 2013.
Administrative pejlemærker i BUF
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. OVERENSKOMST – FAGLIGHED – TRIVSEL OG SYGEPLEJEFAGLIG.
Arbejdsmiljørepræsentanten og arbejdstidsaftaler 10. Januar 2011 Svendborg.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
-gensyn med den professionelle lærer
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Tillid Temadag for AMIR
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Folkeskolereformen Uddannelsesudvalget ønsker at fastholde, understøtte og udvikle skolevæsenet i Kolding som et udbytterigt fællesskab. Oplæg ved skolechef.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Folkeskolereform 2014.
Kodeks for offentlig topledelse
Brøndby Lærerforenings
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
Arbejdstidsaftale 08 - indholdet Disposition Central – lokal aftale Gennemgang af de vigtigste bestemmelser og bilag.
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Lokalaftale Arbejdstid & løn Lærere & børnehaveklasseledere Ballerup Kommune & Ballerup Lærerforening 1. august 2016.
Hvorfor individuel lønforhandling?. Hvad er individuel lønforhandling? Med individuel lønforhandling har den enkelte medarbejder forhandlingsretten og.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
TR møde 27. august 15 Arbejdspladser, At indsats og Københavns Kommunes Budget 2016.
TR/AMR møde 3. november 2016 MED evaluering Arbejdsmiljø.
Ordinært TR møde for BUF 14. april Konvertering af understøttende undervisning til to-voksentimer Fra ministeriet om skoledagens længde (jan.16):
Skal pædagoger være robuste?
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Temadag for TR.
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Efterskoleforeningen
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Trivselsundersøgelse 2017
Den værdifulde arbejdsplads
Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014
Mere MOST - mindre fravær
Centralforeningen for Stampersonel
Aktuel orientering TR møde 5. april
Budgetstatus Arbejdet med forebyggelse af stress
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Info-møde for NAVN PÅ AFDELING d. xx. xxxx
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
X OK15 resultatet.
Beretning 2018.
Afdækning og forhandlinger med BUF og SKK
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Hovedresultater af Trivselsundersøgelse 2019
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20 TR møde 7.2. 2019 Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20

Generalforsamling 2018 Vi ønsker en centralt forhandlet aftale i København: • Som skaber størst mulighed for kvalitet i undervisningen, og som giver gode muligheder for at udvikle skolerne i København • Som støtter de københavnske skoler i at være attraktive arbejdspladser med et godt arbejdsmiljø baseret på tillid og samarbejde mellem ledelser og medarbejdere • Som sikrer lærere og børnehaveklasseledere et professionelt råderum og størst mulig fleksibilitet i tilrettelæggelse af arbejdet. • Som sikrer et tilstrækkeligt tidsforbrug til individuel forberedelse og efterbehandling af undervisningen • Som sikrer et anslået tidsforbrug på øvrige opgaver i tilknytning til undervisningen. • Som sikrer særlig tid til lærere og børnehaveklasseledere, som har et større samarbejde med flere parter og et øget dokumentationskrav i arbejdet med elever, der har særlige vanskeligheder. • Som sikrer særlig tid og støtte/vejledning til nyuddannede.

Forhandling om arbejdstid med BUF Pointer fra skolebesøg BUF, SKK, KLF: Tilfredshed med muligheden for at kunne anbringe omkring 5 timer/uge fleksibelt. Forberedelsestiden udhules. § 2 stk. 5: Den fastlagte forberedelsestid kan som udgangspunkt ikke anvendes til andre formål. Er dette undtagelsesvis nødvendigt skal ledere forholde sig til, hvordan læreren får mulighed for at forberede sig Skolerne benytter § 16B – muligheden for at forkorte skoledagen. Mange elever kræver et stærkt og tidskrævende samarbejde Samarbejde om opgaveløsningen medfører ikke at behovet for individuel forberedelse forsvinder Klasselæreropgaven vurderes som væsentlig Nyuddannede lærere

Forhandling om arbejdstid med BUF Sidste fastlagte møde 8.2. – forhandling på baggrund af dataindsamling og skolebesøg Vi har fremsendt vores ønsker til en lokal arbejdstidsaftale. Vi er enige om at der er problemer men ikke om løsningerne. Andre større emner som drøftes sideløbende/efterfølgende og som vi har brug for at samarbejde omkring: Målstyring, Professionel Kapital, inklusion…

Trivselsundersøgelse 2019 Formål Styrke trivsel og arbejdsmiljø Sikre en effektiv og attraktiv arbejdsplads Tidsplan 18.2. Papirskema og loginbreve udsendes 20.2. Svarperiode påbegyndes 12.3. Sidste dato for besvarelse ½ årsmøderne i maj

Trivselsundersøgelse 2019 Arbejdet med de lokale resultater: Udarbejd en tids- og procesplan LokalMED/TRIO’s rolle. Hvornår drøftes resultaterne i medarbejdergruppen? Hvilke resultater er der behov for at arbejde med og hvordan? Hvordan følges der op på iværksatte handlinger?

Trivselsundersøgelse 2019 Eksempler på centrale spørgsmål: Trivsel og motivation: Er du tilfreds med dit job som helhed, alt taget i betragtning? Indhold i arbejdet: Er du tilfreds med kvaliteten af det arbejde, du udfører? Indflydelse: Har du indflydelse på forandringer på din arbejdsplads? Ledelse: ved du, hvad der forventes af dig i dit arbejde? Håndtering af krav i arbejdet: Er du klædt på til at håndtere eventuelle følelsesmæssigt belastende situationer i dit arbejde?

BUF’s budget 2019 Reduceret pris- og lønfremskrivning 1,08 % - ca. ½ lærerstilling på tosporet skole/ved effekt fra 1.8. 1 lærerstilling Flere familier vælger den københavnske folkeskole Flere elever med vidtgående specifikke indlæringsvanskeligheder (ADHD og autusme)

BUF’s budget 2020 Der skal årligt spares 1½ % af BUF’s budget på grund af budgetloven. Behov for skolekapacitet: København bliver større, flere familier vælger folkeskolen og privatskoler lukkes. Behov for flere specialundervisningspladser – for skoleåret 19/20 er behovet + 80 pladser. Besparelser på indkøb, samling af rengøring, administration og bydækkende enheder. ‘Strukturgreb’: Undervisning, dagtilbud og områderne.

KLF’s fagpolitiske fokus Folkeskolen er undernormeret på pædagogisk personale og overnormeret på ledelse og administration Der skal tages politisk ansvar til besparelser / ikke rammebesparelser Vi skal forsvare besparelser der rammer kerneopgaven De bydækkende enheder (UiU, CSV og UU) skal kunne bevare kvaliteten i opgaveløsningen.