Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Stivelse og amylaser Kulhydrater amylose og amylopektin

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Stivelse og amylaser Kulhydrater amylose og amylopektin"— Præsentationens transcript:

1 Stivelse og amylaser Kulhydrater amylose og amylopektin
Glukosemolekyler

2 Amylose Amylopektin

3 Stivelse Stivelseskorn Opdelt i lag Rund struktur Uopløselige i vand

4 Gelatinisering / forklistring
Vand + temp. stigning Optager vandet Svulmer op Tykt flydende Modtagende overfor amylaser Går i stykker

5 Retrogradering Reorganisering Danner nye bindinger
Med til at gøre brød hårdt

6 Amylaser Enzymer α- og β-amylase Nedbryder stivelsen
2 forskellige måder Primært β-amylase


Download ppt "Stivelse og amylaser Kulhydrater amylose og amylopektin"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google