Stresshåndteringsgruppe

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykoedukation til unge i OPUS
Advertisements

Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Dansk Boldspil-UnionEn Del af Noget Større Hvad er projektet - udover at vinde på søndag? En proces med fokus på udviklingen af ’det gode ungdomsmiljø’
ET SPORTSPSYKOLOGISK PERSPEKTIV BEDST NÅR DET GÆLDER…
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Del 2:Rammer for en professionel samtale med en patient ETABLERE EN RELATION, ANERKEND E OG SKABE TRYGHED 2 LEDE OG SKABE STRUKTUR 1 Indlede samtalen,
Doku:SENtorium Torsdag d. 29. oktober Velkommen Programmet for dagen  Refleksionsøvelse  Fortællerrum  Narrativ evaluering Frokost  Sparringsrum.
Hvad skal I huske fra i dag! Viden, erfaringer, råd og redskaber.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
MOTIVATION OG VEDVARENDE VANER. HVORFOR GØR VI IKKE DET VI ”BURDE” GØRE?
Patientundervisning 8. Session Unipolar depression Forebyggelse.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Sundhedspædagogik og kommunikation. Mestring. Fag mål 3 sundhedspædagogik og kommunikation.  Eleven kan forklare hvordan borgere/patienter og pårørende.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Hvem er jeg? Indlægsholderen præsenterer sig selv og kører bordet rundt.
Løsningsfokuseret Ledelse
Fordybelse i et projekt
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Modul 1 Rød løber (C).
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Forberedelse til eksamen
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Inspiration spørgsmål og Billeder
Medlemsweekend FAKS Ved Fysioterapeut Maria Balslev Larsen.
Oplæg til sygepl der skal udføre samtalen .
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
PL møde med praksisfeltet
Webinar om fordringstyper til daginstitution
Relationer og recovery Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni eller anden psykose TEMAETS FORMÅL: At deltagerne får viden om relationers.
Stresshåndteringsgruppe
En forhandling – to vindere
Stresshåndteringsgruppe
Walt Disneys kreativitetsmodel
Stresshåndteringsgruppe
Innovationsforløb Modul 3 ©
Stresshåndteringsgruppe
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Forløb: Ligestilling mellem køn i Danmark
Karl Henrik Flyums model
Sådan bruger du præsentationen
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Velkommen.
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til synopsis.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til eksamensprojekt.
Hvad er meningen med dit liv?
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
Personaletræf Brogården 2018
Efterbyggelse.
MENSTRUATION OG TRÆNING
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Skal hun sige til Emma, at hun bliver ked af det
Værktøj 6: Omgangstone og kollegialitet
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
Værktøj 8: Supervision og sparring
Værktøj 4: Aktiverende APV
Præsentationens transcript:

Stresshåndteringsgruppe Session 9 3 måneders opfølgning

Pusterumsøvelse

Plan for session 9 Opfølgning på deltagerne Teknikker fra forløbet BYT RUNDT PÅ NR 2 OG 3 Opfølgningsgangen former sig almindeligvis, som en løst struktureret opsamling på de første 8 gange og hvad der er sket siden sidst

Opfølgning på jer som holddeltagere Hvad husker du, som særligt virksomt? Hvad bruger du i dagligdagen nu? Hvor har du stadig dine udfordringer? Hvordan har du håndteret tilbagefald? Evt. øvelse: 3 minutter med dig selv: Skriv de tre vigtigste råd dit fremtidige jeg (hende/ham du er om 1 år) vil give dit nutidige jeg. Hvad er det vigtigste du skal gøre/huske for at du kommer bedst videre herfra?

PAUSE

Overordnet målsætning ”At hjælpe den enkelte til at kunne tage så megen distance til egen arbejdssituation, at vedkommende kan bryde uhensigtsmæssige vaner og begynde at gøre noget nyt” 6 6

Teknikker fra forløbet Registrering (situation, symptomer, tanker) Kolonneteknik: Udfordre egen tænkning Ændring af leveregler Kommunikationsteknikker Brug af kommunikationsark Søvn og håndtering af søvnproblemer 7

Teknikker fra forløbet (2) Håndtering af ubehag og problemer Mindfulness-øvelser Tids- og opgaveprioritering Aktivt holde pauser Strukturere dagen anderledes Træning i dagligdagen (gøre noget andet) 3 min breathingspace – pusterumsøvelse, bodyscanmeditation, yoga – strækkeøvelser, siddende meditationsøvelser. Er der nogen, der har brug for at vi bruger mere tid på nogle af de indlærte teknikker?

Håndgreb ”Hvis er problemet?” ”Hvad er det værste der kan ske?” Vinde tid – overvej hvad du siger ja og nej til Læg en plan for, hvad du gør, når du mærker dine typiske stresssymptomer. 9

Håndgreb (fortsat) Forlad pinebænken: Proaktiv forholdemåde – kom med forslag, lav aftaler, følg op … Indfør pauseritualer Det handler om AFSTAND til problemer og opgaver Indfør ”Start/slutritualet”

Hvordan undgå tilbagefald? Vedligehold mindfulness træning. Byg mindfulnessholdningerne ind i din hverdag. Husk de nye leveregler og lev efter dem. Opstil realistiske forventninger til dit fremtidige arbejdsliv – travlhed er uundgåeligt og det er fysiske symptomer på travlhed også! Undgå overfortolkning af normale, forventelige symptomer – husk at udfordre din egen tænkning. Stop op i tide og brug din erfaring. Det er urealistisk at forestille sig, at jeg nu skal befinde mig i en tilstand af zen i resten af mine dage. Der vil komme perioder med travlhed igen – nu ved jeg bare mere om, hvordan jeg reagerer og hvad jeg skal gøre for at forebygge. Pas på tilbøjeligheden til at fortolke helt forventelige symptomer som de var farlige og tegn på fuldstændig tilbagefald. 11 11

En bøn … Giv mig sindsro til at … acceptere de forhold, jeg ikke kan ændre, mod til at ændre de forhold, jeg kan ændre, og visdom, så jeg kan kende forskel -Reinhold Niebuhr 12

Spørgsmål ? Evt. meditationsøvelse et sted… 

Afslutning af forløbet Afslutning med 4 minutters åndedrætsmeditation. Tak for jeres deltagelse. Udfyldelse af spørgeskema elektronisk.