VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Advertisements

Doku:SENtorium Torsdag d. 29. oktober Velkommen Programmet for dagen  Refleksionsøvelse  Fortællerrum  Narrativ evaluering Frokost  Sparringsrum.
Viborg Naturpark. PROGRAM Velkomst v/ Anna Margrethe Engbæk Schmidt, Klima- og Miljøudvalget Oplæg om frivillighed og samskabelse v/ Lars Stentoft, kulturdirektør.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
KNÆK KODEN Opgave 4 Det erhvervsøkonomiske område.
De første tre hovedværtsforeninger Kolding d september 2013 Fredericia d marts 2014 Aalborg d september 2014 Ansøgning.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Landsseminar 2012 Workshop: Selvfinansierende LK’er Landsseminar 2012 Workshop: Selvfinancierende Lokalkomiteer.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Hvem er jeg? Indlægsholderen præsenterer sig selv og kører bordet rundt.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
//Niveau 3-ledere Uge 50-5/Pakke 3 Lederpakke 3.
Hjerteforeningens interessevaretagelse
Årsrapportmødet 24. maj 2017 Motion og sundhed.
Fra Dansk Golf Union Juniorugen Landsseminar Juniorkonsulenter
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Velkommen.
Induktionsforsøg I 1820 opdagede den danske fysiker Hans C. Ørsted, at en kompasnål, som lå i nærheden af et strømførende kabel bevægede sig, når han tilsluttede.
Bestyrelsesundersøgelse 2016
Hvorfor resultatløn?.
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Bestyrelsesundersøgelse 2016
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
FNs Verdensmål Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige?
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
BADMINTON.
BADMINTON.
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Livets Ord November 2018.
Walt Disneys kreativitetsmodel
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
SUMO - analyse.
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Lokalforeningspuljen
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Sådan bruger du præsentationen
Det gode arrangement Forklaringer og baggrunds-viden til konsulenter
Det gode arrangement Forklaringer og baggrunds-viden til konsulenter
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
[klik og indsæt kommunenavn]
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til synopsis.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til eksamensprojekt.
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Ansøgningsskema CØ SMV Virksomhedens navn:
CØ SMV – Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV’er
Danmarks Vejlederforening
Kursus for personer med demens og pårørende
Velkommen til ROADSHOW i GeoDanmark!
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Spørgsmål til ‘spis og snak’ session
Fakta om DIF og DGI’s foreningspulje
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
Værktøj 8: Supervision og sparring
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentationens transcript:

VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022

VELKOMMEN! Til en dag, der: Står i foreningernes, firmaidrættens og fremtiden tegn. Skal handle om succeser og dét at udvide sin verden. Skal favne forskelligheden. Den er hverken en fare eller en fælde. Den er frugtbar! Velkommen til Visionsmødet for firmaidrætsforeningerne! I dag står i foreningernes, firmaidrættens og fremtidens tegn. Vi skal bruge de næste timer på at være visionære. På at zoome ind på, hvilke succeser, vi skal opdyrke frem mod 2022 – og hvordan. Og på hvordan vi udvider vores verden og favner forskelligheden. Den er nemlig hverken en fare eller en fælde. Den er frugtbar! Så i dag handler ikke om at blive enige om 3 overordnede ting. I dag handler om at få ideer og nuancer på bordet. Få dem synliggjort og snakket igennem. Jeres input i dag er en vigtig del af den baggrund, vi bruger, når vi i Styrelsen arbejder videre med udviklingen af Strategi2022. Dagen tager afsæt i den spørgeskemaundersøgelse, som mange af jer har besvaret i december.

FREMTIDIGT FOKUS 6 pointer fra spørgeskemaundersøgelsen: 1) Rekruttering af ledere og medlemmer er stadig en topprioritet 4) Arbejdspladsernes Motionsdag er den forbundsaktivitet, som flest af jer ønsker at arbejde lokalt med de næste år – Rigtige Mænd og DM/Firmaidræt Open deler andenpladsen 2) Etablering af lokale partnerskaber og en styrkelse i lokalområdet er det næsthøjest prioriterede arbejdsområde frem mod 2022. Størstedelen af jer angiver, at der er ”mange interessante samarbejdspartnere” og ”mange potentielle medlemmer” i jeres lokalområde 5) Direkte kontakt og sparring med konsulenter er jeres klart mest foretrukne form for hjælp fra forbundet (74%) 6) Manglende kompetencer, tid og viden/værktøjer er den største udfordring i forhold til markedsføring – penge og gode historier er ikke så stor en hindring. 3) Motions – og idrætsaktiviteter (at styrke nuværende og udvikle nye) prioriterer I højt Det nære og lokale er generelt i fokus i jeres besvarelser og dermed også forskelligheden i firmaidrætsforeningerne. Og det skal have lov at spire i dag. Vi skal ikke diskutere om én, fælles sandhed – men arbejde med de mange lokale sandheder.

