Esbjerg ErhvervsKVINDER Helle Glass Kostvejleder, fitnessinstruktør, certificeret kettlebell (IKLF) instruktør, TRX instruktør, personlig træner og sundhedscoach.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flashcard-spil Kost - kostråd
Advertisements

Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Ernæring sund & rigtig kost
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Balance i energiregnskabet
Kost og træning.
Kost til triatleter.
Svømmetalenter og optimal kost
Styrk dit immunforsvar
Et lynkursus i det gode, det onde og det virkelig grusomme
Forvandl dit liv på 90 dage
Energiomsætning hos mennesket
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Livsstils hold forår
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
Alt du skal vide i ét oplæg!
Mette Riis, fitness.dk Slagelse, torsdag d. 19. juni 2008
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
KOSTPROGRAM 2013.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Kostråd og sundhed.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
VITAMINER OG MINERALER
Risikofaktorer
PROTEIN Af Leif D. Hansen.
Fordøjelseskanalen.
Homeostase / Regulering af kroppens indre miljø
Målet med hjerterehabilitering
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
Sundhedsfremmende stoffer i frugt og grønt
Fedtopløselige vitaminer
Fordøjelsessystemet.
Nyrerne.
-kroppens største organ
1y’s samlede undervisningsmateriale om menneskets fordøjelse
Session 7 – Livsstil Undervisere:
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Ernærings- og sundhedsanprisninger Definitioner: Ernæringsanprisninger giver oplysning om indhold af specifikke næringsstoffer / angiver, at en fødevare.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Intro Forskellige opfattelser? Sammenhæng mellem indkomst, uddannelseslængde, socialgruppe og sundhed? Energiforhold – optimal kost? Hvordan optages og.
Hvordan kan kostens sammensætning og mængde have betydning for sundheden i en befolkning? Problemformulering.
Protein Protein betyder: ”At have førsteplads” (græsk) Det er pga. proteiner indgår i hver eneste celle i kroppen. Opbygning: Kulstof -C Ilt -O Brint-HAminosyre.
Ernærings- og sundhedsanprisninger
Næringsstoffer Fedt & Protein.
Modne og tørrede frugter af bælgfrugter
Sådan skaber vi Fuldkornsfordele sammen
Pharmanex® Bone Formula
Bælgfrugter og proteiner
Seks veje til din sundhed
Fodring som passer vommen og de flermavede dyr
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Mel og kornets opbygning
FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER
Fordøjelse af næringsstoffer
Anatomi Lever, nyrer.
Fordøjelseskanalen Enmavede.
Mink Fodring. Mink Fodring Fordøjelse Organer og processer.
Faglig regning Kostberegning.
Kyllinger.
Fordøjelseskanalen Enmavede.
Præsentationens transcript:

Esbjerg ErhvervsKVINDER Helle Glass Kostvejleder, fitnessinstruktør, certificeret kettlebell (IKLF) instruktør, TRX instruktør, personlig træner og sundhedscoach

Esbjerg ErhvervsKVINDER Bernhard Jensen : ”Vi får ikke sygdomme. Vi skaber dem ved at nedbryde kroppens naturlige forsvar gennem måden vi spiser, drikker, tænker og lever på”

Esbjerg ErhvervsKVINDER

Sundhed : o Maden omsættes til energi til hjerne og krop o Protein o Fedt o Kulhydrater o Vitaminer og mineraler

Esbjerg ErhvervsKVINDER Korn : Ikke glutenholdig : o Boghvede, ris, majs, hirse o Quinoa (ca. 21 % protein) o Amaranth ( op til 18 % protein, flerumættede fedt) o Quinoa og ameranth er rig på lysin, som også findes i kød. Essentiel aminosyre, som ikke dannes i kroppen, men som skal indtages via kosten.

Esbjerg ErhvervsKVINDER Sødestoffer....

Esbjerg ErhvervsKVINDER

Stenalderkost ….

Esbjerg ErhvervsKVINDER Kostpyramide

Esbjerg ErhvervsKVINDER ”Du er hvad du spiser ” ”Du er hvad du optager”

Esbjerg ErhvervsKVINDER

SGI Fitness Kostfibre : o Afgørende for fordøjelsen og en sund tarmflora o Stabiliserer blodsukkeret o Modvirker overvægt o Modvirker kolesterolaflejringer o Modvirker sygdomme i fordøjelsessystemet o Binder affaldsstoffer og toksiner o Beskytter mod forstoppelse o Fremmer mængden af gavnlige tarmbakterier

Esbjerg ErhvervsKVINDER Mave-tarmsystemet : o Overfaldearealet på mere end 300 m2 o Fordøjelseskanalen er ca 7 m lang og systemet producerer ca 10 l fordøjelsesvæske pr. døgn o Optimal transittid er timer o Vedligeholdes af ca 500 forskellige bakterier og mikroorganismer. Vejer tilsammen ca. 1 kg

Esbjerg ErhvervsKVINDER Afkalkning

Esbjerg ErhvervsKVINDER o Ca danskere har osteoporose (knogleskørhed) o Mangel på knoglevenlig livsstil o Ikke kun mangel på calcium og D-vitamin o Knoglemassen er et levende væv o Årlig kalktab er ca 1 % for kvinder og ca 0,5 % for mænd

Esbjerg ErhvervsKVINDER Inkontinens

Esbjerg ErhvervsKVINDER Stress-inkontinens hos kvinder : o Hvad er stress-inkontinens o Hvorfor … o Hvordan … o Hvad kan man selv gøre

Esbjerg ErhvervsKVINDER Vægttræning... o Giver bedre hjertesundhed, vægtkontrol og livskvalitet

Esbjerg ErhvervsKVINDER