Teopæd og den afsluttende opgave

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Advertisements

Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Det Internationale Område Studieområde 3/
Almen studieforberedelse
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
Teo.pæd. og den afsluttende opgave
BA-projekt 2014 Krav før I går i gang Tidsfrister Eksamensbestemmelser
Synopsis VIP3/2012.
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Synopsis VIP13 HH3.
Bacheloropgaven i idræt i ny LU
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Læremidler til Madkamp 2015 Kirsten Marie Pedersen Madkundskab UC Lillebælt/Læreruddannelse n på Fyn.
VIRKSOMHEDSSPECIALE Why the struggle? Anne Mette Ravn Nielsen, cand. mag. i tværkulturelle studier (færdig forår 2015) - skriv.
SKRIVEFAGET - overordnede rammer. Hvorfor skrivefag? ”Det brede perspektiv”: Det er vigtigt, at du kan udtrykke dig skriftligt som borger i et moderne.
Museologi på skoleniveau AT forløb for 9 1.g klasser ”Verdensbilleder: Renæssancen” + perspektiver på skoleniveau.
Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Fra praktik til universitetsopgave Kapitel 12. Agenda At koble teori og praksis Mål for praktikopgaven Typiske krav til praktikopgaven Hierarkiet for.
SRO SKRIV!. OVERORDNET STRUKTUR SRO SKRIV Gunvor Severinsen GREVE GYMNASIUM, 2016 OPGAVENS HOVEDDEL FORSIDE ABSTRACTABSTRACT INDHOLDS- FORTEG- NELSE INDLEDNING.
KNÆK KODEN Opgave 4 Det erhvervsøkonomiske område.
Vejledningsstrategier Vejledningens strategiske udgangspunkt og vejledningens faser Thomas Kjærgaard
Evaluering i dansk - begreber og eksempler
1 Projektopgaven 8. årgang. 2 Projektopgavens vej 1.Overordnet emne er xxxx 2.Brainstorm over delemner. 3Gruppedannelse omkring delemner 4Problemformulering/opstilling.
Studieretningsprojekt. SRP Skrives i ét af de studieretningsfag, eleven har på A-niveau, samt et fag på mindst B-niveau Lærerne udleverer en opgaveformulering.
Formål Valg af fag Blanket Pjece Valg af problem.
Naturvidenskabelig faggruppe - forsøgslæreplan Fredag d. 26. september 2008 Mulernes Legatskole.
Danskopgaven Struktur. Opgavens struktur (Forside(r) Indholdsfortegnelse) Indledning – hoveddel – Konklusion (Fodnoter Litteraturliste evt. bilag) 5-7.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
AT-eksamen 2017.
Afsluttende opgave ”Digitalisering”
Fordybelse i et projekt
Online arbejdsmiljøuddannelse
Studieretningsprojektet
Stil op klassevist efter fornavn ved bordene med skilte
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
Studieretningsprojektet
Velkommen.
MED I LOMMEN UNDERVISNINGSUDVIKLING PÅ MUSEET I SAMSKABELSE MED GYMNASIEELEVER OG LÆRERE.
Bilag 2: Oversigt over forløbet
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Studieretningsprojektet 2017
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Portfolio IT B.
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
Anerkendende pædagogik
Praktik på Ernæring- og sundhedsuddannelserne
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
MED I LOMMEN UNDERVISNINGSUDVIKLING PÅ MUSEET I SAMSKABELSE MED GYMNASIEELEVER OG LÆRERE.
PROBLEMFORMULERING | SYNOPSIS | METODEAFSNIT
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Temaeftermiddag onsdag d. 3/1-2018
Studieretningsprojektet
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Skoleudvikling i Praksis 1
Karl Henrik Flyums model
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
PÆDAGOGISK ASSISTENT UDD. 27/
Krav til informationsformidling
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Ronni Andersens 6 Lektor Rasmus Fink Lorentzen, VIA University College, VOK-kursus 2011.
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Teopæd og den afsluttende opgave Pædagogikum Studieordning 2014

Det overordnede teopæd-spørgsmål Kan kandidaten analysere og udvikle sin faglige og pædagogiske praksis i relation til fag, elever og skoleform? Udvikling af undervisningspraksis via den afstand, teoretisk distance kan give: 3.personsperspektivet

Om prøven i studieordningen Kandidaten skal på akademisk niveau i opgaven kunne: identificere en relevant almen- og fagdidaktisk problemstilling i relation til egen praksis analysere problemstillingen med afsæt i relevant pædagogisk og didaktisk teori, herunder redegøre for det analytiske grundlags centrale kategorier relatere den pædagogiske og didaktiske analyse til egen undervisningskontekst og -erfaring med henblik på at identificere potentialer for pædagogisk og didaktisk udvikling samt skitsere og vurdere mulige pædagogiske og didaktiske interventioner Den afsluttende prøve består af en skriftlig opgave som afvikles i slutningen af uddannelsens 2. semester. Besvarelsen har et omfang mellem 15 og 20 normalsider, og der er afsat 37 arbejdstimer i en på forhånd fastlagt uge til udarbejdelse af besvarelsen.

Opgavebesvarelsen - formalia Der skrives til den pædagogisk-/didaktisk-kyndige gymnasielærer Mellem 15 og 20 normalsider (2400 anslag pr. side, inklusive mellemrum). Forblad, indholdsfortegnelse, litteraturside og bilag tæller ikke med. Opgaven skrives med noter og litteraturliste Kandidaten skal: demonstrere tilegnelse af bred almenpædagogisk og fagdidaktisk viden demonstrere evnen til at arbejde analyserende og perspektiverende med stoffet, således at der vises overblik over områdets betydning ift. fx fagets mål og skolens samlede mål Tyngden i opgaven skal ligge i afsnit, hvor teori og praksis kobles. Teori som hjemmel fremfor som påstand

Opgaveingredienserne Et tema En problemformulering Et undervisningsforløb NB: brug jeres aktioner, medtag forberedelsen til dem og refleksionerne over, hvad der hændte. – givet (udmeldt i januar) - kandidaten formulerer selv Selvfremstillet Afprøvet eller tænkt

Teopæd-opgaven - arbejdsgang Afgræns dit emne inden for et af de to temaer så du kan anvende din viden om både almenpædagogik og fagdidaktik så du kan reflektere over din egen undervisningspraksis (intenderet og realiseret) i faget/fagene og perspektivere til hele uddannelsen og til gymnasiet som helhed. Tænk hvordan din undersøgelse skal fokuseres Formulér problemformulering (skal ikke godkendes) Find et egnet undervisningsforløb: Beskriv intention bag din planlægning og evt. aktion, lav observationer over, hvad der sker i praksis, skriv evt. dagbog efter de afholdte timer, få evt. andre til at observere, lav måske undersøgelser af elevprodukter. Samarbejd evt. med vejledere/ kursusleder/de andre kandidater på skolen. Vælg DIN litteratur Du sammensætter selv dit prøvegrundlag: Der er ikke krav om en bestemt mængde sider – men husk at demonstrere bredden i uddannelsen. Husk rent faktisk at anvende den litteratur, du vælger. Se på Lectio litteraturlister fra modulerne – også de fagdidaktiske!

Problemformuleringen? Brug måske Hobels model “Når vi nu ved at… hvordan kan det så være…” eller Lav et overspørgsmål - og underspørgsmål eller… Brug pentagonen

Vurderingsgrundlag Om du inden for temaet kan: afgrænse og formulere et didaktisk problem gennemføre en fornuftig analyse og diskussion af det beskrevne forløb, der besvarer problemet har fokus på eleverne, forløb, fag gennem hele opgaven har relevant teoretisk hjemmel i argumentationen perspektivere med henblik på potentielle didaktiske udviklingsmuligheder analyse og disk er er i forlængelse af temaet og som redegør for den teori, hvormed det er set kandidatens begrundede valg

Dobbelt genreforventning Kandidaten skal beherske genrenormer, leve op til diskursfællesskabets normer Kandidaten skal undersøge en sag, søge løsning på et problem Kandidat skal via teopædopgaven som ytring tilegne sig diskursfællesskabets redskaber og dermed opnå agency (blive reflekterende praktiker). Midlet: at forstå og udvikle sin praksis vha. et teoretisk blik – dialektik mellem teori: at anlægge et kritisk blik på og praksis: at udføre.   Sprog, tænkning, skriftlighed fordrer eftertanke → læringspotentiale. Udøvende praksis vil suppleret med refleksion i en akademisk forståelsesdimension over praksis føre til professionel kompetence. Vygotsky – internaliseringsproces via mediering - selvrefleksion i artefaktet - teopædopgave – en sproglig disciplin, der afslører et bagvedliggende system.