Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Portfolioeksamen Studieområde 2
Advertisements

AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Undervisning i ”Relation”
Book-trailer i 5.a Læringsmål Hvad skal eleverne lære?
5 IT-didaktiske principper
Udarbejdelse af poster
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Grundlæggende IT, niveau G
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
Almen studieforberedelse
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Reservatet Kapitel 1: Reservatet - Virksomheden som et reservat
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
Praktikprojekt 2008 Historie
Portfolio -hvordan man arbejder med portfolio i billedkunstundervisningen og til eksamen.
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
MUNDTLIG FREMSTILLING
Talentinternat modul 3..
Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor?
Projekt i billedkunst Resten af tiden.
Kulturforståelse niveau C
Læremiddelkultur I Folkeskolen
Synopsis VIP3/2012.
Blogging i projektarbejde? E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” Blogging inddrager.
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
Generel introduktion til EC
Mundtlig eksamen Mat B Spørgsmålene til den mundtlige prøve skal offentliggøres i god tid inden prøven Eksaminationstiden er 30 minutter pr. eksaminand.
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 Overordnet Flere gode opgaver De samme fejl går igen.. Alle der har afleveret.
Eksamen.
Præsentation 28: Eksamen Objektorienteret Middleware.
Synopsis VIP13 HH3.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Digital skriftlig- og mundtlighed
Rikke Christoffersen UC Syddanmark.  at kvalificere den studerendes færdighed i at producere digitalt læremiddel til danskfaget på baggrund af fagdidaktiske.
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 14 Overordnet Generelt rigtigt fine opgaver –Mange fyldt med gode overvejelser.
Naturfagsprøve Forældremøde 16. marts 2011.
Obligatorisk selvvalgt opgave
OOMI Præsentation 28: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 6 Pensum Pensum har været noget fragmenteret (ny struktur for faget, nyt indhold og.
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
ITNET2 Præsentation 22: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum”
DAIMIIntroducerende objektorienteret programmering15A.1 Eksamen…
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Præsentation af opgaven Tysk fortsætter A stx Konference om ny digital skriftlig prøve med adgang til internettet Fredericia den Mette Hermann.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
KNÆK KODEN SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 45.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
SRO SKRIV!.
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Nye eksamensspørgsmål og portfolio
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Portfolio IT B.
Naturfag.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Temadag 2018.
SSO og EP Helle Dreyer Møller, VUC Aarhus
MUNDTLIG FREMSTILLING
MUNDTLIG FREMSTILLING
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave (IBO)
Introduktion til mini-SOP 3. hhx
Præsentationens transcript:

Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik

Krav til indholdet i den digitale præsentation Fra Læreplan Dramatik C pkt. 3.2 Arbejdsformer Projektarbejdet dokumenteres i en digital præsentation, der skal forklare og argumentere for projektarbejdets idé, beskrive og reflektere over realisationsprocessen, forholde sig til målgruppens reaktioner og vurdere proces og produkt.

Hvad stod der? Idé - forklaring og argumentation Realisationsproces - beskrivelse og refleksion Målgruppe - reaktion Vurdering - både proces og produkt

Krav til design af den digitale præsentation

Digital præsentation som STØTTE for det mundtlige oplæg Fra Læreplan Dramatik C pkt. 4.2 Prøveform Den faglige samtale om projektarbejdet indledes med et kort oplæg fra eksaminanden/eksaminanderne med inddragelse af den digitale præsentation, jf. pkt. 3.2.

