Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
Advertisements

Forståelsespapir Forståelsespapir - ikke en aftale, og så alligevel….. Rammer der er centralt udfyldte med KLF. Loven er gældende alle de steder, hvor.
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole, Skolereform
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Ny Skolereform Sådan gør vi i Vonsild
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Møde i Samfund & Skole 30. oktober 2013.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Juelsminde Skole 2. juni 2014 Skolereform 2014.
Skolereform 2014.
Folkeskole-reformen August 2014.
Skolereformen 2014 Herningsholmskolen 8. August 2013
Skolereform august 2014………………
Skolereformen – og vejen dertil…
-gensyn med den professionelle lærer
Et fagligt løft af folkeskolen
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Skolereform. Ambitionerne i folkeskoleaftalen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen.
Folkeskolereformen - generel information
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Skolereform - Egholmskolen
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkeskolereformen på vores skole
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
TR møde 6. januar 2014 Reform og arbejdstid Eksempler på lokale opmærksomhedspunkter.
Arbejdstidsaftale 08 - indholdet Disposition Central – lokal aftale Gennemgang af de vigtigste bestemmelser og bilag.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Lokalaftale Arbejdstid & løn Lærere & børnehaveklasseledere Ballerup Kommune & Ballerup Lærerforening 1. august 2016.
Bestyrelsen retningslinjer Ledelsen Ledelsen tilrettelægger og planlægger i samarbejde med lærerne Opgave- oversigt og dialog Tidstilrette- læggelse Opgaverne.
ARBEJDSTIDSAFTALE Lederkursus Kapitel 1 Indledning Forudsætningerne for, at aftalen kan fungere og dermed, at intentionerne i forordningen om folkeskolen.
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Evt. sted/arrangement, 2. maj 2011 afdelingsnavn Overskrift Indsæt billeder som fylder hele dias. Højreklik herefter på det, vælg ”Rækkefølge” -> Placer.
Temadag for TR.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Introduktion til OK13 1.
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
FOAS + A2B Arbejdstid TR-uddannelsen 1 A, Arbejdstid.
Arbejdstid Kommunale område
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Introduktion til OK13 1.
Præsentationens transcript:

Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014 Folkeskolereformen

Arbejdstidsregler - før og nu Fokus på administration Standard tid til alle Begrænset tilstede-værelse Arbejdstiden bundet op på centrale og lokale akkorder Aftalekultur FREMTID Fokus på ledelse Skønnet tid Udgangspunkt er tilstedeværelse Ingen akkorder Dialogkultur

Arbejdstidsaftaler før reformen A 05 – automatisk opsagt ved lovindgrebet A 08 – automatisk opsagt ved lovindgrebet Lokalaftaler om arbejdstid (i Frederikssund Kommune Fjordaftalen) – opsagt af kommunen

Indgås aftale om: Ikke indgås aftale om: Lønaftaler Evt. lokale lønmidler skal genforhandles pr. 1.8.2014 Ulempetillæg Konvertering til fast tillæg TR-regler Tid / funktionstillæg Retningslinier iht MED-aftalen Lokale arbejdstids-aftaler, herunder akkorder, forberedelses-tid mv

TR-funktionen TR-opgaver Fremme og vedligeholde rolige og gode arbejdsforhold Fungere som talsmand (modtage og videregive information) Deltage i MED-udvalg Orienteres om ansættelser og afskedigelser Lønforhandlinger, hvis organisationen har givet kompetence TR skal have den nødvendige tid til TR-arbejde Aftales individuelt mellem skoleleder og TR på den enkelte skole Honorering af TR-funktionen

Anvendelse af MED Anvendelse af MED til information og drøftelse af omstillingerne Ledelsen skal sikre dialog og samarbejde frem mod nye ledelsesbeslutninger Retningslinier kan begrænse handlemuligheder Skolereformen indebærer ikke en pligt til at aftale andre eller nye retningslinier Hvis den samlede medarbejderside fremsætter ønske om en retningslinie, har ledelsen pligt til at forhandle, men ikke pligt til at indgå aftale om retningslinien

