Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Hjerterum og opsøgende funktion
Lederkonference Holdbar ledelse – i pædagogisk praksis
Set i forældreperspektiv
DLF ind i debatten om fremtidens skole
FRI FOR MOBBERI Skolekufferten er udviklet af Red Barnet og Mary Fonden I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i skolen Målgrupperne.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
FRI FOR MOBBERI Børnehavekufferten udviklet af Mary Fonden og Red Barnet I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i børnehaven.
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
E g e s k o l e n E g e s k o l e n ForsideHvem er vi/IFagSkoleåretPrøverAndre aktiviteterSkole/hjemForventningerVelkommen.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Hierarki for styringsredskaber
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Fra integration til inklusion
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Forældremøde X årgang.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Jeg støtter barnet ved:
Inklusion i Børneinstitution Højme
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Byggesten til en (mere) inkluderende skole (2) DPU, Aarhus Universitet
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
FRI FOR MOBBERI Skolekufferten er udviklet af Mary Fonden og Red Barnet I kufferten findes redskaber og materialer til antimobbearbejdet i skolen Målgrupperne.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Læring og inklusion i skolen
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Den inkluderende skole
Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle.
Specialefterskoler … i et inklusionsperspektiv:
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Inklusion Noget der sidder mellem ørerne. Alt er en del af noget større Inklusion er et fælles ansvar – ikke kun noget lærere og pædagoger skal beskæftige.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Inklusion på Skovlyskolen. Mål for inklusionsarbejdet; Udvikle inkluderende læringsmiljøer Understøtte stærke forældrefællesskaber Fastholde høj faglighed.
Det robuste barn – et foredrag om opdragelse
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
Det pædagogisk upåagtede og dets inklusionsmuligheder
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI 0-3 ÅR.
Orienteringsaften børnehaveklasser 15/16. Bekendtgørelse Børnehaveklassens overordnede målBørnehaveklassens overordnede mål § 1. Eleverne skal i børnehaveklassen.
LANDSKONFERENCE 2006 Dagplejen Livsform og relation Per Schultz Jørgensen.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Rødkærsbro´ børnehuse værdigrundlag I børnehusene har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ” Lys i øjnene” udarbejdet værdier.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Fleksible fællesskaber
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Dilemmaer i inkluderende pædagogik
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Inspirationsworkshop med fokus på
Strategiske pejlemærker
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM
Barnesyn og børneperspektiv
Rammesætning Aftaler om indhold Jeg taler ud fra en faglig position
Præsentationens transcript:

Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem mennesker. En relation der gør, at man bliver set, hørt og forstået, som den man er. Anerkendelse er ikke en måde at kommunikere på, men en måde at være til stede på i relationen. At være anerkendende i en relation handler om at være nysgerrig på den anden og dennes bevæggrunde. At være nysgerrig på hvordan den anden forstår verden, selvom man ikke er enig. Respekt for hinanden og hinandens muligheder. Læringsmiljø Vi skal skabe rammer, så børnene føler sig trygge, og forventningerne til dem er tydelige. Vores organisering og tilbud om aktiviteter skal understøtte et stimulerende læringsmiljø for det enkelte barn, og gruppen som helhed. Inklusion kan nødvendiggøre særlige hensyn og individuelle aktiviteter for enkelte børn, og for børn i mindre grupper. Læringsmiljøet skal understøtte og værdsætte forskellighed og mangfoldighed. Vi behandler børnene forskelligt, for kun derved kan vi give alle børn lige udviklingsmuligheder.

Inklusion – hvorfor? Selvom alle børn er forskellige, har de ét til fælles, nemlig behovet for at være sammen med andre og føle sig som en del af et berigende fællesskab, hvor de er accepteret og værdsat. Børn lærer når de deltager i sociale sammenhænge, og når de yder et bidrag til fællesskabet. Det giver indflydelse på eget liv og udviklingsmuligheder. Åkandens definition af inklusion Inklusion er en løbende proces der skal bidrage til at minimere og eliminere de mest virksomme eksklusionsfaktorer i børns liv. Inklusion handler om at undgå eksklusion. Vi skal skabe udviklings – og læringsmiljøer, som kan inkludere alle børn. Alle børn har ret og krav på, at være en del af fællesskabet, og vi ser forskellighed som en ressource. Principper for inklusion Inklusion er alles ansvar. Pædagogikken afspejler børnegruppen – differentierede fællesskaber. Fokus på relationen mellem barnet og den sociale kontekst. Special – og almenpædagogik er en integreret del af børnenes hverdag her i Åkanden. Vi arbejder målrettet med metoden: ”Fri For Mobberi”. Fælles ansvar Forældre er en afgørende faktor for at inklusionsarbejdet lykkes. Vi har brug for forældre der taler åbent sammen, og løser eventuelle udfordringer i fællesskab. Det er med til at skabe inkluderende miljøer, hvor alle børn uanset livsvilkår og historie, kan trives. Forældre kan understøtte inklusionsarbejdet ved at tænke alle børn ind i legeaftalerne i fritiden, og ved at bakke op om arrangementerne i Åkanden. Fællesskab Vellykket inklusion opnås i et tæt og åbent samarbejde mellem forældre, børn og daginstitution. Alle børn er en del af et forpligtigende og udviklende fællesskab. Relationerne mellem børnene bygger på respekt, ligeværd og en følelse af samhørighed. Relationerne mellem barn og voksen bygger på anerkendelse, faglighed, omsorg, humor og engagement. Det er den voksne, der har ansvaret for relationens kvalitet.