Ny målsætning som afløsning af ”den gamle” 95% målsætningen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
UUV’s repræsentantskabsmøde den
Advertisements

Optimal anvendelse af STU i forhold til førtidspension
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Præsentation til forældremøder
UUV vejlederdag den Velkommen.
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Praktisk vej til uddannelse. Udfordringer • 95 % målsætningen er ambitiøs • Alt kan ikke lige fikses • Mange veje til målet • Øget fokus på praktisk vej.
Tværgående indsats for unge årige
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin på Læssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse. Projektet er lavet i samarbejde med Århus.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Kontanthjælpsreformen
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Uddannelsesafklarende samtaler
KUU – kombineret ungdomsuddannelse
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Informationsmøde 9. klasse
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Status på implementeringen af vejledningsreformen
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Sådan – gør vi… Sådan gør vi med modtageunge i Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Børn.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
UURS konference den Comwell Køge Workshop 10 – hvor er UU på vej hen v. Mark Jensen UU DK UU DANMARK UDVIKLING & INTERESSEVARETAGELSE VEJLEDNING.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Fællesmøde d. 6. juni 2017 Margrethe Tovgaard
Regionsprojekt på Campus Køge
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Status på Optagelse 2017 ved UUV’s Fællesmøde den 6. 6
Greve Team Skole Solrød Køge Stevns Afdelingsleder.
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne
Indhold Forberedende grunduddannelse (FGU)
Tro på dig selv - det gør vi
Torsdag den 11. maj 2017, UCCs årlige vejlederkonference (skype)
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Ungdommens Uddannelsesvejledning Ungecenter Mariagerfjord
Regeringens udspil om reform af de forberedende uddannelser ”Tro på dig selv – det gør vi” 31. maj 2017.
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
FGU og kommunal ungeindsats
Ungestrategi- møde Dagens tema: Det attraktive Ungemiljø
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Ambition: Flere skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse.
Det kompetente Nordjylland
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

Ny målsætning som afløsning af ”den gamle” 95% målsætningen. Fra Ekspertgruppens forslag til ”Bedre veje til en ungdomsuddannelse” til regeringsudspillet maj 2017 ”Tro på dig selv – det gør vi” Fællesmøde UUV den 6.6.2017voplæg v. Mark Jensen, UUV Ny målsætning som afløsning af ”den gamle” 95% målsætningen. Målet er, at der ryddes på til ”de små uddannelser” så kursen for de ikke uddannelsesparate bliver mere tydelige og ”strømlinet” En mere sammenhængens kommunal ungeindsats.

93 – 94% af de unge på ret kurs frem til det 25 93 – 94% af de unge på ret kurs frem til det 25. år, men der kommer en ny Forberedende Grunduddannelse FGU Tre spor Den Forberedende Grunduddannelse skal bestå af tre spor: Almen grunduddannelse, som er målrettet unge, der ønsker at kvalificere sig til en erhvervsuddannelse eller hf. Undervisningen består af almene fag, men har udgangspunkt i konkrete og virkelighedsnære situationer og omfatter tillige helhedsorienteret projektundervisning. Erhvervsgrunduddannelsen, som er målrettet unge, der først og fremmest ønsker beskæftigelse og eventuelt efterfølgende at fortsætte i en erhvervsuddannelse. Sporet består af virksomhedspraktik og skoleundervisning og skal give de unge kendskab til arbejdsfunktioner og sikrer kvalifikationer, der er relevante på arbejdsmarkedet. Produktionsgrunduddannelsen, som primært er målrettet unge, som har en praktisk læringstilgang, men som kan være uafklarede om deres fremtid. Værkstedsundervisningen er det pædagogiske udgangspunkt med henblik på reel produktion og afsætning af varer og tjenesteydelser. I undervisningen integreres undervisning i dansk, dansk for tosprogede, matematik og it i tæt relation til værkstedsundervisningen. Varighed Den maksimale varighed for et forløb på Forberedende Grunduddannelse skal være to år. Varigheden af den enkelte unges forløb skal afhænge af den unges konkrete forudsætninger og behov. En ung, der falder fra den Forberedende Grunduddannelse, skal have mulighed for at blive optaget igen, men den samlede varighed af uddannelsesforløbene kan ikke overstige to år. Skoleydelse Regeringen foreslår, at unge over 18 år, der går på den Forberedende Grunduddannelse, gives en skoleydelse svarende til den nuværende produktionsskoleydelse. Forsørgere vil få et tillæg svarende til SU-systemets forsørgertillæg.

