Landskonference for reumatologiske sygeplejersker

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klik for at redigere i masteren ”Har vi tilstrækkeligt med personaleressourcer til at løfte kræftbehandlingen i 2025?” Kræftens Bekæmpelse og DMCG konference.
Advertisements

Kap. 14: Ufordringer og l ø sninger for den offentlige velf æ rdsservice Udfordringer L ø sninger Finansiering af Sundhedsv æ senet (SHV) Diskussion Sp.
Hvordan letter vi arbejdspresset i en travl klinisk hverdag? v/ Erik Jylling, Sundhedspolitisk direktør, Danske Regioner.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Titeldias med kant Indsæt TITEL og EMNE 1. Klik på fanen INDSÆT i topmenuen 2. Klik på Sidehoved og Sidefod 3. Dobbeltklik i feltet med INDSÆT TITEL og.
Side/ Dias titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Body tekst: Gill Sans 25pt KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Afdelingsnavn (Gill Sans.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
Waste identification tool Læringsnettverk for ledelse af patientsikkerhet d. 5. november 2013.
Fælles Service Center for telesundhed Klyngestyregruppemøde i Vestklyngen Herning d. 9/9/
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Torben Jørgensen Formand for arbejdsgruppen Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Baggrund og.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets høring om sektorovergange og samarbejdet mellem regioner, kommuner og almen praksis Hvordan skaber vi sammenhængende.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Privat beskæftigelse under pres personer Aktuel mangel på arbejdskraft – Demografisk tab af arbejdsstyrke Offentlig finansieret beskæftigelse.
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
17. Januar 2007 Karine Bech Dialyse ved kronisk nyresvigt Perspektivering Karine Bech Overlæge, dr.med. Hvidovre Hospital Formand for projektgruppen.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Sundhedsaftalernes betydning for sammen- hængende forløb og sektorovergange Martin Sandberg Buch, senior projektleder, cand. scient. adm. Christina Holm-Petersen,
Salg og marketing ved iværksætteri AMU-kursus © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel,
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Aftagerforventninger – og problemstillinger vedr. professionsmasteruddannelser v/ Direktør Per B. Christensen.
1 INDSATSEN FOR PERSONER MED KRONISK SYGDOM I REGION SYDDANMARK - ET SAMARBEJDE MELLEM REGION SYDDANMARK, REGIONENS KOMMUNER OG ALMEN PRAKSIS Charlotte.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Er patienterne klar til telemedicin? Morten Freil Direktør
Sygeplejefaglig problemløsningsmodel -samarbejdsmodel
Den palliative sygepleje anno 2016
Lars Hvilsted Rasmussen
Præsentation af resultaterne fra
Forberedelse til kick off 7. december 2016
Hold sammen på Danmark Stormøde 20. maj 2010 Fredericia
I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?
Akutteamets målgruppe
Strategi for klinisk IT
Board meeting, Pandora A/S
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Refleksioner og drøftelser ved bordene
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet.
Tro på dig selv - det gør vi
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Fælles ledelsesgrundlag
Mad og beboerinddragelse – med fokus på mennesket med demens
Internationale virksomheder til trekantsområdet
TEMADAGE OM PALLIATION 2018
Kobling af økonomistyring og digitalisering
Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner
En vision for almen praksis
Lars Frelle-Petersen Direktør, Digitaliseringsstyrelsen
Den sygeplejefaglige omsorg – og dens aktuelle udfordringer
(Strategispor og strategiske indsatser)
Det rette tilbud fra første kontakt.
Vision 2050 er vejen til vækst
Tendenser i forældresamarbejdet
Rammesætning for dagen
Hvad er vigtigt for dig? Onsdag den 6. juni stiller sundhedsprofessionelle dette spørgsmål til patienter, beboere, klienter, brugere og borgere Den.
Ekspertgruppen for voksen,- efter,- og videreuddannelse
Visionære Regionale Udviklings Planer
Visionære Regionale Udviklings Planer
Tværsektorielt samarbejde: Hvad virker integrativt, hvordan og hvorfor? Ninna Meier, Anne Lyngby Pedersen, Maja Boelsmand Østergaard og Janne Seemann Forskningsgruppen.
Region Midtjyllands opgave
Status på fælles udbud af telemedicin (FUT)
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Nyhedsbrev Februar 2018 Kære Medlemmer
Kommunale akutfunktioner i et fremtidsperspektiv
Demografisk udfordring – Hele landet størstedelen er i kommunerne
Status på fælles udbud af telemedicin (FUT)
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Velkommen Ny Studieordning fra efteråret 2019 Kort introduktion og oversigt i forhold til studieordning Princip fordeling for kliniske undervisnings.
Sammen forebygger vi (Gen) indlæggelser Healthcare innovation Leadership d. 14.marts 2019 Samarbejdsprojekt mellem Aalborg Universitetshospital, Region.
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Landskonference for reumatologiske sygeplejersker Anni pilgaard, 1. næstformand i DSR 12. september 2016

Agenda Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Advanced Practice Nursing – APN Prioritering i sundhedsvæsenet

Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Mere centralisering og specialisering Nye krav til det kommunale sundhedsvæsen og almen praksis Stigende grad af kompleksitet Behov for bedre koordinering mellem sektorer

DSR´s vision for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen ”Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen skal med udgangspunkt i det enkelte menneske give alle forudsætningen for et godt liv” Fokuspunkter Klarhed om hvor sundhedsopgaverne skal løses Et kompetenceløft, der imødekommer de nye krav til fagligheden omkring patienten. Advanced Practice Nurse – faglige fyrtårne Et ledelsesmæssigt fokus, der understøtter sammenhæng på tværs

Klarhed om hvor sundhedsopgaverne skal løses Fra 2009 til 2014 er antallet af korte indlæggelser steget med 25 % (for patienter på 65+ år er antallet steget med hele 59 %) En kommende plan for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen skal tydeliggøre sektorernes ansvarsområder

Det dobbelte kompetenceløft Dansk Sygeplejeråd arbejder for et dobbelt kompetenceløft for sygeplejersker: Specialuddannelse i kommunal sygepleje Udvidede kompetencer inden for den avancerede kliniske sygepleje, APN, til en mindre gruppe sygeplejersker

Prioritering i sundhedsvæsenet Nyt medicinråd er et skridt i den rigtige retning DSR vil arbejde for at sygeplejen også bliver repræsenteret i rådet

Velfærden er under pres 6 mia. kr. mangler til velfærd i 2025 Figuren viser differencen i milliarder på den planlagte vækst i det offentlige forbrug i perioden 2017-2020 og den vækst der ville være nødvendig såfremt det offentlige forbrug skulle følge befolkningsudviklingen med hensyn til antal og alderssammensætning for at serviceniveauet i den offentlige sektor i 2020 ville være det samme som i 2016 (det såkaldte demografiske træk). Det ses at differencen er ca. 6 mia. kr. i 2016-priser i 2020.

Videoen fjernet af hensyn til pladsforbrug på hjemmesiden, men kan ses på linket herunder, eller via hjemmesiden… https://dsr.dk/download/file/fid/26128

Sammen står vi stærkest

Tak for ordet