Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan nedbrydes maden ?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan nedbrydes maden ?"— Præsentationens transcript:

1 Hvordan nedbrydes maden ?
Mad og Fordøjelse Hvad består maden af ? Hvordan nedbrydes maden ?

2

3 I munden

4 I mavesækken

5 I 12-finger-tarmen (galde)

6 I 12-finger-tarmen (bugspyt)

7 I tarmen I tarmen I tarmen

8

9

10

11

12 Kulhydrater C6H12O6

13 Glukose

14 + Glukose - C6H12O6 Fruktose - C6H12O6 H O H Vand - H2O
Sukrose - C12H22O11

15

16 Stivelse

17 Stivelse

18 Cellulose

19 Cellulose

20 Proteiner ENZYM

21 Proteiner

22 Proteiner

23

24

25

26 Fedtstoffer

27 Fedtstoffer

28

29 Body bio ?

30 1. Føden tygges. Stivelse nedbrydes til kortkædede kulhydrater vha
1. Føden tygges. Stivelse nedbrydes til kortkædede kulhydrater vha. spytamylase. 2. Føden synkes og føres via peristaltiske bevægelser i spiserøret til mavesækken. 3. I mavesækken nedbrydes proteiner til mindre polypeptider vha. enzymet pepsin. 4. I tolvfingertarmen tilføres galde fra galdeblæren. Galden findeler (emulgerer) fedtdråberne. 5. Der tilføres bugspyt til tolvfingertarmen. Bugspyt indeholder en række enzymer fx peptidase, der spalter polypeptider til aminosyrer og lipase, der spalter triglycerider til glycerol og fedtsyrer. 6. Aminosyrer, glycerol, fedtsyrer og monosaccharider optages gennem tyndtarmens væg til blodbanen eller lymfesystemet. 7. Vand og salte optages i tyktarmen. Fra side 89 i Biologi C+B. 


Download ppt "Hvordan nedbrydes maden ?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google