Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lederkonference 2007 Oplæg om genoptræning V/konsulent Maj-Britt Winther KL´s kontor for social- og sundhedspolitik.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lederkonference 2007 Oplæg om genoptræning V/konsulent Maj-Britt Winther KL´s kontor for social- og sundhedspolitik."— Præsentationens transcript:

1 Lederkonference 2007 Oplæg om genoptræning V/konsulent Maj-Britt Winther KL´s kontor for social- og sundhedspolitik

2 Sundhedsaftalernes betydning Overordnet betydning –Tvinger parter på alle niveauer om det samme bord (politikere, administrative og sundhedsprofessionelle) –Dokumentation ”udadtil” ift. arbejdsdeling m.m. Konkret betydning –Kendt ramme om samarbejdet, ens for alle –Redskab til regional/lokal opfølgning –Synliggørelse af prioriteringer, forskelle m.m.

3 Monitoreringsarbejdet Systematisk opfølgning, bred opbakning bag aftalen Øger viden om området Synliggør ”før og efter” Dokumentation for udvikling – men kan ikke stå alene Referencer til andre nationale aftaler (årlige økonomiaftaler)

4 Ledelse i en takst- og kvalitetsstyret verden Særlige genoptræningstakster – måske behov for genberegning af ”1. generation”? Systematisk synliggørelse af kommunal medfinansiering Kvalitet – vel ikke særlig godt defineret på genoptræningsområdet? Skal udvikles! IKAS er ét skridt, flere er nødvendige

5 Snitfladen mellem specialiseret og almen genoptræning Med forbehold for, at vi er i ”reformens år 1” –Den eksisterende er ikke uproblematisk… –Økonomiaftale juni 07 om ny arbejdsgruppe, nu skal vi i gang! –Ikke rokke ved den lægefaglige vurdering af behov –Arbejdet bør inddrage konkrete eksempler på, hvordan kriterier bruges i praksis –Det må være et mål at nedbringe andelen fra de nuværende ca. 50%

6 Vederlagsfri fysioterapi Problemerne i lovforslaget er til at få øje på! –Kommunernes reelle mulighed for at skabe sammenhæng i tilbuddene er minimale –Kommunerne har ikke reel mulighed for at være klar til at modtage ny opgave –Set up omkring OK forhandlinger giver reelt kommunerne en risiko for at komme i mindretal …Men så kom der jo et valg forbi, og nu er lovforslagets skæbne uvis!

7 Hvis nu det alligevel bliver til noget….. Fremadrettet opgaveløsning ift. VEF –Sammenhæng i tilbud mellem sygehuse, kommuner og praksissektor –Følge ”den 3. vej” tæt –Udvalgsarbejde (diagnosekomité, følgegruppe) –Regionalt og lokalt samarbejde –Statistik, afregning, dokumentation m.m. –Overenskomstindgåelse og -fornyelse


Download ppt "Lederkonference 2007 Oplæg om genoptræning V/konsulent Maj-Britt Winther KL´s kontor for social- og sundhedspolitik."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google