OK18 Det statslige forlig - Chefer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Advertisements

Kendetegn for IDAs/DdLs nye statslige OK
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst –
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Ændring af arbejdsmiljøloven
Forhandlinger om HK-aftalen
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Organisering af virksomhedernes interne AM-arbejde
HR Løn og Personale Jørn Mørup
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KRAV TIL OK 11 DET REGIONALE OG KOMMUNALE OMRÅDE.
HR Løn og Personale Kim Wissendorff og Mads Vestergaard.
Vi har haft demokrati i Danmark siden?
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Leder-souschef Temadage DLO
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
Fælles lederoverenskomst og lederaftale
Overenskomst 2015 – Resultatpapiret underskrevet
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
ARBEJDSTIDSAFTALE Lederkursus Kapitel 1 Indledning Forudsætningerne for, at aftalen kan fungere og dermed, at intentionerne i forordningen om folkeskolen.
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
1 OK 2013 Informationsmøder d. 20. juni 2013 Himmerlandscentrets Idrætsefterskole Haslev Idrætsefterskole Ladelund Efterskole Ringe Fri- og Efterskole.
Offentligt ansattes jobsikkerhed ved kommunesammenlægninger Temadag for dagplejeledere og dagplejepædagoger 16. juni 2005.
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Efterskoleforeningen Forhandling af lokal løn Christian Petersen Tlf: Kursus for nye forstandere.
Ansættelse med løntilskud En gennemgang af reglerne.
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
25. januar 2017 Kontorchef Kirsten Brix Pedersen
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Temadag for TR.
Efterskoleforeningen
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
OK17 Private opholdssteder og botilbud mv.
Overenskomst skift DSB Vedligehold A/S
PLUSTID – Hvad er det? En fast arbejdstid over 37 timer om ugen (max. 42 timer En forholdsmæssig forhøjet fast månedsløn En pensionsgivende lønforhøjelse.
Hvilke løn- og ansættelsesvilkår får jeg?
Overordnede bestemmelser
Offentligt Ansattes Organisationer
Medlemsmøde for statsansatte
Forhandlingsfællesskabet
OK18 Det statslige forlig
OK18 Det kommunale forlig
Forhandlingsfællesskabet
OK 2018 Forlig med Regionerne Særligt fokus på ledere
OK18 Det regionale forlig
Efterskoleforeningen
3. dag - Modul 1A Afskedigelse Evaluering (kl ) Lunchbox og tak for denne gang (kl )
KONSULENTERNE GUIDER ONLINE:
Orienteringsmøde om OK18-resultatet
OK 2018 – i mål i overtiden Hvorfor var det så svært
CS Konference Overenskomst 2018
OK18 Det statslige forlig
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Nye stillinger som pædagogiske ledere
Hvad betyder det på efterskolerne?
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
TR-kursus I A Løn - lærere ved VUC 13. september 2018 Torben Thilsted
Hvad betyder det på efterskolerne?
Præsentationens transcript:

OK18 Det statslige forlig - Chefer Efter flere måneders forhandling har vi nu har indgået et forlig for alle ansatte i staten. IDA’s medlemmer har været gode til, at bakke op om OK18 og været med til, at sætte et fælles pres på arbejdsgiver. – TAK ! 

Nye Chefaftaler på uddannelses- og undervisningsinstitutioner Forenkling af løn- og ansættelsesvilkår for chefer på uddannelses- og undervisningsinstitutioner, der etableres derfor to nye aftalegrundlag om løn- og ansættelsesvilkår for chefer på visse selvejende uddannelses- og undervisningsinstitutioner under Uddannelses- og Forskningsministeriet og Undervisningsministeriet Note: For så vidt angår pauser præciseres: Vi er enige om, at ret til betalt spisepause forudsætter, at de ansatte står til rådighed i pausen. Vi er endvidere enige om, at der ikke er tilsigtet nogen ændring af hidtidig praksis i forhold til arbejdsplanlægning. Retten til spisepause bortfalder ikke selv om arbejdsgiveren forlænger pausens varighed og/eller giver afkald på den ansattes pligt til at stå til rådighed for arbejdsgiveren i pausen. Spisepausen er hermed afhandlet.

Udvidelse af rammeaftale om kontraktansættelse af chefer Dvs. rammeaftalen gælder, medmindre institutionen er undtaget i bilag Tidligere var det omvendt Note: Der er behov for, at den ansattes kompetencer vedligeholdes og udbygges. Der er derfor behov for løbende kompetenceudvikling som kan bestå af faglig efter- og videreuddannelse. Uddannelse og anden udviklingsaktivitet gennemføres normalt i arbejdstiden. Omkostninger, der følger af deltagelse i udannelse, afholdes af arbejdsgiveren, som udgangspunkt. Parterne er ved OK18 forhandlingerne blevet enige om at lave en omlægning af den partsfælles kompetenceindsats. Aftalen om kompetenceudvikling fra 2015 er et godt udgangspunkt for den partsfælles kompetenceindsats, og derfor vil parterne videreføre aftalen med tilpasninger grundet omstruktureringen af den partsfælles kompetenceindsats. Dette gøres ved at samle midlerne i en fond, der har fokus på individuel kompetencegivende kompetenceudvikling. I fonden kan statens medarbejdere søge midler til individuel kompetencegivende kompetenceudvikling.

Aftale om chefløn Ophævelse af cheflønspuljerne, dog med undtagelse af institutioner inden for undervisning, uddannelse og forskning. Ændringerne i puljestyringen medfører ikke i øvrigt ændringer i reglerne i aftalen om forhandling og aftaler om lønforbedringer.

Ny stillingskategori i akademiker-overenskomsten for chefkonsulenter med personaleledelse Chefkonsulenter der har et direkte personaleansvar, fx teamledere eller lignende under lønramme 37/løngruppe 1 i rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Mulighed for forlængelse af opsigelsesvarsel med op til 3 måneder Fratrædelsesgodtgørelse op til 6 måneders løn. Nuværende chefkonsulenter benævnes fremover seniorkonsulent, når der ikke er direkte personaleansvar i stillingen.