KLF’s medlemsundersøgelse 2017

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg for Integrationsrådet 10. april 2013
Advertisements

Mor På Vej •Fokus på faglige og sociale kompetencer.
Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
1 Trekant-drama i et UM perspektiv – en sammenligning af ’The Change Triangle’ og formuleringer i UMs ’Generelle principper’
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Struktur: ”Quiz og byt”
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Idræt og bevægelse På Søndersøskolen i skoleåret 2014/15 Version 1.3 Implementering af skolereform.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Folkeskole-reformen August 2014.
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Opgaven jeg fik stillet
Forældremøde X årgang.
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
International Linje.
Skolereform august 2014………………
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Organisationsplaner for
En god skole er en inkluderende skole.
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Hvem er vi?. En ganske almindelig folkeskole i Halsnæs Kommune, der ligger i et socialt belastet område 480 elever fra Bh-klasse til 10. Klasse Vi er.
Samarbejde – Udfordringer og muligheder
Invitation til skolebestyrelserne
Forældremøde på Outrup Skole
Vibeholmskolen august 2014 Den nye skolereform Indskolingen.
Kompetencecenter for Hirtshals Skolecenter
Ændringer i forbindelse med reformen Med den nye reform indføres følgende ændringer af timefordelingen i udskolingen : Dansk i klasse får eleverne.
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Turen går til Kina! - Summer school. Hvad er summer school? For eleverne: årige fra hele området - Klasser på ca. 30elever - Første møde med en.
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Folkeskolereformen på vores skole
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Notatteknik Hvorfor Hvornår Hvordan.
Skoleåret  Høj faglighed  Helhedssyn  Respekt  Engagement  Udviklingsorienteret Klik på skyen og se en fortolkning af værdien ”høj faglighed.
Gymnasiernes tiltag for tosprogede elever Oplæg ved rektor Niels Jørgen Helms Mulernes Legatskole.
N YE ELEVTYPER – FOKUS PÅ TYDELIGHED, ANERKENDELSE OG STUDIEKOMPETENCE.
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Kost og motion på NGHF 1. Nørresundby Gym og HF Et af de store Aalborggymnasier Ca. 940 elever, heraf 10 HF-klasser Ca. 120 ansatte Faglighed og fællesskab.
Projekt HfO Obligatorisk skemalagt lektie- og opgaveværksted for 1. hf elever.
Inklusion i Aalborg.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Udeundervisning Egebjerg Skole og Børnehave
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Konference ”Tosprogethed” vejen til at lære det polske sprog den 27. september 2014 Tosprogede elever i Greve Kommune Vinie Hansen Pædagogisk konsulent.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen Om inklusionstilbud og – tilskud pr. februar 2014 v. Konsulent Ole Bjerring Inklusionstilbud.
Inklusion Fokus: Udsatte unge og samarbejde med kommunerne Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner
Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
TILBUD TIL STÆRKE ELEVER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE
Vejledning i grupper og fællesskaber
Afsnit 1 Afsnit 2 Afsnit 3 Afsnit 4 Afsnit 5 Afsnit
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Aktuel orientering TR møde 5. april
Budgetstatus Arbejdet med forebyggelse af stress
SOSU NORD, praktikken og elevplan
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Informtationsmøde kommende 7. klasser
Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

KLF’s medlemsundersøgelse 2017 PP til brug på skolemøder

Fra undersøgelsens afsnit med overskriften: ‘Elever med faglige, sociale og adfærdsmæssige problemer’. 97 % svarer, at de i klassen har elever med ’faglige problemer, som har behov for støtte ud over den, du kan give med i undervisningen?’. Kun 5,6 % svarer, at disse elever samlet set får den nødvendige støtte (53,7 % svarer ’delvist’ og 40,7 % ’nej’) Samme resultater som ovenfor på ‘faglige problemer’ kan aflæses når der spørges til elever med sociale og adfærdsmæssige problemer Ved sammenligning af resultaterne fra medlemsundersøgelse fra 2014 og seneste undersøgelse, melder nu 58 % (50 % i 2014), at skolens ressourcecenter i ’høj grad’ eller ’i nogen grad’ er en støtte i arbejdet med elever med faglige, sociale og adfærdsmæssige problemer.

Fra undersøgelsens afsnit med overskriften: ‘Elever med vidtgående faglige, sociale og adfærdsmæssige problemer’. 46 % melder, at det typiske omfang af støtte til elever med vidtgående problemer er 1-5 lektioner om ugen 74 % svarer, at de i klassen har elever med vidtgående problemer, der ikke får den støtte, denne elevgruppe har behov for 53 % svarer, at de ikke har fået kompetenceudvikling i forbindelse med arbejdet med elever med vidtgående problemer. Samtidig melder 71 % af de respondenter, der har været i kontakt med et af de kommunale kompetencecentre, at det har været en støtte i arbejdet

Fra undersøgelsens afsnit med overskriften: ’Tosprogsundervisning’ Kun 2 % svarer, at tosprogede elever med behov for støtte i dansk som andetsprog, ’i høj grad’ modtager den nødvendige støtte for at kunne deltage i almenundervisningen – medtages ’i nogen grad’ er procenten 22. I alt 61 % svarer ’i mindre grad’ eller ’slet ikke’, og 17 % svarer ’ved ikke’. Kun 7 % svarer, at der på skolen er en tydelig målsætning og klar struktur for skolens ‘tosprogsundervisning’

Spørgsmål til lokal drøftelse og afklaring Kan vi genkende pointer fra medlemsundersøgelsens tre hovedområder? Hvordan kan vi på skolen, i højere grad end i dag, skabe rammer for, at alle elever udvikler sig fagligt og socialt og trives i skolens faglige og sociale fællesskaber? Hvad kræver dette af skolens ressourcecenter og i forhold til skolens overordnede prioriteringer?