Digital præsentation som STØTTE for det mundtlige oplæg Fra vejledningen Dramatik C pkt 4.2.1 Samtalen om projektarbejdet handler om den sceniske realisation og om de fagligt funderede refleksioner, eleverne har gjort sig i processen hen imod den sceniske realisation. Elevernes evne til at anvende det analytiske blik og den teoretiske viden i faget i forhold til praksis kommer altså i spil her. Samtalen skal tage udgangspunkt i elevernes digitale præsentation af projektet. Eleverne kan starte med at holde et kort oplæg, hvor de taler ud fra udvalgt materiale fra deres præsentation. Det er vigtigt, at eleverne fordeler taletid nogenlunde ligeligt og sørger for, at alle får mulighed for at formidle nogle relevante, væsentlige pointer fra projektarbejdet.

sådan har vi jo altid gjort. Hvorfor nu digitalt?

sådan har vi jo altid gjort. Hvorfor nu digitalt? dramatik skal, som alle andre fag, bidrage til udviklingen af elevernes digitale kompetencer. Det skal fremgå af læreplanen hvordan.

sådan har vi jo altid gjort. Hvorfor nu digitalt? dramatik skal, som alle andre fag, bidrage til udviklingen af elevernes digitale kompetencer. Det skal fremgå af læreplanen hvordan. udarbejdelsen af en gennemtænkt disposition for det mundtlige oplæg med tydelige overskrifter og suppleret med relevante billeder, figurer, modeller, skitser osv. kan skærpe elevernes bevidsthed om egen proces og produkt.

sådan har vi jo altid gjort. Hvorfor nu digitalt? dramatik skal, som alle andre fag, bidrage til udviklingen af elevernes digitale kompetencer. Det skal fremgå af læreplanen hvordan. udarbejdelsen af en gennemtænkt disposition for det mundtlige oplæg med tydelige overskrifter og suppleret med relevante billeder, figurer, modeller, skitser osv. kan skærpe elevernes bevidsthed om egen proces og produkt. en levende mundtlig fremlæggelse baseret på ovenstående forekommer som en naturlig forlængelse af elevernes praktiske og teoretiske arbejde i faget.

sådan har vi jo altid gjort. Hvorfor nu digitalt? dramatik skal, som alle andre fag, bidrage til udviklingen af elevernes digitale kompetencer. Det skal fremgå af læreplanen hvordan. udarbejdelsen af en gennemtænkt disposition for det mundtlige oplæg med tydelige overskrifter og suppleret med relevante billeder, figurer, modeller, skitser osv. kan skærpe elevernes bevidsthed om egen proces og produkt. en levende mundtlig fremlæggelse baseret på ovenstående forekommer som en naturlig forlængelse af elevernes praktiske og teoretiske arbejde i faget. hellere obligatorisk inddragelse af it her end fx som led i det praktiske arbejde, som obligatorisk emne o.lign., som kan begrænse lærere og elevers muligheder for at vælge faglige fokusområder.

Hvordan digitalt? Hold fokus rettet mod indholdet Idé - forklaring og argumentation Realisationsproces - beskrivelse og refleksion Målgruppe - reaktion Vurdering - både proces og produkt Udlevér - eller fremstil i samarbejde med eleverne en skabelon for indholdet i den gode præsentation

og hvad med formen? Mange elever er allerede hjemmevante i diverse præsentationsprogammer lad dem vælge selv (og forklar dem ærligt, at de altså ikke kan få teknisk assistance fra dig, hvis de vælger et digitalt præsentationsprogram, som du ikke behersker!) Lav evt. en skabelon, som du selv er tryg ved lad eleverne udfylde, redigere og re-designe

Gode vejledninger til kendte formater findes på EMU PowerPoint - EMU Prezi Pecha Kucha (fx i PPt el. Prezi)

Pecha Kucha-principperne 20 slides og 20 sekunder til hvert slide = et skarpt time-lock på den mundtlige fremlæggelse. kan være fine at holde sig for øje, men nok i en tilpasset form. Vores elever skal ikke “pitche”, men forklare, uddybe, argumentere og vurdere. små grupper har mindre samtaletid, så de skal øve sig i at få det absolut vigtigste med større grupper har god tid, som skal udnyttes til at komme i dybden. De skal fordele stoffet imellem sig

Workshop Vælg et format til digital præsentation, du kan arbejde i ELLER Vælg et format, du gerne vil blive klogere på Find dine ligesindede (alle i samme gruppe – men så vidt muligt pararbejde) Lav en skabelon der kan støtte og strukturere elevernes arbejde med den digitale præsentation. Produkterne deles på…. / sendes til uffe.englund@stukuvm.dk