Afgrænsningscirkulære Cirkulære om afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afholdes af sygehusvæsenet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den Danske Kvalitetsmodel
Advertisements

Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Etablering af enstrenget og visiteret akutsystem Pr. 1. januar 2014
Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Når du har været udsat for en fejl Patientsikkerhed for patienter.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Fra inkontinensproblem til bevilling
Dialogspørgsmål til forflytningspyramiden
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Optikermøde den 8. maj 2012 • Støtte til special- og svagsynsoptik.
KOMMUNIKATIONSAFTALE
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Almen praksis rolle i det nære sundhedsvæsen
HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang.
Sygeplejerskers juridiske ansvar mv.
Fokus på konkret viden forud for anvendelse af jura
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Psykiatriloven Almindelige bestemmelser Regler for anvendelse af tvang
Den konfuse ældre borger i eget hjem/plejebolig
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Dialogspørgsmål til forflytningspyramiden
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Jan Nielsen praktiserende læge Århus
Sygeplejerskers juridiske ansvar mv. 21. September 2011 Souschef, cand. jur., Anna Murphy Tilsyn og Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
PRAKSISRESERVELÆGER REGION HOVEDSTADEN
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indhold, indsatser, implementering
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Lederkonference 2007 Oplæg om genoptræning V/konsulent Maj-Britt Winther KL´s kontor for social- og sundhedspolitik.
KL´s visioner for kroniske patienter
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Tværsektoriel samarbejdsmodel 3-årigt udviklingsprojekt støttet af Socialministeriet. Projektgruppe: Det børne- og ungdomspsykiatriske Hus ved OUH, Odense,
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Jørgen Feldbæk Nielsen Professor, overlæge dr.med
Frøstilling.
Psykoedukation Merudgifter og kompensation for tabt arbejdsfortjeneste Servicelovens § 40, 41 0g 52.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Serviceloven §50 Undersøgelse §52 mulige støtteforanstaltninger: Friplads i fritidsklub, ungdomdsklub o.l. Støtte i hjemmet Familiebehandling Aflastning.
Fælles testredskaber Nationalt og i Region Midt Arbejdsgruppe for fælles redskaber til vurdering af funktionsevnen hos patienter med erhvervet hjerneskade.
KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 27. Maj 2009 Fremtidens kommunale indsatser for ældre medicinske patienter Direktør Anne.
Velkommen til femte møde i Sundhedsbrugerrådet Mødelokale 2, Regionshuset 13. oktober 2010 kl ca. kl. 15.
Temadage med SJH. Arbejdsskade Ulykke En fysisk eller psykisk skade, som opstår efter en hændelse eller en påvirkning, der er sket pludseligt eller inden.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
Implementeringsgruppen Pleje, behandling, træning og rehabilitering Møde i Vestklyngen 9. september 2015.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Genoptræningsforløbs- beskrivelser - samarbejde mellem Region Syddanmark og kommunerne i regionen Asger Kudahl - Odense Kommune 2. juni 2009.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Hjerterehabilitering i Danmark lige nu! v/Lene Joensen Akademisk medarbejder Sundhed og Forebyggelse.
Velkommen til temadag Forår Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen.
2012 Akutteam i Helsingør Kommune. Præsentation af Akutteamet  Startede op i 1997  Finansieret 50/50 mellem amt og kommune indtil herefter.
Om sagsbehandling og subsidiaritet - Susanne Wiederquist
Chefsygeplejerske Judith Mølgaard, Sygehus Fyn
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Dansk Selskab for Indvandrersundhed
Ambitionen for Region Midtjylland på sundhedsområdet:
Tvang i somatikken Præsentation af os 27. September 2018.
Opfølgning på økonomiaftale juli 2015 mellem KL og regeringen
AKUTTEAMET I SILKEBORG KOMMUNE
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Psykiatricenter Midt Ledelsesprocesser Støtteprocesser Ansvar &
Præsentationens transcript:

Afgrænsningscirkulære Cirkulære om afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afholdes af sygehusvæsenet

Fem kategorier af apparatur, redskaber og hjælpemidler Behandlingsredskaber - regionen Hjælpemidler og forbrugsgoder – kommunen Hjælpemidler (hjemmesygepleje, sundhedsloven) – kommunen Hjælpemidler i forbindelse med genoptræning – kommunen Hjælpemidler i øvrigt

2.1.Behandlingsredskaber Patienten forsynes med som led i behandling – eller Patienten forsynes med som led i eller som fortsættelse af den iværksatte behandling med det formål enten at tilvejebringe yderligere forbedring eller at forhindre forringelse af resultatet

2.1.Behandlingsredskaber Hjælpemidler og apparatur, som indopereres som led i behandlingen Hjælpemidler og apparatur, som ordineres som led i behandlingen eller som en fortsættelse af den iværksatte behandling og hvor patientens anvendelse af hjælpemidlet er under kontrol af sygehuset indtil tilstanden er stationær

2.1. Behandlingsredskaber Apparatur, som ordineres som led i behandling på sygehus eller som fortsættelse af den iværksatte behandling, og som anskaffes til midlertidig eller permanent brug i hjemmet – og Hvor patienten har fået undervisning i brug af apparaturet på sygehuset – eller Hvor patientens anvendelse af apparaturet er under en vis kontrol af sygehuset

2.1. Behandlingsredskaber Hjælpemidler og apparatur, som patienten efter sygehusets vurdering har behov for, mens patienten venter på sygehusbehandling

2.2. Hjælpemidler og forbrugsgoder I væsentlig grad kan afhjælpe de varige følger af den nedsatte funktionsevne I væsentlig grad kan lette den daglige tilværelse i hjemmet – eller Er nødvendigt for, at den pågældende kan udøve et erhverv.

2.3. Hjælpemidler hjemmesygepleje Efter sundhedsloven yder kommunen hjemmesygepleje efter lægehenvisning Grundkriteriet er, at patienten efter en lægefaglig vurdering har et plejebehov Hjælpemidler til dette ydes af kommunen

2.4. Genoptræning Under indlæggelse er det en integreret del af sygehusydelsen Specialiseret, ambulant genoptræning, der kræver et sygehus’ ekspertise – sygehuset Almen genoptræning - kommunen

2.5. hjælpemidler i øvrigt Uddannelsessektorer Beskæftigelsessektoren

Afgrænsningsproblemer Tvivlstilfælde må ikke komme borgeren til skade – den myndighed, der har tættest kontakt med borgeren, skal levere det nødvendige hjælpemiddel Betalingsspørgsmål afklares efterfølgende

Myndighed Indenrigs- og sundhedsministeriet – afklaring af fortolkningsspørgsmål i forhold til afgrænsningscirkulæret - vejledende Socialministeriet – afklaring i forhold til lov om social service – vejledende Sundhedsvæsenets Patientklagenævn - afgørelse

Sundhedsaftaler Arbejdsdelingen for tilvejebringelse af hjælpemidlet Planlægning og styring af kapaciteten i hjælpemiddeldepoterne Sikre, at hjælpemidlet er til rådighed når patienten udskrives Instruktion til hjælpemidlet Opfølgning på aftalen