Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan kan kostens sammensætning og mængde have betydning for sundheden i en befolkning? Problemformulering.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan kan kostens sammensætning og mængde have betydning for sundheden i en befolkning? Problemformulering."— Præsentationens transcript:

1

2 Hvordan kan kostens sammensætning og mængde have betydning for sundheden i en befolkning? Problemformulering

3 Glukose - C 6 H 12 O 6

4

5 C 6 H 12 O 6 + 6 O 2  6 CO 2 + 6 H 2 O + ATP Glukose + ilt  kuldioxid + vand + energi til genopbygning af ATP Efter et måltid vil muskelcellerne have optaget rigelige mængder sukker, sammenlignet med hvad de har behov for, til at producere energi. Hele denne proces med at skabe energi til cellerne, er det vi også kalder for respiration:

6

7

8  Der er ca. 371 mil. Mennesker i verden med diabetes.  20 % af Indiens befolkning på 1,2 mia. har diabetes.  Det er oftest almindelige mennesker, der lever sundt og ikke er overvægtige, som bliver ramt.  Indiens samfund har ændret sig.

9

10  Sukker er et af de grundlæggende kulhydrater.  Glukose er den vigtigste for vores krop.  Kroppen kan ikke undvære sukker, da det er en kilde til produktion af energi via respiration.  Det daglige indtag bør være på 55-60 % og ved vedvarende forøget indtag kan man ødelægge sin bugspytkirtel.  Diabetes er en verdensomspændende livsstilssygdom.  Det danske forbrug af sukker er faldet gennem de sidste 50 år, men forbruget har også ændret sig.


Download ppt "Hvordan kan kostens sammensætning og mængde have betydning for sundheden i en befolkning? Problemformulering."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google