Forsøgsopgavesæt 1 Præmisser, elev-vejledning, opgaveformuleringer, materiale og forventninger Konference Oure den 20. november 2008 – Marianne Hansen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Portfolioeksamen Studieområde 2
Advertisements

Progression i de større skriftlige opgaver:
Hvad synopsen skal indeholde fremgår på de
Skolen år 2016 * Mark Prensky Digitale indfødte * Digitale indvandrere
Nettet og etik Hvad må eleverne – må ikke?
Tid Til Dansk Tid Til Dansk er et komplet dansksystem for klasse.
GODE IWB RÅD TIL UNDERVISNINGEN  Det skal ikke (kun) være lærerens tavle  Altid være på nettet – så der er plads til at være impulsiv og søge på nettet,
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Opgaver og svarark – til individuel brug
Almen studieforberedelse
- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK.
Hvad er skrivOpgave.dk ?. •Guide til informationssøgning •Hjælp her og nu på nettet •Specielt rettet mod de unge •Relevant linksamling •Instruktive eksempler.
HISTORIE Den mundtlige prøve
Trinmålene henvender sig til elevernes kunnen efter 6. klassetrin
Studieretningsprojekt
Evaluering af EMU Juni 2010 Undervisningsministeriet / Niras (
Dansk med it © Duncker & Ruus DIT-systemet Dansk med it Generel præsentation for studerende Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for Nordiske Studier.
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Kulturforståelse niveau C
SPROGFAG – DIDAKTIK OG METODE
Spansk Hvad skal eleverne lære? Faglige mål Eleverne skal kunne: – forstå et tydeligt talt spansk – tale et klart og nogenlunde flydende spansk,
Folkeskolens afgangsprøve
Almen sTudieforberedelse - AT
Dansk og historie i Studieretningsprojektet - efterår 2007 Fagkonsulent Susan Mose Fagkonsulent Torben Jakobsen.
Justering af den skriftlige prøve i dansk på hf
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Et kursus om it som faglig udfordring og didaktisk mulighed for danskfaget. Ph.d. Jeppe Bundsgaard
Det humanistiske fakultet – didaktiske virkemidler og metoder
Skriftlighed i biologi
Digital skriftlig- og mundtlighed
Skriftlig dansk efter reformen – januar 2007
Rikke Christoffersen UC Syddanmark.  at kvalificere den studerendes færdighed i at producere digitalt læremiddel til danskfaget på baggrund af fagdidaktiske.
Celle.
Værkstedsundervisning
Eksamen i skriftlig dansk
DANSK Intro Dagens program.
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
Præsentation af opgaven Tysk fortsætter A stx Konference om ny digital skriftlig prøve med adgang til internettet Fredericia den Mette Hermann.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
AT med dansk i samarbejde med andre fag 1. Faglige mål for AT Eleverne skal kunne beherske relevante faglige mål og metoder i de indgående fag vurdere.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 1: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Den digitale.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
Den populærvidenskabelige artikel
Skriftlig opgave: Redegørelse og diskussion Lav en redegørelse for hovedsynspunkterne i teksten ”Delt opmærksomhed”. Diskutér tekstens synspunkter og holdninger.
IT-eksamen i dansk Foreløbig evaluering af 1.forsøgssæt fra forsøgsklasser og –lærere.
Kronik EKSAMENSGENRE I SKRIFTLIG DANSK. Genren kronik  Læs om genren her: Se også.
1 FoU-projekt om studieretningsprojekt i de økonomiske fag 5. september 2007 Vejle Handelsskole.
Den populærvidenskabelige artikel
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
KNÆK KODEN.
KNÆK KODEN.
KNÆK KODEN.
Nye eksamensspørgsmål og portfolio
Udkast til justering af KS
Titellayout Undertitel.
Teoretisk pædagogikum
Faggruppemøde Naturfag, fysik og kemi Bodil Tange.
Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave
Mindset og formativ evaluering i sprogfagene:
Eksamen på B-niveau Af Signe Elise Bro, formand for Religionslærerforeningen og medlem af ministeriets læreplansudvalg.
Velkommen til fagligt samspil
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
KNÆK KODEN.
SRO 2018 hHx.
Produktion af PBL-forløb – fokus på rammer og strukturering
Om prøveformen Filosofi C.
Karrierelæring i dansk på HF
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
Dansk-historieopgaven
Præsentationens transcript:

Forsøgsopgavesæt 1 Præmisser, elev-vejledning, opgaveformuleringer, materiale og forventninger Konference Oure den 20. november 2008 – Marianne Hansen

Præmisser 1 De tre opgavetyper er repræsenterede Tekster og opgaver skal tage hensyn til progressionen i forløbet (elevernes forudsætninger først i 2.g)  Opgaveformuleringerne nævner fremstillingsformer i opgaver som peger mod litterær artikel og kronik. Kun essay-betegnelsen bevaret  Formidlingssituationen markeres ved ”HUSK”- rammer. Udgår i efterfølgende sæt

Præmisser 2 ’Litterær artikel’ bliver til - analyse, fortolkning og perspektivering via videoklip (opgave 3) ’Kronik’ bliver til: - redegør for.., sammenlign og diskuter m. fokus på formidling og kommunikationsformer (opgave 2) Essay – genrebetegnelsen fastholdes. (Hvad kunne man ellers skrive??)

Præmisser 3 Tekster/materialer må ikke være for komplicerede, ikke forudsætte for snæver, specifik viden inden for kernestoffet Sættet skal indeholde materiale som forudsætter brug af CD-rom Internettet inddrages med et ’kan’. Ændres i følgende sæt

Elevvejledning 1

Elevvejledning 2

Opgaverne

Materiale - primært Tekster (fiktive og non-fiktive) som hidtil Billeder som hidtil (fotos, malerier mv.) som hidtil Lydfiler (fx radioklip) – nyt Levende billeder (fx filmklip, nyhedsindslag, dokumentar…) - nyt Inddragelse af lyd og levende billeder kan føre til en vægtforskydning mellem litteratur, sprog og medier.

Materiale – sekundært/supplerende Eleverne kan i disse opgaver inddrage internettet  de kan søge supplerende materiale  de kan søge viden, baggrundsoplysninger  de kan udnytte eget netbaseret materiale Udnyttelse af internettet forudsætter bl.a. - viden om søgning og gode netadresser - opgaver som lægger op til brug af internettet

Forventninger - eleverne at de sættes i en mere realistisk skrivesituation, hvor det er naturligt at inddrage internettet

Forventninger til forsøget at de tekniske og praktiske problemer omkring brug af nettet bliver afklarede og kan løses i samarbejde med forsøgsskolerne og - lærerne at arbejdsgruppen på baggrund af forsøgslærernes tilbagemeldinger på første afprøvning kan videreudvikle opgavetyper, hvor internettet inddrages mere konsekvent at læreplanens vægtning mellem fagets litterære, sproglige og mediemæssige områder ikke forskubbes