Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ansøgning for dummies.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ansøgning for dummies."— Præsentationens transcript:

1 Ansøgning for dummies

2 Hvor finder man jobs? 80% af alle jobs bliver aldrig slået op!!
Jobnet.dk Jobindex.dk Praktikpladsen.dk Netværk - Det eneste fornuftige man kan bruge facebook til !! Undersøg nettet for firmaet. Bank på døren Læs aviser.

3 Opbygning af ansøgning
Først navnet på firmaet Dit navn og adresse. Tid og sted. Evt. Billede Brug en overskrift der fanger ” Motiveret elev søger praktikplads” De 3 – 5 første linjer skal fange læseren…….

4 Ansøgning ”Hvorfor søger jeg denne stilling – hvad er der ved stillingen/arbejdet der tiltaler mig?” (Nærlæs jobannoncen/se på hjemmeside hvad de kan tilbyde jer) ”Hvilke formelle krav opfylder jeg?” Det vil sige – hvilke uddannelser har jeg og hvordan kan jeg bruge min uddannelse i jobbet. Hvordan kan jeg bruge fagene i jobbet jeg søger? ”Hvilken erhvervserfaring har jeg?” Det vil sige – hvilke jobs har jeg haft, hvor har jeg været i praktik? Hvordan kan jeg bruge det jeg har lært på jobbet/ i praktikken i elevstillingen? ”Hvilken personlige kvalifikationer har jeg?” Det vil sige – nogle af de nøgleord annoncen efterspørger – fx selvstændighed, initiativrig osv. Husk også at nævne beviser på at du er det du siger. Fx at du har arbejdet meget i grupper på handelsskolen, så derfor har du lært at samarbejde… Skriv en kort afslutning Med venlig hilsen Navn + underskrift. Bilag: Læg CV og gerne karakterer og udtalelser ved ansøgningen

5 Generelt Husk at nærlæse jobannoncen, så I ved, hvilket job I søger og hvilken person, de ønsker. Brug gerne ord fra annoncen. Skriv kun sætninger I kan forklare – lad være med at lade jer rive med af flotte fremmedordssætninger. Få altid en erfaren skriver til at læse jeres ansøgning igennem, der må ikke være stavefejl.

6 CV Navn + adresse + cpr.nr Civilstand
Uddannelser: Skriv altid det nyeste først – fx: 2004: hg2 2003: hg1 Erhvervserfaring: Skriv altid det nyeste først… IT-kundskaber: Sprogkundskaber: Udlandsophold: Fritidsinteresser: Andet:

7 Samtalen Kom i god tid Pænt tøj og udseende der viser den stilling du søger. Ret ryggen, og vis at du ikke er ved at falde sammen. Giv hånd og sig dit navn HØJT OG TYDELIGT. Vis at du kan bevæge dig, det fag du har valgt er et sted hvor du skal bruge din krop. Ellers er det ret simpelt, vær dig selv og lov ikke mere end du kan holde.

8 Hvorfor du ikke fik jobbet
Du er googlet!!! Jobsamtalen gik næsten perfekt !! Du kommer for sent Du er for snakkende eller alt for stille Du glemmer at lytte Du giver for vage eller for indirekte svar Du udstråler manglende overskud og energi Du kan ikke redegøre præcist for dine bedrifter og resultater Du svarer det, du tror, de gerne vil høre, frem for at være ærlig Du fyrer en lidt for kæk joke eller smart bemærkning af Du er overdrevent kammeratlig Du undviger øjenkontakt eller holder den for længe Du glemmer at være dig selv


Download ppt "Ansøgning for dummies."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google