PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykoedukation til unge i OPUS
Advertisements

Psykoedukation for patienter med skizofreni
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Tema A – et fagligt løft af folkeskolen. Formål Udarbejde konkrete modeller for hvordan skoledagens rammer bliver for eleverne og medarbejderne efter.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
Fælles Service Center for telesundhed Klyngestyregruppemøde i Vestklyngen Herning d. 9/9/
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Erhvervspanel for Grøn Omstilling Karin Klitgaard 18.apr. 13 Bæredygtig vækst.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Systemisk samtaleteknik og håndslag Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening Organisationsuddannelsen – modul 11.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Generelle udfordringer og perspektiver i vores arbejde med kvalitet, effektivitet og styring KL, Middelfart 4. december 2007 Klaus Majgaard.
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
Europæiske Kulturbørn gentænk Kunst og kultur i dagligdagen med de 0-8 årige børn A developing and research project of Nordic/Baltic and European dimensions.
Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
Den svenske model og samskabelse Workshop den 25. maj 2016 V/ Ph.d. stipendiat Marianne Staal Stougaard og lektor Charlotte Jørgensen.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Skolebestyrelsens rolle  Kontinuerligt arbejde med skolekultur under paraplyen ’Forpligtende fællesskaber’ med afsæt i Værdigrundlag og Målsætning Uddrag:
Målstyring. Hvordan styres virksomheden sikrest & bedst ? Lav frekvente målinger (måned, kvartal, år) Hvilke? (KTA = Kunde tilfredsheds analyse, MTU.
Mål- og resultatstyring i Rigsrevisionen
Forslag fra arbejdsgrupperne
AULA.
Spot og håndtér stress - før medarbejderen bliver sygemeldt
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Antal besvarelser: 52.
Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Frivilligheden i Vordingborg
Hvordan vi ser på SAPA i Faaborg-Midtfyn?
Organisation Pædagogik Teknologi
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Ønsket fra Byrådet…. Værdierne skal afspejle, hvordan vi gerne vil have, at alle i organisationen skal arbejde/tilgå sine opgaver og mødet med borgerne.
Projekt i Grontmij | Carl Bros VVS-afdeling (35 medarbejdere)
Konference Kultur og Læring
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Anerkendende pædagogik
FÆLLES målstyring i matematik
Fælles ledelsesgrundlag
Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner
Til ambassadører: Hvordan kan Colibo understøtte jeres behov?
Gør det umulige – samarbejd på tværs
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
Tværgående samarbejde – hvor svært kan det være? Hvad skal der til?
Sund Mund til Byens børn
Tendenser i forældresamarbejdet
KIGO og kommunernes opgaver
Rammesætning for dagen
1. Relationel kommunikation
Ledelsesevaluering.
Øvrige økonomistyrings-aktiviteter- og roller
Det er en politiske bestilling!
Region Midtjyllands opgave
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Udvikling af centralbiblioteket
Opsamling Sæt borgerne reelt i centrum - Vær nysgerrige på, hvad der er vigtigt for borgeren - Brug det antropologiske blik Tag kompleksiteten alvorligt.
Sammenhængende digital brugerrejse - med anvendelse af borgerens data
Kompetencespillet Dialog om behovet for udvikling af kompetencer til fremtidens digitale arbejdsliv Velkommen til……. Fortæl hvem der er kommet med ideen.
Adgang til egne data IT-Arkitekturrådet d It-Arkitekturrådet
Effektmåling - kvalitative målepunkter
Præsentation af partnerskab
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Introduktion til Guldborgsundmodellen
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV DET TVÆRGÅENDE FOKUS

HINDRINGER OG MULIGHEDER Troen på at en beslutning om tværgående samarbejde med en topleder for bordenden, kan skabe det tværgående samarbejde i sig selv. Muligheder: Etablering af tværgående ledelses- og koordineringsfora: Strategisk ledelseskraft og operationel samarbejdskapacitet i hverdagen. Investering i Boundary Spanners: Dem, der hele tiden fastholder blikket på det tværgående, og har en oversættende rolle på tværs – både vertikalt og horisontalt. Hvorfor: Det er nødvendigt når vi skal tilrettelægge, italesætte og fastholde fokus på det, der samlet set skaber bedst værdi for borgeren og kommunen, i stedet for de enkelte faggruppers egne logikker. Høj status til tværgående samarbejde

HINDRINGER OG MULIGHEDER Rum for åben dialog og tid til at udvikle fælles løsninger Hindring: En manglende anerkendelse af, at det er vanskeligt at samarbejde på tværs og forventninger om hurtige resultater. Muligheder: Forventning til- og plads til en åben dialog om såvel udfordringer som muligheder, og plads til forhandling af samarbejdsvilkår Inddragelse og anerkendelse af medarbejdere i hele processen Anerkendelse og løsning af logistikudfordringer Afprøvning af muligheder og plads til refleksion og tilretninger undervejs Hvorfor: Det tager tid og en åben, respektfuld dialog at finde balancepunkter / spillerum i fagområdernes forskellige perspektiver og styringslogikker . Her har vi især brug for at inkludere- og tage de fagprofessionelles input alvorligt, for det er dem, der skaber hverdagens praksis. Der skal derfor være plads til at vi løbende stiller spørgsmålet: Taler vi om det rigtige? Hvordan får vi talt om det, der er på spil i hverdagen? Er der behov for tilpasninger?

EN BALANCERET STYRING AF PROCESSEN En meget styret proces og forventninger om hurtige løsninger, kan blokere for en åben dialog om problemer, uenighed og usikkerhed og kan hindre en reel udvikling af nye løsninger og sammenhængskraft i organisationen En uklar rammesætning kan omvendt give en usikkerhed og uro i processen, som gør at fagområderne lukker sig om sig selv Tydelig menings-skabende ramme-sætning Væsentlige afklaringsspørgsmål Hvorfor er det tværgående samarbejde vigtigt? Hvad samarbejder vi om? Hvor vil vi gerne hen? Hvordan? Hvilken type proces ønsker vi?