Opfølgning på PSYKISK APV

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gitte Rosholm Advice A/S
Advertisements

LØFT Løsningsfokuseret Tilgang
Skabelse af dialogiske rum ”
Sprogpakkens 6-dages kursus
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
NÅR INNOVATION GIVER ARBEJDSGLÆDE. Sav nu bare grenen over du sidder på – du bliver alligevel nødt til at finde en anden.
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
- gennem Marte Meo metoden
Arbejdspladsudvikling
Trivselsfremme og -vedligeholdelse • Projekt ”Bach – trivsel og vækst” (2003 – 2005) • Resultat og forandringer (2005 – 2006) • Nye tiltag (ultimo 2006.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
Læring og videndeling om god arbejdsmiljøpraksis Oplæg på AM 2006 ved: Brian Knudsen, Arbejdsmiljøinstituttet Sune Netterstrøm og Peter Frimer, Bymusen.
ARBEJDSGLÆDE, MOTIVATION OG ENERGI
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Anerkendende APV.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Ledelse i fremtiden Konstruktionisme Relationelt lederskab
Myter om anerkendelse! 10. Marts 2009.
Kick-off: Hele Ledelser
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
Procesværktøjer.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Køb det fulde sæt til 299 kr + moms
- et udviklings- og dialogværktøj
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Tema 4: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
- Værktøjer til strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Lederkonferencen 9. juni 2010
Af Christine Tindahl -kommunikation SKRIV EN FACEBOOK- OPDATERING skriv på vegne af en virksomhed brug 3 minutter på øvelsen.
Sådan bruger du præsentationen
”Det Gode Patientforløb” Yngre Lægers initiativ til at sætte patienten i centrum og fagligheden i fokus Yngre-Læge-dag, Region Sjælland 26. September 2015.
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
Opsamling på cafeseminaret i går Hvad siger I selv om god velfærdsledelse - i praksis?
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Fakta-slidesDialog og øvelser Næste skridt og lavthængende frugter Pluk slides på de kommende sider…
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
"Stigma betyder ’miskrediterende særtræk’. Stigmatisering rammer mange grupper i samfundet, der på en eller anden måde skiller sig ud fra normen eller.
Fællesskabernes Fællesskab Indledning til LØS’s efterårsseminar 2015 af Henrik og Niels.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Tilgang 2: Få fat i forældrene Mange børn får (mere eller mindre) blide puf hjemmefra for at komme til FDF. Typisk har børnene store oplevelser, når de.
Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 2: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
Trivselsprojektet i Sygehus Himmerland,
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Dagens program Pointer på tværs af gruppernes møde 1. Introduktion til Værdistrømsanalyse – en metode til at se på arbejdsgange og opgaver De næste skridt.
Velkommen tilbage modige opdagelsesrejsende! Troværdige observationer fra xx modige opdagelsesrejsende ved hjemkomsten fra fem dage på [arbejdspladsens.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
Læring gennem registrering og indberetning
Program Velkommen Siden sidst Fagligt oplæg om behandling:
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Den værdifulde arbejdsplads
Mere MOST - mindre fravær
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
“Herre, din højre hånd er mægtig i styrke” (2. Mosebog 15, 6)
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Nærværende ledelse, personligt og ledelsesmæssigt.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Opfølgning på PSYKISK APV

Læsning 1: Den klassiske

Læsning 2: De lavthængende frugter Idéen – lånt fra f.eks. LEAN. Pluk de lavthængende frugter… Det er ikke nødvendigvis de sorteste tal – men de områder, hvor det vil gøre den største forskel at sætte ind… Karina kan en historie om dette… Den udtrykker også den fine pointe, at man ikke må arbejde alt for lineært eller simpelt med tallene. Man skal bruge tallene som udgangspunkt for dialog for at bruge dem til kloge handlinger… Andre eksempler: Det KUNNE være, at investeringer i at øge ”følelsen af at være del af et større socialt fællesskab på arbejdspladsen” ville gøre større forskelle end at tage fat i det mest sorte??? Eller for enhed 6 ”Giver dit arbejde dig arbejdsglæde?” Oplagt er det også her at lave en idékasse eller en dialog, hvor man opfordrer folk til at melde ind med de bedste idéer – man kan sågar kåre en vinder  Det vil skabe mere ejerskab om de indsatser, man vælger…

Læsning 3: Det mest velfungerende Tænkning: Inspireret af den amerikanske metode Appreciative Inquiry, skabt i 1980erne af David Cooperrider, da han som ung ph.d. studerende blev optaget af sit ellers klassiske organisationsanalysearbejde på et hospital med en rigid og langsommelig kultur. Idéen er, at vi kan lære meget mere af det, der lykkes end af det der ikke lykkes – og at det at udforske det der lykkes bringer os så meget energi, at vi bringer os selv og organisationen nye steder hen… og på den måde forandrer organisationen indefra og vækker ressourcer, der har meget stærke kræfter. Effekten er kollossal  Iben har en historie her… Ud fra casen: Prøv at udforske det at de synes, at deres udviklingsopgaver er så interessante… Hvad er der med det? Hvad kan de der? Hvad er med til at gøre det muligt? Hvad er særligt? ….. Og hvordan kan det evt. inspirere til arbejdet på nogle af de andre områder – noget af det man gerne vil tag fat i… ”så når I skal tage fat i det med ”at være gode til at samarbejde omkring løsningen af opgaverne” – hvad får I så lyst til, inspireret af de det vi netop har talt om? OBS: Der hvor der er sårbarhed, skal man være MEGET påpasselig med dette!!! Hvis der er mobning til stede, vil det være direkte provokerende… Så brug den bevidst… HUSK at metoderne supplerer hinanden – så man kan sagtens gøre både det ene og det andet.