Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
Advertisements

Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
CFU’s målsætning: - Forebygge kriminalitet og uacceptabel adfærd hos familier og unge med komplekse udfordringer. - Fremme familiernes muligheder og egenforsørgelse.
Når sammenhæng er bundlinje. Det glade budskab! Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre forskningsdesign 1 år39 %4-12 % 2.
Livsførelse – handleplan - pædagogik Handleplan (kan) understøtte livsførelsen Livsverden - systemverden (kunne færdes i begge) Kontekstuelle sammenhænge.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Profil-værktøj til unge på uddannelseshjælp Kursus April 2014.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Fra bruger til medborger - nye veje til udvikling på handicapområdet Januarkonference – Region Midt 25. Januar 2016.
Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Når de unge er psykisk syge Det regionale beskæftigelsesråd 4. april 2011 v/ Niels Schwartz,
Sanderumskolen og Odense Musikskole ”Vi skummer fløden og sætter musik til” et partnerskab i udfordringer… MARIANNE UBBE - SANDERUMSKOLEN – VÆDDELØBSVEJ.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Somatisk SOF Sydvestjylland den 22. januar 2014 Implementering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse.
Privat beskæftigelse under pres personer Aktuel mangel på arbejdskraft – Demografisk tab af arbejdsstyrke Offentlig finansieret beskæftigelse.
Måske for bredt? UURS konference 2016 EGU vejleder Søren Krabbe UU Roskilde/Lejre.
Definition af tabu Et emne som man ikke beskæftiger sig med da det er forbundet med stærke følelser, fx af skam. Politikens Nudansk Ordbog.
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til fælles temadag om opfølgning på akutindsatsen og det fremtidige samarbejde d. 28. august 2013.
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Paradokser og Dilemmaer
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Præsentation af resultaterne fra
Løsningsfokuseret Ledelse
Uledsagede flygtningeunges perspektiver på deres hverdagsliv i Danmark
Program for Netværksdage onsdag d. 23.november 2016
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
En nordjysk investering – Vejle
Den virksomhedsrettede integrationsindsats
At betragte kvindens bryster er godt for mandens helbred
INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Hvorfor resultatløn?.
”Tutor-aktivteter på Sosu-Syd”
JobFirst Seminar om samarbejdet med borgere i JobFirst 11. maj 2016
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Tro på dig selv - det gør vi
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Udvalgte resultater Januar 2016
BADMINTON.
Briefing vedrørende indsatsen omkring det psykiske arbejdsmiljø
Inklusion i Folkeskolen
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Regeringens udspil om reform af de forberedende uddannelser ”Tro på dig selv – det gør vi” 31. maj 2017.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Ledelse i synet af de unge
Tendenser i forældresamarbejdet
Samtale om folkeskolen i
Status Projekt Ældremilliard, Træningsbaner og Fleksjobpulje
Oplæg på augustseminar EPOS/gb
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
[klik og indsæt kommunenavn]
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Børne- og Familieafdelingen
Mette Blauenfeldt, Dansk Flygtningehjælp
Katrine Kanneworff, Seniorrådgiver Dansk Flygtningehjælp
Efterbyggelse.
Livskvalitet Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med eller uden smøger, overvægt, inaktivitet….. Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med.
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Præsentationens transcript:

Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner Titel: Power-point skabelon 2017

Præsentation Hvem er vi?

Baggrund – hvorfor en Boostcamp? Stærkt stigende prævalens – i dag på 1 pct. Forskning viser, at autistiske voksne er markant dårligere stillet ift. beskæftigelse, livskvalitet, ensomhed og selvstændig livsførelse – ikke blot ift. den øvrige del af befolkningen, men også ift. mennesker med andre mentale handicap Find henvisninger i vores ansøgning til Novo Nordisk... Den kan I printe og tage med... 3

Baggrund – Hvorfor en Boostcamp? En undersøgelse gennemført i England viste for nyligt at: 16 pct. af autistiske mennesker er i fuldtidsbeskæftigelse 16 pct. af autistiske mennesker er i deltidsbeskæftigelse ... på trods af, at 77 pct. angav et ønske om at arbejde Undersøgelsen viser, at der ikke er sket en positiv udvikling i beskæftigelsesraten de sidste 10 år

Baggrund – Hvorfor en Boostcamp? Et meningsfuldt liv handler ikke kun om deltagelse på arbejdsmarkedet Studier viser, at autistiske mennesker har et ønske om at indgå i relationer med andre, og at ensomhed hos autistiske mennesker fører til højere risiko for angst, depression og nedsat selvværd

Baggrund – Hvorfor en Boostcamp? Et studie viste at: kun 8 pct. af autistiske unge havde mindst én tæt ven 21 pct. havde en relation med en jævnaldrende, som involverede en fælles aktivitet Et andet studie viste at: 55 % af autistiske unge aldrig havde været sammen med en ven 63 % havde i løbet af det seneste år ikke fået ét opkald fra en ven

Boostcamp: Håb, gnist og handlekraft Boostcamp: Intensivt 12-dages forløb Målgruppe: Autistiske unge med normal/høj intelligens på kanten af beskæftigelse Formål: at give de unge et positivt boost Højmotiverende linjefag som positiv løftestang for at lykkes med de andre fag Medborgerskab, robusthed, vejviser, inspirationsoplæg Højskoleånd: Sammenhold og ligeværd

Baggrund – Hvorfor en Boostcamp? Dette peger på behov for nytænkning Ønske om at gå nye veje i forsøget på at støtte unge til beskæftigelse og forebygge social isolation

Højmotiverende linjefag som drivkraft for Boostcamp Særinteresser stor betydning for autistister Den bedste effekt af en læringsproces fås, hvis interessen driver værket Udgangspunkt i hvad de unge allerede er motiverede for fremfor hvordan vi motiverer dem Særinteresser er forbundet med entusiasme, stolthed, glæde og selvtillid

Borgerfortællinger

Hvorfor positive resultater? Interessefællesskaber Relationsopbygning - kursister og personale imellem Fokus på at mødes som ligemænd Rammerne for kurset

Udfordringer – på trods af positive resultater Opfølgning: Hvordan understøtter man en positiv udvikling? Ikke et ‘tryllekursus’ – men et led i en positiv udvikling Kommunalt perspektiv: Hvorfor er rollespil/japansk beskæftigelsesfremmende? Økonomisk pressede kommunale samarbejdspartnere

Hjælp mig med at brainstorme Foreløbige bud: Hvad kunne I tænke jer, at en borger som I samarbejder med, fik ud af en boostcamp? Hvordan kan vi styrke fokusset på borgerens motivation i vores indsatser? Hvordan kan vi gå med borgerens motivation, selvom vi selv kan have svært ved at se at det lykkes?