Inspirationsskabelon til virksomhedsoplæg ”Virksomheder møder flygtninge”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Den gode modtagelse og frivillig trivsel
LinkedIn Intro.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Digital jobklub Velkommen til Digital Jobklub 2. dag.
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
MUNDTLIG FREMSTILLING
Integration af nydanskere
Velkommen til vejledningsmøde i MA
VEJEN TIL JOBBET Det er godt at være bevidst om alle muligheder. Jo større en del af stillingsmarkedet, du bearbejder, jo større er sandsynligheden for,
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Vejlederens kommunikation
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Det Sociale Kapitel
Obligatorisk selvvalgt opgave
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Fra kontrol til sparring Jesper Hansen Jammerbugt Kommune.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
Arbejdsmarkedschef Michael Petterson Vejle Kommune Flygtninge i arbejde.
Insert picture in this frame Grid Projekt Go-For-It Oktober Securitas, Morten Enghave.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Duba-B8 A/S 100 år med danske håndværkstraditioner indenfor møbelbranchen.
HVORDAN ER DET AT BLIVE BEVIDST KOMPETENT
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
En Praktikværts forventninger Hvilke forventninger/krav har praktikværten til eleven i VO/lærepladsen.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Cabi Lykkens rutschetur og Lykke. Lykken er Tillid, Lighed, Arbejde Hjælpe andre ”Andre mennesker er den vigtigste kilde til lykke”
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
J.nr. Virksomhedslister og digital kontakt til virksomhederne Oplæg til Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjællands uddannelsesdage d. 10. og 13. januar.
Hvad kan Jobcenter Thisted gøre for virksomhederne?
Virksomhedsforum for Socialt Ansvar
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Ansøgning for dummies.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
OSO opgaven på Midtjysk
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Diasserie – om de handicapkompenserende ordninger målrettet jobcentrets samarbejdsvirksomheder Nedenfor finder I forslag til dias, som I i jobcentret kan.
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Kommunale Praktik- og løntilskudsstillinger i Skanderborg Kommune 2014
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
SSO - Større skriftlig opgave
Hvad er KUU for en uddannelse ?
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
Innovation.
Forbered dit oplæg for en folkeskoleklasse eller andet uddannelsesarrangement De næste slides er inspiration til præsentation af dig og din virksomhed.
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Design Thinking Consultant Agnete Design Thinking Consultant
Torsdag den Oplæg ansøgning og cv Start med at lave et cv
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
En Praktikværts forventninger
Ansøgning for dummies.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Ansøgning for dummies.
Ansøgning for dummies.
Ansøgningsskema CØ SMV Virksomhedens navn:
Eksamen D. 18/ Varighed: 30 min
Fra anledning til udvikling
Velkommen Dette ansøgningsskema er første skridt mod en deltagelse i projektet “Øget Vækst gennem cirkulære forretningsmodeller I SMV’er”, eller “CØ SMV”.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Inspirationsskabelon til virksomhedsoplæg ”Virksomheder møder flygtninge”

VFSA – flygtningetema (baggrund) Stafet – Virksomheder møder flygtninge Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) består af erhvervsledere fra en række af Danmarks største virksomheder, som tror på, at socialt ansvar betaler sig både for samfundet, den enkelte og for virksomheden. VFSA arbejder for at inspirere andre virksomheder til at tage et socialt ansvar – særligt over for personer på kanten af arbejdsmarkedet, bl.a. flygtninge. I 2016 har VFSA haft integration af flygtninge på arbejdsmarkedet som årstema, og det er bl.a. på den baggrund, at vi har startet stafetten ”Virksomheder møder flygtninge”.

VFSA – Stafetten (baggrund) Stafet – Virksomheder møder flygtninge Baggrund: For at sikre en bedre integration, skal flygtninge have kontakt med danske arbejdspladser så hurtigt som muligt. Det giver dem et vigtigt indblik i arbejdsmarkedet og dansk arbejdskultur. VFSA igangsætter derfor denne stafet, hvor virksomheder og flygtninge får muligheden for at møde hinanden. Vi (X-virksomhed) har grebet stafetten og holder dette oplæg, fordi: – Vi gerne vil tage del i det fælles samfundsansvar, som det er, at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet (EKSEMPEL) – Vi gerne vil møde og sætte ansigt på de konkrete flygtninge, der har sin hverdag i vores lokalområde (EKSEMPEL) – Vi ønsker at finde ud af, hvilke menneskelige og faglige kompetencer disse personer har, da vi ser et rekrutteringspotentiale (EKSEMPEL) – OMSKRIV GERNE ELLER INDSÆT EGNE BEVÆGGRUNDE

