Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

En vision for almen praksis

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "En vision for almen praksis"— Præsentationens transcript:

1 En vision for almen praksis
Hvor er almen praksis på vej hen ?

2 Temaer for oplæg: Hvor kommer vi fra? Hvad er det vi er gode til?
Hvor ligger udfordringerne? Hvordan vil vi gerne have at det kommer til at se ud? Hvilken vej fører til målet?

3 Hvor kommer vi fra? PLO har fejret 50 års fødselsdag !
Almen praksis scorer højt på kvalitet internationalt! Vi har opbygget et rigtigt godt ry blandt vores patienter! Folketinget ved godt, at de har en meget velfungerende primærsektor. Der har desværre været ”en slange i paradis” – Mange mener at PLO er for indflydelsesrige/har for meget magt.

4 Hvad er almen praksis gode til:
Vi gode til relationer - Patientcentreret medicin. Vi dækker patienterne døgnet rundt – endnu. Vi er omstillingsparate – inden for økonomiske incitamenter. Vi har udviklet vores klinikker løbende gennem aftaler med Aftaleparterne.

5 Hvilke udfordringer står vi over for?
Alle OECD lande har samme problem: Ensidig udvikling af sekundær sektoren. Vi er alt for få speciallæger i almen medicin i forhold til behov. Vi har været underlagt økonomiloft – og det har bremset alt. Vi har ikke været dygtige nok til at søge indflydelse og være dagsordensættende.

6

7

8

9

10

11

12 Vision: Vi skal have 1500 flere læger ud i almen praksis  Normtal ned på 1200 pr. kapacitet. Vi ønsker øget mulighed for at udvikle vores praksis: Bedre lokaler. Mere klinikpersonale. Integreret samarbejde omkring det tværsektorielle. En helhjertet satning på almen praksis.

13 Vision – hvad vil vi på patientens vegne:
Relationen. Det sammenhængende sundhedsvæsen. Rationel farmakoterapi og paraklinik. Multimorbiditet og Patient Omsorg. Tilgængelighed.

14 Vision – hvad understøtter det:
Øget økonomi. Klynge dannelse. Plejehjemslægeordning. Gennemført akkreditering. Øget identitet – langt bedre egen forståelse.

15 Vision – Klinikpersonale:
Yderligere overtage aftale kalender. Praksismanagement. Øget visitation – og øget proaktiv indsats. Øget administrativ patient kontakt. Hjemmebesøg, Kroniker kontrol og individuel opgave glidning.

16

17

18

19

20

21


Download ppt "En vision for almen praksis"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google