Børne- og undervisningsudvalget den

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Advertisements

Tema A – et fagligt løft af folkeskolen. Formål Udarbejde konkrete modeller for hvordan skoledagens rammer bliver for eleverne og medarbejderne efter.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Sund By temagruppemøde ”Mad og måltider” D. 10. maj 2016 Sedsel N. Gyldenløve, Sundhedskonsulent i Frederikssund Kommune Handleplan til Frederikssund Kommunes.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Faktaark vedr. fælles ledelse Hvorfor arbejder vi i Skoleforvaltningen med projektet Fælles ledelse? I forberedelsen af Budget 2016 behandlede Skoleudvalget.
Salg og marketing ved iværksætteri AMU-kursus © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel,
Klubben Organisation og træningsmiljø xx/xx 2014 kl.xx.xx-xx.xx.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Innovationstjek v/ Henrik Blach Innovationsagenterne.
Ny Årsberetning Hvorfor en ny årsberetning? Beboerdemokrati og bestyrelsesarbejde i fokus Udvalgte redskaber (værktøjer) - Indhold Strategier og målsætninger.
Forældre er en aktiv ressource i inklusionsopgaven i børnehuse og skoler.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Mål- og resultatstyring i Rigsrevisionen
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Hotel Nyborg Strand 28. oktober 2016
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Faglig udvikling i praksis 2017
Tænketankens vision i en skolekontekst
Ny proces for renovering og nybyggeri – tættere, tidlig dialog
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
MTV – speciallægekursus i samfundsmedicin
Landsledelses møde marts 2017
Projekt fælles komponenter
Relancering af wiki SAGERA projekt 2 Relancering af wiki
Den fremadrettede strategi for Ishøj Skole mod 2014
Skolernes kvalitetsrapport skoleåret 2016/2017
Baseline.
Halvårsmøde om arbejdsmiljøarbejdet
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Fælles ledelsesgrundlag
BADMINTON.
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
UDVIKLINGSPLAN FOR GORM
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Borgermøde 20. marts 2018 Information om budget
Ungdommens Uddannelsesvejlednings Årskonference 2012
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Samtale om folkeskolen i
Ekspertgruppen for voksen,- efter,- og videreuddannelse
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Skolebestyrelsens årsberetning
Tids- og procesplan 8.okt 15: Drøftelse på Lederforum i forhold til modeller og proces Nedsættelse af arbejdsgruppe, der skal udfolde modeller 29.okt.
Region Midtjyllands opgave
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Afdækning og forhandlinger med BUF og SKK
Ønske om sammenhængende uddannelsespolitik
Velkommen til Risskov Skole
Greve Kommune Parternes ønsker til samarbejde om ny LUP
Formåls §§ / Allerød Kommunes Børne-læringssyn.
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Udvikling af centralbiblioteket
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Adgang til egne data IT-Arkitekturrådet d It-Arkitekturrådet
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Velkommen til halvårsmøder i MED maj 2019
Børne og ungepolitikken blev vedtaget i december 2015 og er byrådets fælles vision for børn og unge, som vokser op i Aarhus – og dermed også det fælles.
Børne og ungepolitikken blev vedtaget i december 2015 og er byrådets fælles vision for børn og unge, som vokser op i Aarhus – og dermed også det fælles.
Børne og ungepolitikken blev vedtaget i december 2015 og er byrådets fælles vision for børn og unge, som vokser op i Aarhus – og dermed også det fælles.
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

Børne- og undervisningsudvalget den 15.3.2011 ”Væsentlige temaer og fokusområder i en kommende skolepolitik”

Disposition Udgangspunktet for en ny skolepolitik Formålet med en ny skolepolitik Procesplan for udarbejdelse af en ny skolepolitik En ny skolepolitiks opbygning – et eksempel Skolens udfordringer – eksempler på temaer BUU drøftelse formål og ramme Proces Opsamling

Udgangspunktet for en ny skolepolitik Kommunestrategien Den hidtidige skolepolitik Kvalitetskontrakter og –rapporter Den sammenhængende børnepolitik Den fremtidige skolestruktur

Formålet med en ny skolepolitik En ny skolepolitik skal: Udstikke klare retningslinjer for Byrådets ønsker til folkeskolerne i Gladsaxe Udgøre fundamentet for en visionær skolestrategi ved at angive klare mål og retning for den fremtidige udvikling af skoleområdet i Gladsaxe Tage afsæt i igangværende indsatser og indhøstede erfaringer og resultater Fastholde fokus på styrkelse af elevernes faglige udbytte af undervisningen Fastholde målsætningen for elevernes sociale og personlige kompetencer Fastholde fokus på den løbende evaluering og dokumentation af resultater Bygge på eksisterende viden og erfaring med ”hvad der virker” (Projektbeskrivelse ”Ny skolepolitik 2011 – 2015”)

Politisk procesplan Indeholder 3 faser 15.03.2011: Temadrøftelse i BUU: ”Væsentlige temaer i en kommende skolepolitik” 27.04.2011: Workshop: ”Konkretisering af målsætninger og indholdselementer” 01.08.2011: De politiske partier behandler udkast til høringsmateriale 20.09.2011: BUU-behandling af høringsmateriale Inspiration & udarbejdelse af forslag 21.09.2011: Høringsperiode starter 27.09.2011: Høringsmateriale behandles i Skolerådet XX.10.2011: Borgermøde (inkl. alle skolebestyrelserne) 16.11.2011: Høringsperiode afsluttes Høringsproces 13.12.2011: Justeret forslag og høringssvar behandles i BUU 20.12.2011: Forslag behandles i ØU XX.01.2012: Endelig godkendelse i Byrådet Udarbejdelse af endeligt forslag

En ny skolepolitiks opbygning - et eksempel Forudsætninger – og sammenhæng til Kommunestrategi / Sammenhængende børnepolitik / Hidtidig skolepolitik / Børnesyn / Værdigrundlag Udvalgte temaer / fokusområder For hvert af de udvalgte temaer beskrives Vision Målsætninger & succeskriterier Evaluering & opfølgning

Skolens udfordringer – eksempler på temaer og fokusområder: IT / digitalisering Globalisering Videreudvikling af det faglige niveau Læringsmiljøer – for alle børn og unge Elevernes alsidige, personlige og sociale udvikling Den inkluderende skole Innovation og kreativitet Kvalitet og kvalitetssikring Dokumentation og evaluering Ledelse og styring Klar profil og identitet på skoleområdet 2-sprogede børn Læsning Læring og pædagogik Helhed og sammenhæng i dag-, skole- og fritidstilbud Sundhed og bevægelse Tryghed, trivsel og samarbejde Kompetence-udvikling Klima, miljø og ressourcer Nytænkning af udskolingen Rekruttering og fastholdelse af kvalificerede medarbejdere Skole-hjem-samarbejde …

Drøftelse i BUU Formålet med denne drøftelse er ikke at beslutte eller konkludere – men at inspirere og give input til det kommende arbejde med ”væsentlige temaer og fokusområder i en kommende skolepolitik”

Proces Drøftelse i mindre grupper ”Hvad skal efter din/jeres opfattelse være centrale temaer eller fokusområder i en kommende skolepolitik?” For hvert af de prioriterede temaer noteres på de udleverede ark Tema:……………………………………………………………………………. 1. Dette område er væsentligt, fordi: ….…………………………………………………………………………………. ……………………………………………………………………………………… 2. En særlig indsats på dette område skal medvirke til:

Idéer og ønsker til skolepolitikkens temaer og fokusområder Opsamling: