Uddannelse i sygefraværshåndtering

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
Anerkendende refleksion
Hans Jørgen Limborg Arbejdsmiljøkonferencen 2005
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Lederudvikling.
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Vi gennemførte en række interview ifm
Arbejdsmiljø og beredskab.
- Et interaktivt kursus i forandringsledelse
Erhvervsakademiet Aarhus
Inklusion i Børneinstitution Højme
Danske fysioterapeuters og ergoterapeutforeningens Lederkonference
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Hånden på hjertet. Skal de danske landdistrikter afvikles eller udvikles og hvorfor? Hvordan ser du landdistrikternes fremtidige rolle i et større samfundsmæssigt.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Hans Jørgen Limborg & Hans Hvenegaard
Lederen og sygefraværet - om at arbejde med sygefravær som leder
Potentialevurdering.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kodeks for offentlig topledelse
UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland Modul 1 Ved brug af materialet og yderligere information kontakt: Jens Linder, Chefkonsulent,
Det Sociale Kapitel
Akademiuddannelse i Ledelse Februar 2010
Sygefravær som indsats i Region Hovedstaden Kan ledelse kurere sygdom…?
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
Arbejdsmiljøledelse – hvad er det? Oktober Formål Arbejde målrettet og systematisk på at sikre medarbejdernes sundhed, trivsel og arbejdsglæde.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
3. februar 2010 Festival om arbejdsfastholdelse og rummelighed.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
Employer Branding, Gå-hjem-møde, ASBccc 7. maj 2008 Employer Branding Gå-hjem-møde, 7. maj 2008 Helle Kryger Aggerholm, ph.d.-studerende Mona Agerholm.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Strategi 2011 – x4 edsbjerg er et konsulenthus, der rådgiver og.
Workshop 1 på BIP seminar, d. 10 juni 2015 i Vejle
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
GOD HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR OG FASTHOLDELSE Program * Kulturens betydning for sygefravær og forebyggelse * Praktisk etik som kulturredskab * Kort over.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Workcyclus Mere end 10 års erfaring Facilitering, rådgivning og gennemførelse af APV og trivselsundersøgelser m.m. Private og offentlige virksomheder.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
Cabi Lykkens rutschetur og Lykke. Lykken er Tillid, Lighed, Arbejde Hjælpe andre ”Andre mennesker er den vigtigste kilde til lykke”
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
Implementering i en behandlingsinstitution - overvejelser og daglig drift NICMI April 2013 Anette Søgaard Nielsen, Enheden for Klinisk Alkoholforskning,
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
Sådan bruger du præsentationen af Vision 2025
og rummeligheden på arbejdsmarkedet
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Den røde tråd i ledelse Kirsten Agerskov Niels Jørgen Rønje
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
Skabelon Business Case
Skabelon Business Case
Vidensbaseret praksis i botilbud
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
Mere MOST - mindre fravær
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Mød UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Vejledning i forflytning
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

Uddannelse i sygefraværshåndtering INDHOLD To dages undervisning fra kl. 9-16 Viden og redskaber til arbejdet. Inddragelse af egen politik, statistik og rutiner. Mål for forløbet i egen organisation. Kobling til konkret indsats i din organisation undervejs. Prisen er inkl. kursusmaterialer og forplejning. Søborg 8. februar og 16. marts 2017 Aarhus 1. marts og 6. april 2017 Målgruppe: Ledere, HR-ansvarlige og Arbejdsmiljøorganisationen Tilmeld dig på www.amcentret.dk 5.000 kr. ex. moms Arbejdsmiljøcentret og Cabi udbyder i samarbejde en helt ny arbejdsmiljøuddannelse, der er målrettet ledere, HR-ansvarlige og deltagerne i arbejdsmiljøorganisationen. Uddannelsen giver dig viden om sammenhængene mellem sygefravær og arbejdsmiljø , så du efterfølgende kan optimere virksomhedens sygefraværsindsatser. Hver dag møder mere end 142.000 danskere ikke op på jobbet, fordi de er syge. Ikke alle ligger med influenza eller et brækket ben. Faktisk viser undersøger, at helt op mod en tredjedel af fraværet kan kobles direkte til arbejdsmiljøet. De store gevinster venter dér, hvor du formår at skabe reel synergi mellem jeres sygefraværshåndtering og arbejdsmiljøet. Det er i det spændingsfelt I opnår at skabe sammenhæng mellem indsatserne og sætte fokus på muligheder og løsninger i både et strategisk og et operationelt perspektiv: Med denne arbejdsmiljøuddannelse i rygsækken lærer du aktivt at forebygge sygefravær og sikre et højt return on investment (ROI) af indsatsen. Samtidig øger du din selvindsigt i din egen rolle og betydning for sygefraværet. Med udgangspunkt i din arbejdsplads får du viden og værktøjer til at : Reducere sygefraværet gennem et godt arbejdsmiljø. Sætte målrettet ind netop dér, hvor potentialet og resultaterne er størst. Håndtere og forkorte eksisterende sygefravær. Forebygge at sygefravær opstår. Skabe medansvar, engagement og fælles forståelse for medarbejderne. På kurset underviser nogle af landets eksperter inden for sygefravær og arbejdsmiljø. For yderligere information kontakt: Seniorkonsulenter hos Cabi: Hanne Holm Andersen, tlf. 25 52 03 61 Dorte Kirkegaard, tlf. 20 80 50 07 Chefkonsulent hos Arbejdsmiljøcentret: Jasper Eriksen, tlf. 30 65 54 87 Sygefravær Arbejdsmiljø Skal bruge logo (.png og gerne hvidt)

Uddannelsens opbygning i overskrifter Identifikation af egne udfordringer i arbejdet med sygefravær og arbejdsmiljø Opdatering på egne politikker, statistikker og rutiner Indledende overvejelser omkring virksomhedens mål, sygefraværskultur og tilgang til arbejdet Før uddannelsesstart Dit overblik Jeres udfordringer og mål Grundlæggende om sygefravær Værktøjer Økonomisk potentiale og Return On Investment Risikovurdering Jeres roller og ansvar Sammenhæng til arbejdsmiljøet og arbejdsmiljøorganisationen Robusthed, forandringer og adfærd Modul 1 Viden og kortlægning Refleksion over egne udfordringer Hvordan kan du bringe din nye viden i spil i organisationen? Identifikation af relevante temaer i din organisation og det videre arbejde Hjemmeopgave Drøftelser af hjemmeopgave, vidensdeling og organisatorisk læring Dilemmaer Den fælles værktøjskasse Forankring og implementering Monitorering Modul 2 Værktøjer og handling Kurset vil veksle mellem oplæg, gruppearbejde og drøftelse i plenum. Cabi – bedre arbejde til flere Som et landsdækkende videns-, konsulent- og netværkshus arbejder Cabi for at fremme rummelighed på arbejdsmarkedet og virksomheders sociale engagement. Med visionen bedre arbejde til flere tror vi på, at rummelighed og god forretning kan være hinandens forudsætninger. Cabis team af sygefraværseksperter har stor erfaring i undervisning og sygefraværshåndtering i store og små virksomheder landet over. Læs mere på cabiweb.dk Arbejdsmiljøcentret – Nordic Work Culture Med afdelinger i Søborg, Randers, Kolding og Aalborg rådgiver vi offentlige og private virksomheder indenfor alle aspekter af arbejdsmiljø. Udgangspunktet for rådgivningen er høj værdiskabelse for kunden og afsættet er altid Nordic Work Culture, med fokus på værdierne forretningsforståelse, forebyggelse og ordentlighed. Læs mere på amcentret.dk