Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Nyhedsbrev Februar 2018 Kære Medlemmer

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Nyhedsbrev Februar 2018 Kære Medlemmer"— Præsentationens transcript:

1 Nyhedsbrev Februar 2018 Kære Medlemmer Nu står vores årlige generalforsamling for døren. Den finder sted den i forlængelse af temadagen. Du behøver ikke at deltage i temadagen, for at deltage i generalforsamlingen. Du kan sagtens støde til senere. Kom og være med og støt op om vores faglige selskab. I år er der fire bestyrelses medlemmer på valg. Det er Mia Olsen, Jette Wensien, Elizabeth Rosted og mig Dora Fog. Vi er tre som genopstiller. Ud over én bestyrelsespost skal der vælges to suppleanter. Og selv om vi genopstiller, kan I som medlemmer sagtens opstille. I skal blot sende en mail til mig eller møde op på dagen. Du kan også stille op samme dag. Vil du høre mere så skriv til mig Hvad betyder det at være i en bestyrelse i et fagligt selskab? Det betyder adgang til beslutningstagere og i tæt dialog med DSR og DASYS. Du kan få mulighed for at indgå i forskellige arbejdsgrupper, følgegrupper og andet. Det er oftest i Sundhedsstyrelsen. Jeg har blandt andet siddet i følgegrupper for kvalitetsstandarden for akutfunktionerne. Her havde vi indflydelse på, at der blev vedtaget en uddannelse til sygeplejersker i kommunerne. En længe ventet uddannelse, og et arbejde vi er meget stolte af. Det er naturligvis sket i tæt samarbejde med DSR, som længe har støttet, at der skulle komme en specialiseret uddannelse i kommunerne. Vi får mulighed for at komme med høringssvar på mange områder inden for det sundhedspolitiske og for sygeplejen. Sidst har vi givet høringssvar vedrørende ”anbefalinger for tværsektorielle forløb for mennesker med demens.

2 Nyhedsbrev Skynd dig at melde til, sidste frist er 15. februar 2019.
Hvad betyder det af arbejdstimer? Ja, vi er jo frivillige og ulønnet og har alle fuldtidsarbejde. Alligevel holder vi møder i dag tiden på hverdage. Vi har 5 bestyrelsesmøder om året, og vi holder dem i Kvæsthuset i DSR. Selskabet betaler transporten. Vi afholder en temadag om året, hvor vi alle deltager og har opgaver. I forbindelse med denne temadag ligger en af vores 5 betyrelsesmøder. Vi har forskellige stillinger, og det har i perioder været svært for nogle af bestyrelsesmedlemmerne at deltage i bestyrelsesmøderne, da deres arbejdsgiver ikke altid støtter op om frivilligt arbejde i arbejdstiden. Men i sidste ende er det gået op. Og så betaler vi kontingent  -  det er ikke alle bestyrelser i de faglige selskaber, som gør det. Men det gør vi. Vi er få medlemmer, og økonomien skal hænge sammen. 106 medlemmer er 106 x 325 kr. = kr., hvilket ska. dækker udgifterne til vores bestyrelsesmøder, hvor transporten dækkes fra hele landet. Så i dag går medlems indtægterne til, at vi ikke, af egen lomme, skal dække udgifterne til det frivillige arbejde, vi leverer ved bestyrelsesmøderne. Og det er vi meget taknemmelige for. Så du som medlem er vigtig. Venlig hilsen Formand Dora Fog Temadag 2019: Skynd dig at melde til, sidste frist er 15. februar 2019. Du kan se programmet nedenfor og tilmelde dig til kassereren Laila Foged: Temadag 21. marts STYRKET INDSATS FOR DEN ÆLDRE MEDICINSKE PATIENT National Handlingsplan 2016

