Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Svend Gønge-skolens værdier...
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Motivation Sidde 4 og 4. af andre.
Elevernes faglige resultater • Et spørgsmål om social baggrund • Samt individuelle forskelle i evner, motivation mv. • Og et beskedent, men signifikant,
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Hierarki for styringsredskaber
Helhed i børn og unges hverdag Ålborg Kommune 2013
Juelsminde Skole 2. juni 2014 Skolereform 2014.
Learn2improve Dansk Junior Golf Akademi
Kan bedømmelse være formativ?
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Voksnes læreprocesser – hvad er vigtigt i tilrettelæggelse af kompetenceudvikling for voksne? Norskkonferencen 2013 VOX 24. april 2013 Bjarne Wahlgren.
- fortsat midt i en flekstid?
I forlængelse af tydeliggørelsen af talentbegrebet, hvordan kan I så udvikle en læringsplan for talenter i forhold til de resterende ikke talenter? • Udvælgelse.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Naturvidenskab.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Inspiration til reformarbejdet
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Infoaften 9.kl. Ungepakke 2: uddannelsesparathed
Folkeskolereformen på vores skole
Undervisningsforløb i 8. klasse.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Dine karakterer Gives ud fra flere elementer. Hvilket niveau E-F, D eller C (taksonomi) Indhold af det der står skrevet holdt op imod det som der forventes.
Hva er god klasseledelse ?
Læringskultur og elevinddragelse
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 2: HVORDAN KAN KVALITETEN ØGES? Miljøvurderingsdag
Faglig fordybelse/lektiecafe.  Hvordan får vi elever og forældre til at tilmelde sig i en længere skoledag, når tilbuddet ligger sidst på dagen, er frivilligt.
Undervisning i studiemetodik
Overdragelse af Naturfagsprøven November Punkter Prøvebekendtgørelsen for Trekronerskolen Vores prøveoplæg Afvikling Erfaringer.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Mundtlig matematik eksamen
Projekt HfO Obligatorisk skemalagt lektie- og opgaveværksted for 1. hf elever.
Forandringer i almen praksis
Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Implementering af strategi
Velkommen til 8. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Proces Ministeren beslutter, hvilke anbefalinger der skal følges, og hvordan de skal følges Lovgivning Forligskreds.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Elevers Rolle I Inklusion ERIS workshop Afprøvning af metoderne: Aktiv på tværs/Lege- og Læringsmakkere 12. maj 2015 Workshopvært: Karsten Juul-Olsen,
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Vision mission værdier handleplaner
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Folkeskolereform på Tagensbo Skole Hvordan ser folkeskolereform ud på Tagensbo Skole.
Program: Oplæg Censorer på Pædagoguddannelsen 2015 Principperne i karakterbekendtgørelsen Læringsmål som udgangspunkt for bedømmelsen Hvad er kompetencer?
Formativ evaluering Workshop Kort repetition  Formativ evaluering  den lærende skal have indsigt i sin egen læreproces  Formativ evaluering.
Fem lærere på mentorkursus
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Masterplan for Uddannelse og Job
Det frie Gymnasium.
Hvad kan vi tilbyde? Vejledning
Teoretisk pædagogikum
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Studieretningsprojektet
Bænkebidere Et forløb for 2. klasse.
SIMIL – rådgivende pædagoger
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Observations-informeret lærersamarbejde og undervisningskvalitet
Præsentationens transcript:

www.simil.dk Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger Karaktergivning i ungdomsuddannelserne Foreløbige resultater midtvejs i Forum100%´s karaktergivningsprojekt 17.05.17

Elever i en præstationskultur Karakterer er godt for motivationen Feed- back er godt, men sværere at forstå Karakterer gør bange og stille kontra ”får vi karakter for det” Vil gerne vide hvor man står, men under 7 demotiverer Bluff- kompetence vigtig

Dilemma 1 Eleverne vil gerne have gode karakter, ellers helst ikke Lærerne vil gerne give gode karakterer Dårlige karakterer demotiverer

Lærere i en præstationskultur Umættelige elever Feed-back giver meget stor arbejdsbyrde Inklusion af nye elevgrupper og øget konkurrence på en gang Der knokles med at klargøre kriterier for bedømmelser

Læring i en præstationskultur Beklagelser over, at man må være strategisk Engagement som konkurrenceparameter Store forskelle på elevernes evne til at lægge strategi for både læring og præstation Meget store niveauforskelle i de enkelte klasser tackles af både lærere og elever

Præstationskultur – ja, men hvad skal præsteres Elever, der skriver alt ned, fotograferer tavlen Læreren: ”Censorer elsker vurderinger” Engagement som præstation – kan det læres ”Hvad er et essay”

Fremmer og hæmmer begejstring og glæde Fear of failure hæmmer Strategisk engagement hæmmer Uklare signaler hæmmer (hvad vil de have) Oplevelse af flow fremmer Gode karakterer fremmer Vovemod og risikofri zoner fremmer Gruppearbejde fremmer for nogen

Efter 1. observationsrunde Fremragende og meget struktureret undervisning Energiske lærere og søvnige elever Konkurrencesamfundet kræver gode konkurrencer – klare og retvisende Delt ansvar for læring – forskellige kulturer

Dilemma 2 Karaktergivning som bærende og afgørende autoritetsstruktur Modstand mod dette fra både lærere og elever ”Fraværsregistrering er en parodi” Elever der længes efter flow og fordybelse