Ordinært TR møde for BUF 14. april Konvertering af understøttende undervisning til to-voksentimer Fra ministeriet om skoledagens længde (jan.16):

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Forståelsespapir Forståelsespapir - ikke en aftale, og så alligevel….. Rammer der er centralt udfyldte med KLF. Loven er gældende alle de steder, hvor.
Advertisements

Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Et fagligt løft af folkeskolen
Implementering af folkeskolereform
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
Folkeskole-reformen August 2014.
Kære forældre Hermed orientering om status i forbindelse med Pilehaveskolens udbygning og flytning til Verninge i skoleåret 2013/2014. I foråret 2013 har.
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
Vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne. Program for tirsdag den 31. maj 2011 kl på LO-skolen 19.00Velkomst. Formand før Børne- og.
Årsberetning fra Skolebestyrelsen 2010 / 11
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Folkeskolereform i København
Budget og regnskab Stenmagle skole
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Styringskrav for jobcentre
Skolevæsenet. Geografiske, tekniske og økonomiske udfordringer De store geografiske afstande, tekniske udfordringer med Tele´s radiokæde og sattelit forbindelsen.
Status for Økonomisk Balance og Økonomistyirng17. december 2006 Status for Økonomisk Balance og Økonomistyring Regnskab 2006 Redegørelse for årsagerne.
Roskilde Kommune Direktørområde Børn og Kultur Dagtilbud og Skole RLFs TR/KS kursus 2010.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Skolebestyrelsesarbejdet. Dagsorden for den 10. April Skolebestyrelsen på et overordnet plan Procedure omkring valgprocessen Hvad er så Skolebestyrelsen.
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Folkeskolereformen Uddannelsesudvalget ønsker at fastholde, understøtte og udvikle skolevæsenet i Kolding som et udbytterigt fællesskab. Oplæg ved skolechef.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Den kommunale vejledning om STU
Lederforum Dagsorden: Generel orientering
Bevar Andkær Skole Møde den Det vi ved om lukning af Andkær: Økonomi udvalget har den 7. april vedtaget en budgetstrategi, som skal føre frem.
Rejseholdets anbefalinger - overblik Tema 1 Kompetenceløft til lærere og ledere Anbefaling 1: Lærernes kompetencer skal styrkes Anbefaling 2: Hæv kompetencen.
DEN ØKONOMISKE STRATEGI: RÅD TIL UDVIKLING MØDE MED SKOLERNES MED-UDVALG TORSDAG DEN 10. APRIL 2014.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Budget 2014 TR møde 27. august Kommuneaftale for 2014 Reduceret ramme for kommunernes drift økonomi 2 mia. Anlægsloft på 18,1 mia. Finansiering.
BUDGETPROCES Mar. SOU budgetseminar/forhandlingsmøde Overførselssag Apr. 2. Behandling SOU budgetforslag Aug. SOU 2. behandler budgetønsker ØU og BR 1.
Velkommen til Vestervangsskolen
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
Oplæg Viborg Kommune 12. maj Steffen Lawaetz
Orientering om status på skolestrategien I dag Børne- og Ungeudvalgsmøde den 15. september 16. Juni Dialogforum.
Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid.
T INDERHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014/
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
KAN ØGET INDSIGT I ENHEDSPRISER KVALIFICICERE ØKONOMISTYRINGEN PÅ SYGEHUSNE ?
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen Om inklusionstilbud og – tilskud pr. februar 2014 v. Konsulent Ole Bjerring Inklusionstilbud.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
ØKONOMISTYRING på Handelsskolen København Nord. HANDELSSKOLEN KØBENHAVN NORD EUD, HHX, KVU, PBA Ca årselever Ca. 370 årsværk Ca. 250 mio. kr. i.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
TR møde 27. august 15 Arbejdspladser, At indsats og Københavns Kommunes Budget 2016.
Straksaktivering i Hillerød Kommune Disposition Baggrund og formål med straksaktiveringen Målgruppe og organisering Indhold Justeringer.
Opsamling om B2014 Hvad forventede vi? Hvad kiggede vi på?
Opmærksomhedspunkter
Budget 2018 Overenskomst 2018 / OK 18
Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014
Aktuel orientering TR møde 5. april
Orientering omkring Budget
Borgermøde 20. marts 2018 Information om budget
Opmærksomhedspunkter
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft FASE 3 - bemandingsproces Styregruppemøde 25. maj 2018.
Introduktion Økonomiudvalget 23. januar 2018
Skolebestyrelsens Årsmøde 2018
KLF - konference om chancelighed
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Skolebestyrelsens Årsmøde 2017
Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20
Årsberetning for Gjessøs Børn
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Høring af forslag til Budget
Præsentationens transcript:

Ordinært TR møde for BUF 14. april 2016

Konvertering af understøttende undervisning til to-voksentimer Fra ministeriet om skoledagens længde (jan.16): Kommunerne og den enkelte skole hr indenfor lovens rammer en væsentlig frihed til at tilrettelægge undervisningen, herunder skoledagens længde, med udgangspunkt i de enkelte elevers forudsætninger og behov. Frihed til at flytte personaleressourcer fra uuv. til ekstra personaleressourcer i fagundervisningen.

Fra vedtagelse på BUU møde BUU opfordrer skolerne til at bruge muligheden for at konvertere dele af den understøttende undervisning i den enkelte klasse til tovoksenordning i den faglige undervisning Kompetencen er delegeret til skolelederen efter dialog med medarbejderne i den enkelte klasse, ledelsen af fritidsorganisationen og SB SL kan ikke påføre fritidsorganisationen ekstra udgifter uden, at fritidsorganisationens ledelse er indforstået hermed SL begrunder sin beslutning ud fra pædagogiske hensyn Link til BUU beslutning: m%C3%B8demateriale/ /edoc-agenda/29f9dbe8-8ba a950-5e9c9c075fda/48566fe8-3e80-4a4e-b7a8-3e985062a17c m%C3%B8demateriale/ /edoc-agenda/29f9dbe8-8ba a950-5e9c9c075fda/48566fe8-3e80-4a4e-b7a8-3e985062a17c

Fra BUF til BUU Det kan ikke forventes, at fritidsinstitutionen står klar med ekstra åbningstid Der kan ikke flyttes overskydende ressourcer fra skole til fritid, da alle pengene skal bruges på ekstra personale i fagundervisningen

KLF budgetprioriteringer At kommunale besparelser på skoleområdet rammer udenom kerneopgaven. At vi undgår rammebesparelser, som skal udmøntes af den enkelte skole. At Københavns skolevæsens nettodriftsudgifter på undervisnings- personale som minimum kommer op på 6 by gennemsnit. At de ekstra vikarressourcer i budget 2016 og 17 bruges til at kompensere for det reelle tidsforbruget for lærere på efteruddannelse. At de ekstra 3,5 mio. kr. til UU vejledning – bevilget for bliver fast budgetpost på grund af de mange københavnske elever der ikke er uddannelsesparate.

Budget 2017 spareforslag Omlægning af Københavnermodel (15 mio.) Afskaffelse af AfterEAT (2,5 mio.) Større enheder på skoleområdet (5 mio.)

Budgetproces 12. april: Investeringscases behandles i ØU/28. april i BR 27. april: 2. behandling i BUU 8. juni: BUU behandler budgettet Juni: Kommuneaftale august: Budgetseminar II september budgetforhandlinger

Ubekendte faktorer Økonomiaftale 2017 Tilskud og udligning Modtagelse af flygtninge Finanslov 2017