3 Temadag 21. marts 2019 STYRKET INDSATS FOR DEN ÆLDRE MEDICINSKE PATIENT National Handlingsplan 2016
På temadagen præsenteres den Nationale Handlingsplan, og der gives en status på nogle af de erfaringer, der er indsamlet i forskellige områder i landet. Vi hører, hvordan der er fokuseret på tidlig opsporing, hvordan man har arbejdet med udgående sygehusfunktioner og hvordan akutområdet er organiseret i to kommuner. Herudover også hvordan der arbejdes med kompetenceudvikling i en kommune. Den nationale handlingsplan for den ældre medicinske patient fra 2016 er udarbejdet af Sundheds- og Ældreministeriet i samarbejde med en faglig følgegruppe, hvor b.la. Faglige Selskab for Geriatriske Sygeplejersker er deltager. Hensigten med handleplanen er, at de ældre og deres pårørende skal møde et sundhedsvæsen, der imødekommer patientens ønsker og behov, og som står klar med tilbud om en værdig pleje og behandling af høj kvalitet. Der er fokus på at sikre højere kvalitet og øget sammenhæng på tværs af kommuner, almen praksis og sygehuse, særligt i forhold til at styrke indsatsen før og efter hospitalsindlæggelse og sammenhængen på tværs af sektorer. Handlingsplanen skal ses i sammenhæng med akutpakken, værdighedspolitikken, demenshandleplanen og de øvrige satspuljeinitiativer. Til at løfte indsatsen er der afsat i alt 1,2 mia. kr. fra og herefter varigt 300 mio. kr. Handlingsplanens otte indsatsområder: Indsatsområde 1: Tidligere opsporing og mere rettidig indsats Indsatsområde 2: Styrkede kommunale akutfunktioner Indsatsområde 3: Kompetenceløft i den kommunale hjemmesygepleje Indsatsområde 4: Styrket indsats mod overbelægning Indsatsområde 5: Flere udgående sygehusfunktioner og øget rådgivning til kommuner og almen praksis Indsatsområde 6: En indsats der hænger mere sammen Indsatsområde 7: Bedre styr på medicinen Indsatsområde 8: Bedre digitalt samarbejde i komplekse patientforløb.

4 Temadag 21. marts 2019 STYRKET INDSATS FOR DEN ÆLDRE MEDICINSKE PATIENT National Handlingsplan 2016
Program for Temadagen: 09:00-09:30 Registrering og besøg v udstillere 09:30-09:45 Velkomst v/ Formand Dora Fog 09:45-10:45 Baggrund for den Nationale Handleplan for den ældre medicinske patient v/ Kirsten Salling, Konsulent, DSR 10:45-11:15 Pause og besøg v udstillere 11:15-12:00 Akutfunktionen i kommunerne: Samarbejdsfladerne med region, praktiserende læger og den kommunale sygepleje v/ Julia Aviaja Lindholt Tonning, Sygeplejerske, Den tværkommunale akutfunktion mellem Kommunerne Herle, Furesø og Ballerup og Nina Andersen, Leder af AkutteamOdense, Odense Kommune 12:00-12:30 Geri-team med ud-kørende funktion v/ Emilie Friis, Projektleder og Solvejg Henneberg, Specialeansvarlig overlæge, Geriatrisk Team, Holbæk Sygehus 12:30-13:30 Frokost og besøg v udstillere 13:30-14:00 ”Geriatrisk sygeplejerske med fokus på tidlig opsporing” ny funktion i en kommune v/ Rosemarie Andreassen, Geriatrisk Sygeplejerske, Billund Kommune 14:00-15:00 ” Gerikuffert projekt” – fokus på tidlig opsporing og samarbejde mellem kommune og geriatrisk afdeling v/ Therese Nørholm Christiansen, Projekttovholder GERI-kufferten, Kerteminde Kommune og Gunilla Funder Brockdorff, Projekttovholder GERI-kufferten, afd. G, Odense Universitets Hospital 15:00-15:15 Pause og besøg v udstillere 15:15-15:45 Kompetenceløft i kommunerne v/ Anette Secher, Ældre og sundhedschef, Ålborg kommune 15:45-16:00 Afslutning på dagen v/ Formand Dora Fog 16:10 Generalforsamling for Fagligt Selskab for Geriatriske Sygeplejersker

5 Tid og sted Priser og tilmelding
Temadag 21. marts STYRKET INDSATS FOR DEN ÆLDRE MEDICINSKE PATIENT National Handlingsplan 2016 Tid og sted Temadagen afholdes 21. marts 2019 kl. 9:30-16:00 hos Odeon, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense. Det ligger lige 300m fra Odense Banegård. Priser og tilmelding Medlemmer af FS for Geriatriske Sygeplejersker: kr. 750 Ikke medlemmer: kr. 950 Prisen inkluderer: Let morgenmad ved ankomsten, formiddags kaffe/the m frugt, frokost, eftermiddags kaffe/the m kage Sidste frist for tilmelding er 8. februar 2019 Husk at betaling skal ske inden Temadagen Tilmelding skal ske til Laila Foged på mail Ved tilmelding skal oplyses: Navn Stilling Ansættelsessted Adresse EAN nr. til elektronisk fakturering Medlemskab af FS for Geriatriske Sygeplejersker: Ja/nej Efter det faglige program afholdes Generalforsamling for FS for Geriatriske Sygeplejersker kl. 16:10. Alle er velkomne, men kun medlemmer har stemmeret.


Download ppt "Nyhedsbrev Februar 2018 Kære Medlemmer"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google