AT AT AT AT AT Tell me, I’ll forget Show me, I’ll remember

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Januar 2014 / MG & RO AT-EKSAMENSOPGAVEN UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres Vejledning om valg af emne og fag 6Arbejd selv.
Advertisements

N ETVÆRKSARBEJDE I FORBINDELSE MED EVALUERINGEN AF AT DELMÅL. I DENTIFIKATION AF DET GODE AT FORLØB.
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Progression i de større skriftlige opgaver:
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Verden ind i undervisningen
AT efteråret 2013 / MG & RO. Overordnet emne Kampen for det gode liv.
Almen studieforberedelse
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
AT-EKSAMENSOPGAVEN 2013 februar 2013 / MG & RO. Tidsplan UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres IntrolektionVejledning om valg af emne.
Almen Studieforberedelse på RG efterår Almen Studieforberedelse Oplæg til AT-forløb med emnet: Sandt-Falsk.
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
DEN 3-delte prøve: Den skriftlige synopsis Den mundtlige fremlæggelse
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Fagdidaktisk kursus i religion
Innovation i AT Dorte Gade og Henrik Rasmussen Egaa Gymnasium 2013.
Almen sTudieforberedelse AT
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE AT Hvad er det nu AT er? AT er et samarbejde mellem fag inden for og på tværs af gymnasiets tre faglige hovedområder:
Efteråret 2014 / MG & RO AT UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 35IntrolektionVejledning om valg af emne og fag 36Frist for valg af emne og.
AT - Viden i spil.
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
Almen studieforberedelse Eksamen Tidsplan 28. januar: Offentliggørelse af ressourcerum og temaramme. 30. januar: Idétime for alle 3g’ere 8. februar:
AT eksamen 2014 Hvordan kan opgaven løses med de humanistiske fag? HS
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Hvordan kan oldtidskundskab være innovativt? Muligheder i forhold til innovationsvinklen i AT.
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Innovation i AT/SO.
Det Internationale Område
Ny Fælles Naturfagsprøve
Januar 2015 / MG & RO AT-EKSAMENSOPGAVEN UgeMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag 5AT-opgaven udleveres Introduktion til forløbet Vejledning om valg.
Almen studieforberedelse
Obligatorisk selvvalgt opgave
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 29. januar 2013.
Innovation Fredericia Gymnasium. De to spor:  Innovation i AT frem mod årsprøve i maj  Muligheder for innovation i studieretninger og afdækning.
Almen Studieforberedelse Orientering mandag den 31. januar 2011.
KNÆK KODEN Selvvalgt problemstilling. Tidsplan TidspunktAktivitet 25. maj (5.-8. lektion) Kursus i synopsis, knæk koden, samt vejledning efter træffetider.
Januar 2016 / MG & RO AT-EKSAMENSOPGAVEN Valg af sag og fag Vejledning og skrivedage Afleve- ring Uge 4Uge 5Uge 6Uge 7Uge 8Uge 9Uge 10Uge 11Uge.
AT Problemformulering, problemstillinger og innovation.
KNÆK KODEN. Tidsplan TidspunktAktivitet 12. april Information om intern prøve i Studieområdet Del 1 Lodtrækning om område i klasserne 29 april Valg af.
AT-eksamen Ressourcerummet Du finder ressourcerummet som et link på forsiden, når du logger på Lectio. Foretrækker du et usb-stick, kan du få det.
Introduktion til første lektionsstudie. Uddannelsesplan.
Det afsluttende AT-projekt udarbejdes i 2 fag. Der vælges blandt alle fag eleven har eller har haft. Faget indgår på det højeste niveau. Man kan ikke kombinere.
Innovation i biologi og AT Trine Iversen Gl. Hellerup Gymnasium.
Almen Studieforberedelse Orientering tirsdag den 27. januar 2015.
AT-eksamen 2017.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til eksamensprojekt.
Studieretningsprojektet
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
Almen sTudieforberedelse 2017
KNÆK KODEN.
Studieretningsprojektet
Bedømmelse og karakterer
Den naturvidenskabelige metode
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
AT-eksamen 2018.
Innovation i AT Frederiksborg Gymnasium og HF januar 2014
AT og innovation Hvorfor innovation? - eksempler
Studieretningsprojektet
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
AT-eksamen 2019.
HAVET- livgivende, dødbringende, legendeskabende AT-eksamen 2019
AT-EKSAMEN 2019 SSM 28. januar kl
AT: Havet - livgivende, dødbringende, legendeskabende.
Præsentationens transcript:

AT AT AT AT AT Tell me, I’ll forget Show me, I’ll remember Involve me, I’ll understand STEP BACK – I’LL ACT AT Hvad er forskellen på AT og andre fag - tænkepause

