Dialogmøde Engelsk B, HTX – vejledende opgavesæt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Portfolioeksamen Studieområde 2
Advertisements

Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Netværksmøde 18. marts Vibeke Gadegaard
Udbredelse af Travellers i de gymnasiale uddannelser
SRP på Faaborg Gymnasium 2013
Det Internationale Område Studieområde 3/
Dansk Prøve 3 maj/juni 2012 Tilmelding til PD3 på IA vil ske i marts
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
Reform af de gymnasiale uddannelser Esbjerg 5. nov 03 / TC.
Projekt i billedkunst Resten af tiden.
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
EUX AUGUST 2012 VELKOMMEN!. LÆRER: MILLIE NYMARK Underviser bl.a. i engelsk, informationsteknologi, dansk, planlægning, læring, kommunikation & samarbejde.
Spansk Hvad skal eleverne lære? Faglige mål Eleverne skal kunne: – forstå et tydeligt talt spansk – tale et klart og nogenlunde flydende spansk,
Almen sTudieforberedelse - AT
Teo.pæd. og den afsluttende opgave
Esbjerg 5. nov 03 / TC1 Reform af de gymnasiale uddannelser.
PRAKTIK SOM GYMNASIELÆRER MIDTVEJSMØDE
Synopsis VIP3/2012.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
VISL – begrænsninger og styrker
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Skriftlighed i biologi
Synopsis VIP13 HH3.
Marianne Zibrandtsen, 12.marts Gymnasiereformen – hvad kan I forvente af de nye studenterårgange? Marianne Zibrandtsen, rektor Aurehøj Gymnasium.
N YE ELEVTYPER – FOKUS PÅ TYDELIGHED, ANERKENDELSE OG STUDIEKOMPETENCE.
Hvad kan jeg efter 10. klasse ?
Statusrapporter fra de faglige fora Indtryk fra en læsning
Forældrearrangement Tirsdag den 30. september 2014.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Sprogfagenes metoder Rungstedgaard den 3. maj 2010 Dorte Fristrup, tlf
Velkommen til infoaften om de gymnasiale uddannelser Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland.
Gymnasierådet – 11. marts 2008 Evalueringer af gymnasiereformen Forsøg med digitale eksamensopgaver Forsøg med nyt bioteknologifag i stx og htx.
1 Skriftlighed på nye måder efter reformen Pædagogiske udfordringer: Bedre studiekompetence – større progression Mere fordybelse – bedre individuel vejledning.
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Studieområdet på hhx Præsentation af EVA’s følgeprojekt vedr. studieområdet på hhx og htx og almen studieforberedelse på stx Konference om Studieretningsprojektet.
”NETFORSØ GET” – Forsøg med digitale opgaver CMU-konference Maj 2016.
Præsentation af opgaven Tysk fortsætter A stx Konference om ny digital skriftlig prøve med adgang til internettet Fredericia den Mette Hermann.
UU 10. maj Program Årets ansøgningsrunde Årets udfordringer Kommende initiativer.
WORKSHOP 1 Organisation, kommunikation og samarbejde – EUX i praksis.
Undervisningsdifferentiering uden ekstra arbejde Signe Ammitzbøll Anette Gjervig.
 Optagelsesvilkår - en helhedsvurdering; parathedsvurdering og 5  Færre studieretninger (18 på stx og htx og 13 på hhx)  Grundforløbet intensiveres.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
’Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse’
Skriveperiode (synopsis)
Udkast til justering af KS
Møde om forberedelsesmaterialet i matematik A
Merkantil EUX Muligheder og udfordringer for det studiekompetencegivende forløb Titeldias EUX merkantil.
Fagdidaktisk kursus i biologi
Bedømmelse af vejledende opgave 1
Skriftlighed i nv Skriftlighed i nv Aalborghus Gymnasium.
It i folkeskolens matematikundervisning
Forældrearrangement Mandag den 18. september 2017.
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
50 års jubilæum 2016 Reformnyt – en fest for faget?
Styrkede gymnasiale uddannelser
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Styrkede gymnasiale uddannelser
Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?
Temadag om grundfag og de pædagogiske intentioner i eud-reformen
Program Torsdag den 12. april HTX
Program torsdag den 20. september 2018
Program torsdag den 20. september 2018
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Faggruppemøde EUC-Lillebælt den 2. februar 2017
Sættet illustrerer: Det, der er nyt Det, der er gammelkendt …
Præsentationens transcript:

Dialogmøde Engelsk B, HTX – vejledende opgavesæt Odense d.27 september 2018

Dagsorden Velkommen! Oplæg vedr. toning af HTX profilen i det skriftlige arbejde og input om B-niveau på tværs af de ungdomsgymnasiale uddannelser, v. fagkonsulent, Jonas Rasmussen Ændringer i opgaveformatet, v. opgavekommissionen Fælles diskussion og Q&A Opsamling på plenumdiskussion Afslutning

Toning Aftaleteksten i forligskredsen Læs mere: Alle tre ungdomsgymnasiale uddannelser giver eleverne studiekompetence, og uddannelserne er således ligeværdige, selv om de er målrettet forskellige fagområder og giver adgang til forskellige typer videregående uddannelse I formålsparagrafferne uddybes det, at de fire uddannelser har hver sin selvstændige profil Læs mere: https://uvm.dk/gymnasiale- uddannelser/gymnasieaftalen/implementering

Formålsparagraf - HTX §3 i Lov om gymnasiale uddannelser (forkortet form): I uddannelsen er fagligheden nært forbundet med teknologiske, naturvidenskabelige og erhvervsrettede dannelsesperspektiver Uddannelsens formål, jf. § 1, realiseres inden for teknologiske og naturvidenskabelige fagområder i kombination med almene fag. Disse elementer skal være tydelige på den ene eller anden måde ift. fx opgavegenre og temaer!

Faglige mål og udfordrende praksis Eleverne skal (fremhævet ift. toning og progression i opgaverne): skrive klare, detaljerede og sammenhængende tekster på engelsk med forskellige formål om almene og faglige emner med en relativ høj grad af grammatisk korrekthed analysere og beskrive engelsk sprog med anvendelse af relevant faglig terminologi gøre rede for indhold, synspunkter og sproglige særtræk i engelsksprogede tekster analysere og fortolke tekster med anvendelse af relevant faglig terminologi og metode perspektivere tekster teknologisk, naturvidenskabeligt, kulturelt, samfundsmæssigt og historisk orientere sig i et engelsksproget stof, herunder udøve kildekritik og dokumentere brugen af forskellige informationskilder Eleverne testes således bredt ift. deres kommunikative kompetence!

Formålet med vejledende opgavesæt Styrke fagligheden (jf. intentionen i gymnasiereformen)! Afdække i hvor høj grad eleverne besidder et solidt fundament af viden, kundskaber og færdigheder (Kommissorium 2017) Krav som følger gymnasieaftalen Opgaverne skal forenkles og fornyes Opdateres ift. fagenes indhold og mål i de nye læreplaner Der skal være klar sammenhæng mellem hvad eleverne skal kunne, og hvad de bliver evalueret i til eksamen!

Målbarhed De digitale prøver skal bidrage til en faglig og pædagogisk forbedring af prøverne! Herunder at de er velegnede til at måle opfyldelsen af kravene til elevernes digitale viden, færdigheder, kompetencer og dannelse. OBS. Digitaliseringen af prøverne må ikke forsimple indholdet af prøverne.

Indhold og ramme Indholdet af de nye prøver skal afspejle de muligheder, der er i at overgå til et digitalt prøveformat Fx muligheden for at inddrage moderne medieformer, fx lyd, film og animationer, og større datasæt og materialesamlinger, hvor det er fagligt hensigtsmæssigt – jf. det udvidede tekstbegreb.

Internettet Indholdet af prøverne skal være tilpasset reglerne i den nye eksamensbekendtgørelse, som bl.a. fastlægger, at der ikke er adgang til internettet som fagligt hjælpemiddel ved de skriftlige prøver!

De sproglige delopgaver De sproglige delopgaver på B-niveau – formål: Anvende Identificere Beskrive Eksplicitere …og generelt set forholde sig til syntaktiske, morfologiske og stilistiske elementer i sproget

Hvad arbejdes der med i UVM pt. Meget fokus på de vejledende opgavesæt på tværs af alle fag med skriftlighed Dog særligt fokus på dansk og engelsk ift. toning og profilering Fortsat fokus på funktionel grammatik, udvikling af tasks og metode Særligt fylder AP på HHX EUX – bl.a. engelsk B på teknisk EUX Overgangsudfordringer – formalia og logistik Særligt gymnasialt fag (merkantil) vs. Htx b (teknisk) Fortsat fokus på reformimplementering og typer af spørgsmål modtaget Normalsidebegrebet Værk Det udvidede tekstbegreb Digital dannelse Vil blive et af fokuspunkterne på FIP Erfaringer og ny viden (DiDak rapport 2017) https://pure.au.dk/ws/files/117883928/DiDaK_Desk_Research_31.10.2017_publiceret.pdf

Spørgsmål?