Skolestart på Hillerød Vest Skolen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen på Skibet Skole
Advertisements

Østervangsskolen 2010.
Informationsmøde på Mosedeskolen
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Fleksibel Skole på Ubberud Skole
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Forældremøde på Stestrup Skole
(Rullende) Indskoling
Informationsmøde tirsdag den 4. december 2012
Informationsaften Aftenens program:
Velkommen. Program: •Præsentation –af personalet –af Stenballeskolen og læringsgrundlaget •Samarbejde mellem skole og børnehaver •Skoleparathed –at gøre.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Forældremøde X årgang.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Børnehaveklasserne Brædstrup Skole
Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013
Fjordbakkeskolen forældremøde
•Velkomst og præsentation • Skolens profil • At gå i børnehaveklasse • Struktur i SFO • At gå i SFO • Praktiske oplysninger • Tak for i aften.
Rullende skolestart August Forældre samt personale i daginstitutionerne Velkommen til orienteringsmøde 10. februar kl
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Ny skole i Brøndby Strand
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
17. nov. 2011:Orienteringsaften januar:Indskrivningsaften skole og SFO. (kl ) Senest d. 1. april:Børnehaverne sender overleveringspapirer.
Fleksibel Skole på Ubberud Skole Forudsætninger Hvad skal fremtidens skole kunne? Hvordan vil vi gøre det? Processen på Ubberud Skole Fastlagte rammer.
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
Børnehaveklasserne Brædstrup Skole
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Folkeskolereform 2014.
INDSKRIVNINGSMØDE.
Velkommen.
Aftenens program 1. Velkomst og præsentation af medarbejdere
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Forsøget begyndte d. 1.januar 2005 og bygger bl.a. på
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 8. november 2011.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Informationsaften på den nye distriktsskole i Skovlunde.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 11. november 2014
Gentofte Kommune Skolestart Børnehaveklasse er obligatorisk Skolestart og barnets alder - Børn der fylder 6 eller 7 år i 2014 skal starte i børnehaveklasse.
Dialogmøde 17. januar 2011.
Velkommen til fælles Informationsmøde
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Rullende skolestart August 2010.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Orienteringsmøde Torstorp Skole.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Fra børnehave til SFO/Skole Forældremøde Vindinge Børnehus/Vindinge skole 21. Oktober 2015.
VELKOMMEN Til Ikast Nordre Skole (DOF) og SFO (DUF)
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
VIRUPSKOLEN ORIENTERINGSAFTEN 2014/15 FOR KOMMENDE 0. KLASSE FORÆLDRE Den 8. januar 2014.
Skævinge Skole respekt – tillid – nærvær Indskrivningsmøde, Skævinge skole d. 28/10 Ny Harløsevej 17, 3320 Skævinge,  ,
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Skoleindskrivningsmøde
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Informtationsmøde kommende 7. klasser
Til Ikast Nordre Skole og SFO
Informationsmøde for forældre til kommende elever i 7. klasse
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Præsentationens transcript:

Skolestart på Hillerød Vest Skolen

Skolestart på Hillerød Vest Skolen Program: Præsentation Lovgrundlaget Hvem er vi? De to afdelinger Vores værdigrundlag SFO Skoleparathed Vigtige oplysninger    

Lovgrundlaget Folkeskoleloven om børnehaveklassen: Seneste ændringer: § 11. Undervisningen i børnehaveklasser gives overvejende i form af leg og andre udviklende aktiviteter. Det tilstræbes at gøre børnene fortrolige med skolens daglige liv. Seneste ændringer: Undervisningspligten er udvidet til 10 år således, at grundskolen fra 1. august 2009 omfatter børnehaveklasse til 9. klasse. Som udgangspunkt skal alle elever starte i skole det år, hvor barnet fylder 6 år. Der skal gennemføres en obligatorisk sprogvurdering af eleverne i starten af børnehaveklassen. Den endelige klassedannelse skal finde sted ved udgangen af børnehaveklassen. Børnehaveklassen omfattes af muligheden for holddannelse. Kommunalbestyrelsen kan beslutte at organisere klasserne til og med 1. eller 2. klasse som aldersintegrerede klasser. Kommunalbestyrelsen kan beslutte, at der etableres rullende skolestart.

