Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Projekter over længer tid Årsager og virkning. Oplevelser, læring.
Advertisements

Inklusion Helhedssyn på børn Anerkendelse, ressourcesyn og arbejdsfællesskaber Psykolog Jakob Freil,
Kulturforandringer i Børn og Unge Kulturforandring i hele Børn og Unge Hvad går det ud på? Kulturforandring i Område Skanderborgvej og Viby lokaldistrikt.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
Principper for skole-hjem samarbejdet. Synlig læring -mindsæt/teoretisk afsæt (James Nottingham) -tydelig.
Forældre er en aktiv ressource i inklusionsopgaven i børnehuse og skoler.
Folkeskolereformen en god skole skal gøres endnu bedre Velkommen til et nyt spændende skoleår på Vibenshus Skole Forældreinformation om FSR – lærernes.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole
Forslag fra arbejdsgrupperne
AULA.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Modul 6: Personlig salgscoaching
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Uledsagede flygtningeunges perspektiver på deres hverdagsliv i Danmark
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
- for samarbejdspartnere
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Skolernes kvalitetsrapport
Lokale strategier i kommuner for borgere, ansatte og beslutningstagere
Hvorfor et FUEL projekt? Hvad indeholder det? Hvad er målene? Planen?
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet.
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
En vision for almen praksis
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
Tendenser i forældresamarbejdet
Rammesætning for dagen
Samtale om folkeskolen i
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Skolebestyrelsens årsberetning
Børne- og undervisningsudvalget den
Region Midtjyllands opgave
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Velkommen til forældremøde
Velkommen til Risskov Skole
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Hovedformål: Sammenhæng
UNI-Login til forældre UNI-Login til ForældreIntra og MinUddannelse
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Udvikling af centralbiblioteket
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Velkommen til forældremøde
MEDARBEJDER-INDDRAGELSE
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Hvordan anvendes data på skoleniveau?
Børne og ungepolitikken blev vedtaget i december 2015 og er byrådets fælles vision for børn og unge, som vokser op i Aarhus – og dermed også det fælles.
Børne og ungepolitikken blev vedtaget i december 2015 og er byrådets fælles vision for børn og unge, som vokser op i Aarhus – og dermed også det fælles.
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats for børn og unges trivsel og læring. Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget peger på 5 fælles principper for forældresamarbejdet på 0-18 års området. Udvalget ønsker, at forældre og ansatte på dagtilbuds- og skoleområdet har et vedvarende fokus på gode samspilsformer, der tager afsæt i de fem principper.

Princip 1 Forældresamarbejdet er et fælles ansvar Alle bidrager til en åben og fordomsfri dialog. De ansatte i dagtilbud og skole/fritid opbygger en høj grad af tillid, så det opleves som trygt for forældre at samarbejde med de ansatte og andre forældre. De ansatte tager ansvar for, at der kommer fokus på de temaer, som forældrene har behov for at drøfte samt de temaer, som de ansatte finder vigtige i forhold til barnets/børnenes udvikling. Princip 1

Forældrene og de ansatte samarbejder om at fremme barnets/den unges udvikling, trivsel og læring Forældrenes viden om deres barn bliver altid efterspurgt af barnets konaktperson/lærerteam og den inddrages i det professionelle arbejde. Der er løbende dialog med forældrene om barnets trivsel, læringsmål og specifikke indsatser. Dialogen motiverer forældre til, hvordan de sammen med de ansatte bedst understøtter barnets/den unges udvikling. De ansatte i dagtilbud og skole/fritid samarbejder efter behov med forældrene om barnets muligheder for at få et aktivt fritidsliv. Princip 2

Kommunikationen og dens mange former - er let tilgængelig og meningsfuld Forældrene har mulighed for at følge med i deres barns hverdag og til at kommunikere med de ansatte – også via digitale løsninger. Der er klarhed over, hvordan kommunikationen foregår mellem forældrene og de ansatte. Forældre og andre pårørende til børnene i dagtilbud og skole/fritid føler sig altid velkomne, når de henvender sig til de ansatte. Princip 3

Princip 4 Forældre bidrager på forskellig vis med det de kan Forældre ved hvad de kan forvente, og hvad dagtilbuddet og skolen/fritid forventer af dem. De ansatte skaber rum for, at forældre får mulighed for at bidrage på forskellig vis med det de kan i udviklingen af det enkelte tilbud. Princip 4

Barnets/den unges trivsel og læring vægtes altid højt, og derfor er der gode overgange for børn/unge Barnets primære kontaktpædagoger/lærere samarbejder med hinanden og med forældrene om barnet, så der støttes op omkring barnets trivsel og læring, når det skal fra 0-2 års gruppe/dagplejer og i daginstitution fra daginstitution i skole fra basisskolen til udskolingen fra udskolingen til 10´ende og ungdomsuddannelse . Princip 5

Vi interesserer os for om vi lykkes med at skabe rammerne og en god praksis omkring forældresamarbejdet Ledelsen og de forældrevalgte bestyrelsesmedlemmer arbejder systematisk med at følge op på effekten af indsatser, som understøtter et velfungerende forældresamarbejde (De 5 principper er pejlemærkerne). Kortlægningerne i ´Program for Læringsledelse´ i årene 2013, 2015, 2017 og 2019 indgår som en del af opfølgningen på kommuneniveau. Evaluering