SUCCESER – I DAG OG I MORGEN I siger det selv…: I har mange potentielle medlemmer at nå ud til i jeres lokalområde I har interessante samarbejdspartnere i jeres lokalområde 41 % af jer har god kontakt til den lokale presse og 25% tilkendegiver, at I har mange gode historier at fortælle. Vi skal være gode til at fejre og dyrke succeserne. Både dem, der har karakter af hverdag og dem, der har karakter af fest! I spørgeskemaundersøgelsen en række spørgsmål om foreningens potetaler frem mod 2022, og de tre udsagn der stemte bedst overens med Jeres lokale virkelighed var: (læs op fra slide). I dag skal vi arbejde med, hvordan vi når de medlemmer og de samarbejdspartnere. Og vi skal have delt de gode historier! Det gør vi i dagens første workshop, hvor vi skal have en masse forskellige succesvaluta på bordet: En succes kan lige så vel være ‘vi har haft petanque hver onsdag i 20 år’, som det kan være ‘et udsolgt Ladies Mud Race’ eller ”en nyetableret fodboldturnering, der har givet en ny, stærk frivillig i foreningen”. Jeg vil opfordre jer til at dele jeres succeser – ikke putte med dem og tænke ‘det er der ikke meget succes i’ – jo, hvis det virker hos jer og giver god energi i jeres forening. Så er det en succes! Jeg vil også bede jer være ambitiøse og visionære, når vi – også i workshop 1- skal arbejde med succeserne i morgen. Notér jer minimum én fremtidig succes, I vil gå efter. Få de andre i gruppens råd og tag ideerne med hjem og diskutér dem i foreningen. Brug dagen i dag som et godt afsæt på arbejdet i den næste periode.

UDVID VERDEN Lokale partnerskaber og netværk Er et potentiale og en mulighed for at udvide og styrke jeres verden Kan skabes på mange måder og etableres gennem mange snitflader Er et fokus, vi tager hul på i dag Lokale partnerskaber og netværk, er noget af det, I er allermest klar til at kaste jer over i den nye strategiperiode, og flere af jer tilkendegiver også i undersøgelsen, at der er potentiale og muligheder i jeres lokalområde. Henholdsvis 59 % og 55 % af jer ønsker at gøre en ekstra indsats mod private og kommunale arbejdspladser i jeres lokalområde. At fokusere på et etablere lokale partnerskaber er det næsthøjest prioriterede (efter lederrekruttering) område at sætte ind på frem mod 2022. Det kan blive firmaidrætsforeningernes måde at udvide og styrke deres lokale verden på. På at udvikle nye og styrke allerede etablere aktiviteter. Og på at rekruttere frivillige. I dagens 2. workshop tager vi derfor netop fat på det! Efter frokost skal vi arbejde med, hvilke aktører man kan samarbejde med lokalt, hvordan man kan gribe et samarbejde an og vi skal dele de erfaringer, som mange foreninger har med lokale partnerskaber.

SÅ…! Tag jeres notekort, udfyld det i løbet af de to workshops, og tag det med hjem og brug det som afsæt til en snak i bestyrelsen Vær visionære: Det er et visionsseminar i dag! Vi skal hurtigt nok trække i arbejdstøjet og finde (og knuse) problemerne Hav en fantastisk dag! En opfordring: (læs op fra slidet) Når vi mødes herinde til afslutning i eftermiddag, vil jeg fortælle jer om strategiprocessens næste faser. Og nu vil jeg give Mette ordet, som skal guide os igennem dagen i dag.

Vi skal være gode til at fejre og dyrke succeserne Vi skal være gode til at fejre og dyrke succeserne. Både dem, der har karakter af hverdag og dem, der har karakter af fest! I spørgeskemaundersøgelsen en række spørgsmål om foreningens potetaler frem mod 2022, og de tre udsagn der stemte bedst overens med Jeres lokale virkelighed var: (læs op fra slide). I dag skal vi arbejde med, hvordan vi når de medlemmer og de samarbejdspartnere. Og vi skal have delt de gode historier! Det gør vi i dagens første workshop, hvor vi skal have en masse forskellige succesvaluta på bordet: En succes kan lige så vel være ‘vi har haft petanque hver onsdag i 20 år’, som det kan være ‘et udsolgt Ladies Mud Race’ eller ”en nyetableret fodboldturnering, der har givet en ny, stærk frivillig i foreningen”. Jeg vil opfordre jer til at dele jeres succeser – ikke putte med dem og tænke ‘det er der ikke meget succes i’ – jo, hvis det virker hos jer og giver god energi i jeres forening. Så er det en succes! Jeg vil også bede jer være ambitiøse og visionære, når vi – også i workshop 1- skal arbejde med succeserne i morgen. Notér jer minimum én fremtidig succes, I vil gå efter. Få de andre i gruppens råd og tag ideerne med hjem og diskutér dem i foreningen. Brug dagen i dag som et godt afsæt på arbejdet i den næste periode.

VI SES 12:15 UDEN FOR INDENGANGEN! En opfordring: (læs op fra slidet) Når vi mødes herinde til afslutning i eftermiddag, vil jeg fortælle jer om strategiprocessens næste faser. Og nu vil jeg give Mette ordet, som skal guide os igennem dagen i dag.