Hillerød Vest Skolen To afdelinger- Alsønderup/Ålholm Strukturen Renovering

Hvem er vi? Vores værdigrundlag Hillerød Vest Skolen vil gennem gensidig inspiration og omsorg udvikle ansvar, selvvirksomhed og lyst til læring. Gennem tryghed og fællesskab arbejder vi for, at børn og voksne tager ansvar for sig selv og hinanden. Derved skaber vi rammen for selvværd og ligeværd. Hillerød Vest Skolen er en skole, hvor der tages hensyn til børns forskellighed, og hvor udgangspunktet er, at alle børn har talenter! Der er fokus på barnets individuelle behov og forudsætninger samtidig med, at der også er fokus på barnets behov for fællesskab.

Overgangen fra børnehaven Overleveringspapirer Handleplan ved skoleudsættelse Børn med særlig indsats

Tidlig HFO Tidlig HFO- start 1. maj Tilbydes alle børn God overgang fra børnehave til skole/HFO Opbygning af sociale relationer Samarbejde med børnehaveklasselederne Grundlag for dannelsen af børnehaveklasserne

Klassedannelse Ved klassedannelsen til børnehaveklasser ligger følgende kriterier til grund for beslutningen: Oplysninger fra børnehaverne om relationer, styrker og svagheder i forhold til det enkelte barn Observationer af børnene fra HFO start 1. maj til klassedannelse foretages medio juni Ens klassestørrelser Ligelig fordeling af drenge, piger og børn med særligt behov for undervisning i dansk som andetsprog Modne og umodne elever Elever med særlige behov Børnehaveklassernes sammensætning evalueres i løbet af skoleåret og eventuelle ændringer kan ske til 1. klasse.

Hvad kan forældrene hjælpe os med? Skoleparathed Hvad kan forældrene hjælpe os med? Vær tydelige og ansvarlige voksne, der bakker jeres barn op At nedtrappe ”service-niveauet” i takt med at barnet bliver ældre og mere selvhjulpen  At holde fast i beslutningerne over for barnet Samarbejde med skole og HFO om barnets læring og trivsel  

Skoledagen Indskolingen har 30 ugentlige timer inkl. studietid Skoledag fra kl. 8.00- 14.00

Skoledagen Indskolingen har 30 ugentlige timer incl. faglig fordybelse Skoledag fra kl. 8.00- 14.00

Vigtige oplysninger Indskrivningsperiode 10. oktober 2016- 22.januar 2017 Hvem beslutter antallet af børnehaveklasser? Børne- og Familieudvalget træffer på baggrund af antal indmeldte børn og indstilling fra skolerne beslutning om antallet af klasser i de enkelte distrikter.   Hvem fordeler elever? Distriktsskolelederen har kompetencen til at fordele eleverne på de enkelte afdelinger. Besked til forældrene om optagelse – hvem skriver til forældrene? Elever, som har anmodet om optagelse i andet skoledistrikt, fordeles på et møde i februar. Umiddelbart efter fordelingen sendes besked til forældrene. Hver distriktsskole sender breve til de forældre, hvis børn skal gå på deres skole. Buskort – hvem kan søge om skolebuskort? I ministeriets bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen står bl.a.: ”§ 1. Kommunalbestyrelsen skal sørge for befordring mellem distriktsskolen (skole indenfor skoledistrikt) og hjemmet eller dettes nærhed af . . . .” Ved ”distriktsskolen” forstår vi alle afdelinger i skoledistriktet.

Hvornår kan man få buskort? Beslutningsgrundlag for elever på distriktsskoler Afstandskriteriet: Bh.Kl. - 3 kl.: over 2.5 km. 4.kl. - 6. kl.: over 6.0 km. 7.kl. – 9.kl.: over 7.0 km. 10. kl.: over 9.0 km. Trafikfarlighedskriteriet: I henhold til færdselspolitiets vurdering i forhold til undervisningspligtige elever på 0-9 kl.trin

Vigtige datoer! 22. januar: Sidste frist for indskrivning 30. januar: Skolebestyrelserne og distriktsskolelederne tilkendegiver, hvor mange børnehaveklasser, der ønskes oprettet på egen skole Marts: Beslutning om endelig klassedannelse træffes af Børne- & Familieudvalget Ønsker om optagelse i andet skoledistrikt behandles umiddelbart efter. Skolerne udsender svar. Informationsmøder - tidlig HFO: Ålholm den 18. april kl. 17.00- 18.00 Start tidlig HFO: 1. maj Forældremøder:

Hvis du vil vide mere! www.hillerodvestskolen.dk www.aalerusen. hillerod.dk www.hillerod.dk

Og så er der åbent hus i børnehaveklasserne og SFO 