AT – hvad er det nu, det er? Ordet fag betyder ’noget som er afgrænset’. Ordet bruges om den træramme, der holder ruden fast i vinduet. Man kan sige, at et fag er den ramme, der holder den enkelte rude Ordet ’fag’ bruger vi i skolen til at beskrive den opdeling vi har af de ting og sager vi studerer. Det er altså den måde vi deler verden op på, når vi skal lære om den. Den verden vi her i skolen beskæftiger os med har altid været fagopdelt. Hvis man ser på hver enkelt del fokuserer man på en særlig del af verden. Selv om det er samme udsigt glemmer man det måske. Det ser ikke ud til at danne en helhed. For at komme i dybden i eet fag bruger det bestemte metoder, stiller bestemte spørgsmål og stiller bestemte spørgsmål. I har måske oplevet, at den type svar der får dansklæreren til at nikke og ikke nødvendigvis gør samfundsfagslæreren glad – der er som om det er forskellige verdener de to fag undersøger. I AT bruger vi ikke bare tid på at stykke fagene sammen i mosaikker (som det sker i tværfagligt samarbejde) i AT sætter vi også ord på hvordan det er vi arbejder alt efter hvilket fag vi har at gøre med.

”Menneskets forhold til naturen” 3g AT efterår 2017: ”Menneskets forhold til naturen” Fr forskellige fakulteter: naturvidenskab, samfundsvidenskab/relationer, humanira Pause m eksempler fra de forskellige fakulteter. Hvad kunne man fx arbejde med 2 min

Rammer: 3-4 uger – ca. 24 lektioner Rammer: 3-4 uger – ca. 24 lektioner Elevtid: 5 timer til synopsis og talepapir Plan – i Lectio: Uge 35 Introduktion 1 lektion Susanne Th. Jensen (SJ) og tre 4.g-elever: Emma Skjærlund (3i) Jeppe Stie-Svendsen & Karl Emil Lauridsen (3x) Uge 35-37 Vejledning ved 2 faglærere – ca.20 lektioner præsentation af ressourcerum/CD valg af A-opgave m innovation eller B-opgave 2 fags eksempler på anvendelse af ressourcerum feed-back på synopsis og talepapir øve fremlæggelse m talepapir checke og anvende studierapport Uge 37 Slutevaluering, 4 lektioner 3 eksempler på ”eksamensforløb” / amfimodel mulighed for feed-back på synopsis

Lærere og klasser 3a: MH AA 3i: JH LE 3n: LH PO 3x: JB MS 3y: AG Ja 3z: NJ KH MB – Marianne Brandt LH – Louise Holm

NB: Alt om AT på skolens hjemmeside: Materialer Ressourcerum via flg link www.odder-gym.eu; Koden er: odder8300; Vælg ”almen studieforberedelse”; Vælg ” Menneskets forhold til naturen” Supplerende materiale Studierapport (Lectio) Produkter: Synopsis Talepapir NB: Alt om AT på skolens hjemmeside: http://www.odder-gym.dk/portaler/at-portal/hvad-er-at/

Feed-back på synopsis og talepapir Hverken synopsis eller talepapir skal ”rettes” i traditionel forstand, idet de ikke udgør en selvstændig del af bedømmelsesgrundlaget til eksamen. I de 20 lektioners vejledning indlægger lærerne en første (fx sidst i uge 36) og anden færdiggørelse af synopsis (i uge 37). Imellem 1. og 2. færdiggørelse kommenterer lærerne synopsis og giver gode råd til den endelige færdiggørelse forud for, at der øves fremlæggelse. Også ved slutevaluering gives fælles feed-back på synopasis & talepapir.

”Træning i eksamensform” Eksempelvis skema: 1.lektion: Klassevis evaluering af første elev fra klassen: ”amfimodel” 2.lektion: revidering af talepapir under hensyn til læringspunkter: elevoplæg i grupper. Herunder også individuel feed-back på synopsis og talepapir. 3.lektion: Klassevis evaluering af anden elev fra klassen 4.lektion: Klassevis evaluering af 3. elev fra klassen – sammenfatning af dagens læringspunkter

Opgaveformulering, materialer fra alle fag link til EMU: http://www.emu.dk/modul/2017-menneskets-forhold-til-naturen-begynd-her Menneskets forhold til naturen Du skal vælge opgave A eller opgave B. Opgave A Du skal undersøge en sag, der rummer et problem, hvor menneskets forhold til naturen er centralt. Du skal udarbejde og vurdere et forslag til en innovativ løsning af problemet.  Opgave B Du skal undersøge og diskutere en sag, hvor menneskets forhold til naturen er centralt.  Opgave A & B Du skal anvende viden og metoder fra to fag til din besvarelse af opgaven. Metoderne skal være forskellige, og det ene fag skal være på mindst B-niveau. 

Hvad er innovationskompetence? Kresten Cæsar Torp/fagkonsulent Innovationskompetence er: at kunne tænke kreativt at kunne se muligheder at kunne anvende sine fag med praktisk formål at kunne udvikle løsningsforslag på problemer at kunne vurdere løsningers effekt

Lidt data fra eksamen 2016  Odder Gymnasium plejer at klare sig godt i AT Samlet snit : 8,5 - vægt 1,5; hyppigste karakter: 12 (det fik ca. hver tredje) Landsgennemsnit 7,9 i 2016 – og der plejer det at ligge  Held og lykke alle 3g elever