Team-samarbejde Det professionelle team er fortsat grundstenen i tilrettelæggelse af elevernes læring Uddannelsesudvalget har godkendt forholdsvis brede rammer for teamsamarbejdet Ikke bindende definition på teamstørrelse mm Skolelederens ansvar at der arbejdes inden for rammerne

Målrettet efteruddannelse Kompetenceprofil for skoleledere Skoleledelserne har gennemgået et individuelt forløb med personlighedstest og interviews med konsulent Rapport med beskrivelse af styrker og udviklingspunkter samt forslag til konkrete indsatser Ved at danne os overblik over kompetenceudvikling af lærere – fokus lægges på kompetenceudvikling i forhold til undervisning i engelsk og andet fremmedsprog, sikring af liniefagsdækningen samt inklusion

Skoleåret Elevernes sommerferie begynder den sidste lørdag i juni Skoleåret begynder den 1. august Første skoledag efter sommerferien er i år den 11. august (besluttes af Byrådet) 200 undervisningsdage Mødetidspunkt for eleverne på de enkelte skoler: udgangspunkt ingen ændringer Der er ikke en begrænsning i antallet af dage, hvor arbejdstiden for lærerne kan placeres.

Overordnede rammer - arbejdstid Lærernes tilstedeværelse: Antal arbejdsdage og arbejdstid fastlægges af ledelsen lokalt Lærernes undervisningsandel er efter politisk beslutning fastsat til gennemsnitligt 734 timer i den fagopdelte undervisning Udgangspunkt fuld tilstedeværelse på skolen Mulighed for individuel aftale mellem medarbejder og leder om, at en del af arbejdstiden kan præsteres andre steder end på skolen

Opgaver Ledelse på opgaver frem for ledelse på tid Ingen ensartet timepulje for alle til anvendelse uden for skolen Det er lederens ansvar at være i løbende dialog med lærerne om tilrettelæggelse, udførelse og prioritering af arbejdet inden for deres arbejdstid Vi har ikke tanker om at indføre et tidsregistrerings-system

Eksempel på indhold i opgaveoversigt Opgaver for lærer NN i skoleåret 2014/2015: Undervisning og forberedelse i henhold til fagfordeling Understøttende undervisning En del af tilsyn med faglokaler En del af arbejde som fagudvalgsformand En del af klasselærerfunktion Pædagogiske vejledningsopgaver Elevrelaterede opgaver f.eks. legepatrulje, frikvartersidræt o.l. Lejrskole Eksterne møder

Ferieåret 2014-2015 Ferieåret løber 1. maj 2014 til 30. april 2015 Der er varslet 4 ugers sammenhængende ferie i juli måned (uge 28, 29, 30, 31) og 1 uges ferie i uge 7 6. ferieuge Nedsættelse af årsnormen Udbetaling af 6. ferieuge Afholdes – som udgangspunkt som hele dage. Ledelsen vil ved en anmodning om afholdelse af 6. ferieuge lægge vægt på hensyn til skolens drift

Andet fremmedsprog i 5. og 6. klasse For at styrke undervisningen i 2. fremmedsprog fremrykkes 2. fremmedsprog i tysk eller fransk til 5. klasse og gøres obligatorisk Indførelse af 2. fremmedsprog i 5. klasse med én lektion om ugen og i 6. klasse med to lektioner om ugen Uddannelsesudvalget har besluttet, at der udbydes både tysk og fransk – evt. i samarbejde med naboskoler

Lektiecafé Der skal etableres tilbud om lektiehjælp og faglig fordybelse inden for undervisningstiden (frivilligt) Tilbuddet skal placeres om eftermiddagen i ydertimer og varigheden skal være på 80 timer i børnehaveklassen og på 1. – 3. klassetrin 120 timer på 4. – 6. klassetrin 80 timer på 7. – 9. klassetrin For de elever, der ikke deltager, vil der være åbent i SFO