Forberedende Grunduddannelse Kommunalt samarbejde eller Selvejende ungdomsuddannelse med kommunal deltagelse i ledelsen

FGU Enkelt og overskueligt tilbud med høj kvalitet og stor fleksibilitet Praksisnær undervisning og holdfællesskab Tre spor målrettet de unges forudsætninger Klare mål for progression og trivsel Indførelse af specialpædagogisk støtte Kompetenceløft af lederne og lærere

Et samlet kommunalt ansvar for de unge

Et samlet kommunalt ansvar for de unge Kommunen skal følge alle unge op til 25 år Koordineret og sammenhængende ungeindsats Kommunalt ansvar for den nye Forberedende Grunduddannelse Én plan, der leder til uddannelse og beskæftigelse Én kontaktperson gennem hele forløbet for dem der har behov Udbrede brugen af eud8+eud9 Erhvervsklasser

Regeringsudspillets formulering af den kommunale indsats Det kommunale ansvar for målgruppen betyder, at kommunerne får ansvaret for at koordinere den samlede kommunale ungeindsats. Ungeindsatsen skal sikre sammenhæng i varetagelsen af de funktioner og den ekspertise, som de unge møder i det kommunale system. Det skal være op til kommunerne selv at fastlægge den konkrete organisering af ungeindsatsen, men målet er et samarbejde omkring den unge ved at skabe en tværgående kommunalt forankret indsats. Derfor er det også en central del af regeringens sammenhængsreform, at der skabes bedre velfærd på tværs af sektorer. Kommunen skal som led i ungeindsatsen foretage en vurdering af alle relevante tilbud til den unge, herunder tilbud efter lov om aktivbeskæftigelsesindsats. Hvis ikke kommunen – ud fra en faglig vurdering – kan anbefale, at den unge optages på den Forberedende Grunduddannelse, skal kommunen anvise den unge et alternativt uddannelses- eller beskæftigelsestilbud.

En ny målsætning med ambitioner for alle unge Alle unge skal have en ungdomsuddannelse eller opnå tilknytning til arbejdsmarkedet. I 2030 skal: 90 pct. af de 25-årige have gennemført en ungdomsuddannelse, (85% i 2025) andelen af unge op til 25 år, som ikke har en uddannelse eller tilknytning til arbejdsmarkedet, skal være halveret.

Afgangselevernes valg af ungdomsuddannelse med udgangspunkt i bopæl og valg af uddannelsesinstitution. Campus som omdrejningspunkt for Køge Bugt og UUV’s rolle… Køge Bugt: 1.517 har valgt en gymnasial uddannelse 1.195 har valg en gymnasial uddannelsesinstitution i Køge Bugt = 78,7% 380 har valgt en erhvervsuddannelse 224 har valgt en erhvervsuddannelsesinstitution i Køge Bugt = 64,2% Greve: 461 har valgt en gymnasial uddannelse 321 har valg en gymnasial uddannelsesinstitution i Køge Bugt = 69,6% 97 har valgt en erhvervsuddannelse 51 har valgt en erhvervsuddannelsesinstitution i Køge Bugt = 52,6% Køge: 640 har valgt en gymnasial uddannelse 548 har valg en gymnasial uddannelsesinstitution i Køge Bugt = 85,6% 181 har valgt en erhvervsuddannelse 131 har valgt en erhvervsuddannelsesinstitution i Køge Bugt = 71,8% Solrød: 249 har valgt en gymnasial uddannelse 185 har valg en gymnasial uddannelsesinstitution i Køge Bugt = 74,3% 35 har valgt en erhvervsuddannelse 18 har valgt en erhvervsuddannelsesinstitution i Køge Bugt = 51% Stevns: 167 har valgt en gymnasial uddannelse 151 har valg en gymnasial uddannelsesinstitution i Køge Bugt = 90,4% 67 har valgt en erhvervsuddannelse 45 har valgt en erhvervsuddannelsesinstitution i Køge Bugt = 67,2%

