Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
1
Hvordan nedbrydes maden ?
Mad og Fordøjelse Hvad består maden af ? Hvordan nedbrydes maden ?
3
I munden
4
I mavesækken
5
I 12-finger-tarmen (galde)
6
I 12-finger-tarmen (bugspyt)
7
I tarmen I tarmen I tarmen
12
Kulhydrater C6H12O6
13
Glukose
14
+ Glukose - C6H12O6 Fruktose - C6H12O6 H O H Vand - H2O
Sukrose - C12H22O11
16
Stivelse
17
Stivelse
18
Cellulose
19
Cellulose
20
Proteiner ENZYM
21
Proteiner
22
Proteiner
26
Fedtstoffer
27
Fedtstoffer
29
Body bio ?
30
1. Føden tygges. Stivelse nedbrydes til kortkædede kulhydrater vha
1. Føden tygges. Stivelse nedbrydes til kortkædede kulhydrater vha. spytamylase. 2. Føden synkes og føres via peristaltiske bevægelser i spiserøret til mavesækken. 3. I mavesækken nedbrydes proteiner til mindre polypeptider vha. enzymet pepsin. 4. I tolvfingertarmen tilføres galde fra galdeblæren. Galden findeler (emulgerer) fedtdråberne. 5. Der tilføres bugspyt til tolvfingertarmen. Bugspyt indeholder en række enzymer fx peptidase, der spalter polypeptider til aminosyrer og lipase, der spalter triglycerider til glycerol og fedtsyrer. 6. Aminosyrer, glycerol, fedtsyrer og monosaccharider optages gennem tyndtarmens væg til blodbanen eller lymfesystemet. 7. Vand og salte optages i tyktarmen. Fra side 89 i Biologi C+B.
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.