Enzymer Består af proteiner

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flashcard-spil Kost - kostråd
Advertisements

Proteiner Aminosyrer.
Hvilke hygiejneregler kender i? Snak sammen to og to!
Kost til triatleter.
Protein, kulhydrater, lipider og metabolisme
Vigtige begreber i naturfag
Stivelse og amylaser Kulhydrater amylose og amylopektin
Nærings stoffernes Køkkentekniske egenskaber
Fedt det gode, det onde og det virkelig grusomme
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
Økologi.
SPIRITUS Hvordan laves det?.
Enzymer.
KOSTPROGRAM 2013.
Homeostase / Regulering af kroppens indre miljø
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
Anatomi & Fysiologi XVI Fordøjelsen I
PRINCIPPET BAG BRØDBAGNING Diana, Susanne, Stine og Morten.
Anatomi & Fysiologi XIX Stofskiftet, vitaminer og mineraler I
PROTEIN Af Leif D. Hansen.
Fordøjelseskanalen.
Homeostase / Regulering af kroppens indre miljø
Øko- system Regn- skoven Ren kemisk KroppenOrganerDet mindste
Fra aminosyrer til enzymer
Fedt, protein og kulhydrater
Fordøjelsessystemet.
-kroppens største organ
Biodiesel and bioethanol
1y’s samlede undervisningsmateriale om menneskets fordøjelse
Klik for at redigere i master2kok1111a Nærings stoffernes Køkkentekniske egenskaber.
Fordøjelsessystem. Indledning Kig og lær Spytkirtlerne Tre sæt spytkirtlerne Tre sæt spytkirtlerne 1. Øre kirtlerne, ligger ved 1. Øre kirtlerne, ligger.
Retten på tallerkenen indeholder 19 g fedt 2820 kJ = 670 kcal, hvis der bruges 1 spsk olie ved tilberedning Retten på tallerkenen indeholder 9 g fedt 2440.
Stegt 3 g fedt Rå 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN MEDALJON AF SVINEFILET Landbrug & Fødevarer.
Energi 1 g fedt giver 37 kJ = 9 kcal
Stegt 15 g fedt Rå 15 g fedt Uden fedtkant 8 g fedt FEDTINDHOLD I EN SVINEKOTELET Landbrug & Fødevarer.
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
Morgenmad Hvor kommer protein fra? Skinke 3 g Ost 9 g Rugbrød 1 g Peberfrugt - g Agurk - g Kiwi 0,6 g I alt 30,7 g protein 30 g havregryn, 200 g skummetmælk,
10% fedt 6% fedt 18% fedt FEDTINDHOLD I HAKKET SVINEKØD Landbrug & Fødevarer.
Stegt 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE Rå 9 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Ældre og ernæring 1.
Næringsstoffer Fedt & Protein.
Hormonsystemet/Indokrine kirtler
Morgenmad Hvor kommer protein fra? I alt 29,4 g protein
Fotosyntese Fokus på energi
Kulhydrater og dannelse af ATP
Hvordan nedbrydes maden ?
Den vigtigste energikilde.
Hvad indeholder vores mad.
Proteiner Sine Foder Nissen, foråret 2009.
Fedtstoffer.
Mel og kornets opbygning
SN – Fysik/Kemi – Hjemly Idrætsefterskole
Proteiner Små byggesten.
Fordøjelse af næringsstoffer
Anatomi Lever, nyrer.
PROTEINSYNTESEN I genetikken
Fordøjelse Hvad betyder ordet fordøjelse? Nedbrydning og optagelse
Håndhygiejne Temadag – VVS
Fordøjelseskanalen Enmavede.
FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE
PROTEINSYNTESEN I genetikken
Fordøjelse Hvad betyder ordet fordøjelse? Nedbrydning og optagelse
Bagehjælpemidler.
Fordøjelseskanalen Enmavede.
Mink Fodring. Mink Fodring Fordøjelse Organer og processer.
Kulhydrater Sine Foder Nissen, foråret 2008.
Fra mel til brød Opskrift Dejtemperatur Dejføring Køretid Liggetid
Fordøjelseskanalen Enmavede.
Fordøjelse Rovdyr Fordøjelsessystemet der ligner hinanden Mink Kat Ræv
Præsentationens transcript:

Enzymer Består af proteiner Kaldes også for igangsætter/katalysator af en proces Vores mad består af proteiner, kulhydrater, fedt (alkohol) Enzymer er blandt andet med til at nedbryde (spalte) vores mad, så vi kan optage den i organismen Lipaser – nedbryder fedtstoffer Amylaser – nedbryder polysakkarider Pepsin – nedbryder proteiner

Enzymer Enzymer virker bedst ved pH 7 (neutral) Enzymer kan ikke tåle varme – de inaktiveres Papain (fra papayafrugten) og andre enzymer virker kun langsomt ved stuetemperatur, optimalt over 50°C og ødelægges ved 70 – 80 °C.

Enzymer