En tværkommunal- og kommunalmodel Tværkommunal indsats for alle som allerede eksisterer (94 %) Introduktionskurser, brobygning, erhvervspraktik, Uddannelse og Job, forældrearrangementer, ung til ung, virksomhedssamarbejde, individuel vejledning, gruppevejledning, kollektiv vejledning, uddannelsesparathedsvurderinger og handleplaner, turboforløb, aktivpligten for de 15-17årige, opsøgende indsats for de 18-25årige, fælles modtagelse sammen med jobcentrene, STU mv. Nye indsatser: Erhvervsbro, gennemgående kontaktperson, Erhvervsklasse, EUD 8 og EUD 9, karrierelæring. Folkeskoler, specialskoler, frie og private skoler, ungdomsskolen og 10. klassecenter Folkeskoler, specialskoler, frie og private skoler, ungdomsskolen og 10. klassecenter Ungdomsuddannelser og virksomheder Almenlinjen Dansk, dansk som 2. sprog, engelsk, historie, matematik, naturvidenskab og samfundsfag. Praktikforløb. Sikre adgang til HF. Kommunalt beredskab (6 %) De involverede afdelinger og fagprofessionelle øremærker ressourcer (personer) til et kommunalt beredskab vedr. PPR, SPS, misbrug, læsehjælp, integration, SSP UUV mv. Koordinerende leder Kommunalt beredskab (6 %) De involverede afdelinger og fagprofessionelle øremærker ressourcer (personer) til et kommunalt beredskab vedr. PPR, SPS, misbrug, læsehjælp, integration, SSP, UUV mv. Koordinerende leder Produktionsskolelinjen Dansk, matematik, It, arbejds-pladslære, samarbejdslære og erhvervslære. Forberede til erhvervsuddannelse. Sekundært til job. Kommunalt beredskab (6 %) De involverede afdelinger og fagprofessionelle øremærker ressourcer (personer) til et kommunalt beredskab vedr. PPR, SPS, misbrug, læsehjælp, integration, SSP UUV mv. Koordinerende leder Kommunalt beredskab (6 %) De involverede afdelinger og fagprofessionelle øremærker ressourcer (personer) til et kommunalt beredskab vedr. PPR, SPS, misbrug, læsehjælp, integration, SSP UUV mv. Koordinerende leder Erhvervslinjen Virksomhedspraktik i et betydeligt omfang og praksisorienteret undervisning i dansk og matematik. Give kompetencer, som giver grundlag for beskæftigelse.

Tidsplan Fra regeringsudspil til politisk aftale inden sommerferien (sandsynligvis efter sommerferien – sidste nyt) Lovforslag og lovvedtagelse i 2. halvår 2017 Implementering af FGU fra 1.1.2019 (områder) med ikrafttræden den 1.8.2019. Den kommunale indsats formodentlig fra den 1.8.2019. Målsætning midtvejs 2025 og endelig 2030

Betydning for UUV Køge Bugt som vi kender det i dag. Ingen i Styregruppen har udtrykt interesse for en opløsning af samarbejdet. Nye lovforslag skal selvfølgelig implementeres Scenarier: ? Der er fortsat brug for den vejledning, der er til rådighed i dag. Vi er begyndt at tilrette os ”det nye” (mere kommunalt organiseret, 8 dage, specialvejledning integreret i team, Praktikpladsen etc.) UUV er en attraktiv organisation og det skal vi blive ved med at være! Det er den bedste garanti for fremtiden.

Udvikling siden 2004 og det skal vi fortsætte med Team skole: Modtageklasser/ flygtninge indvandrer, praktik/erhvervsliv/Den åbne skole. Team ung: UXG ind i ny dagsorden, er vejledning kun 8 – 16? Campus Team sekretariat: Lang fremme med IT etc. Team Fremtidslinjen: Tilsyn, Udslusning (flexjob, fritid, aktivitet), Praktik. Praktikpladsen: Alle taler om øget praktik, udslusning, afklaring og det er jo det vi gør….

Spørgsmål? 1.6.2011 Fællesmøde UUV