VFSA – Stafetten (motivation for at deltage) Stafet – Virksomheder møder flygtninge Vi (X-virksomhed) har grebet stafetten og holder dette oplæg, fordi: – Vi gerne vil tage del i det fælles samfundsansvar, som det er, at integrere flygtninge på det danske arbejdsmarked (EKSEMPEL) – Vi gerne vil møde og sætte ansigt på nogle af de flygtninge, der har sin hverdag i vores lokalområde (EKSEMPEL) – Vi ønsker at finde ud af, hvilke menneskelige og faglige kompetencer disse flygtninge har, da vi ser et rekrutteringspotentiale i vores virksomhed eller kan tilbyde kompetenceafklaring inden for X branche (EKSEMPEL) – OMSKRIV GERNE ELLER INDSÆT EGNE BEVÆGGRUNDE

Om os (X virksomhed) Stafet – Virksomheder møder flygtninge Kort overordnet information om virksomheden – fx: – Beliggenhed – både lokalt og evt. nationalt/globalt – Størrelse (antal medarbejdere) – Branche – Primære produktion/ydelse(r) – Særlige værdier i virksomheden – Særlige krav til ansatte i virksomheden – Indsæt gerne billeder (firmalogo, billeder af bygninger, produkter, ydelser, ansatte eller lignende, da visuelle indtryk kan hjælpe deltagere med eventuelle sprogbarrierer) – ANDET RELEVANT?

Forslag til indhold i oplægget Stafet – Virksomheder møder flygtninge Indblik i konkret produktion eller arbejdsopgaver (typisk arbejdsdag) Hvad er vigtigt for på en god måde at indgå i det daglige arbejdsfællesskab (faglige og personlige kvaliteter) Beskrivelse af konkrete ordninger, forløb, sparring eller andet, som virksomheden evt. kan tilbyde (CV bank og sparring, samtaletræning, virksomhedspraktik, snusepraktik, løntilskud, IGU, mentorforløb, etc.)

Eksempel på ISS’ oplæg om virksomhedspraktik (1/3) Stafet – Virksomheder møder flygtninge Hvem er ISS? ISS er verdens største leverandør af Facility ydelser som fx: Rengøring, Køkken/kantine, ejendomsdrift, vinduespolering mm. Vores primære job funktioner er indenfor service Hvad er vigtigt for ISS når du er i praktik hos ISS rengøring.? Det er bl.a: Mødestabilitet. Kvalitet og tempo. At smile og være glad når du er på arbejde.

Eksempel på ISS’ oplæg om virksomhedspraktik (2/3) Stafet – Virksomheder møder flygtninge Hvordan starter en praktik hos ISS? Når vi har fået talt med dig, og fundet ud af hvilken retning praktikken skal være i, aftaler vi et møde omkring en virksomhedspraktik. Du, og Jobcentret (eller ISS jobudvikling) aftaler møde med en praktikvært i virksomheden og I mødes og taler omkring arbejdstider, arbejdsopgaver, kollegaer på arbejdspladsen osv. Du får navn og telefon nummer på din praktikvært, og de får dit navn og telefon nummer, så I kan kontakte hinanden med hensyn til opstart, sygdom osv. Hvordan kommer du frem til praktikstedet? Bus tog eller cykel? Hvilke dage går du på sprogskole, og hvilke dage går du i praktik?

Eksempel på ISS’ oplæg om virksomhedspraktik (3/3) Stafet – Virksomheder møder flygtninge I praktikken Her ser du billeder af Hanad og Faysal som er startet i praktik i ISS. De har fået udleveret t-shirts fra ISS. De møder glade ind, hver morgen, 5 minutter før deres mødetid, som kan være kl 04 om morgenen, eller senere på dagen. Faysal og Hanad fortæller: ”Det er vigtigt at du lytter efter når din praktik mentor fortæller hvad du skal arbejde med, og at du kigger efter hvad han laver..Meget vigtigt: Hvis der er noget du ikke forstår fortæller du det”.

Afrunding Stafet – Virksomheder møder flygtninge Som afslutning på oplægget kan I evt. opfordre til dialog, vejledning eller en form for handlingsspor, så mødet ikke ”bare” bliver ved oplægget. Fx: – Spørgsmål og dialog med deltagerne – Mulighed for at flygtninge kan aflevere deres CV i en CV-bank – Mulighed for efterfølgende samtaler med konkrete flygtninge (Sparring på CV, samtaler om virksomhedspraktik/IGU, ”Speed-dating” på jobsamtaler etc.) – Andet? Tænk gerne over, om der kan komme et reelt output fra dagen – i den ene eller den anden form. Husk at tage et billede eller to fra dagen (spørg om lov først) og send dette til VFSA: med en linje eller to om arrangementet, som kan deles på VFSA’s