DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fuldmagtsmodeller i forbindelse med udbud af bygge- og anlægsarbejder
Advertisements

Bilag 3 · Bekendtgørelse om fiskeres hviletid Bekendtgørelse om fiskeres hviletid 1) I medfør af § 4, stk. 3, § 57 og § 70 i sømandsloven, jf. lovbekendtgørelse.
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Energibevidst projektering
Når borgerne klager v. Katrine Langballe
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Forudgående underretning om tvangsindgreb
KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
Arbejdsmarkedsforhold – Hvad der er godt at vide for fiskere om organisationer, beskæftigelse, regler og rettigheder.
Nyt fra Erhvervs- og Byggestyrelsen
Modernisering af P-fondsreglerne
DS 447 Ventilation i Bygninger
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Kommunale Parkeringsfonde
30 oktober Kursus i miljøvurdering Screening af projekter - baseret på forudsætninger Ulf Kjellerup, COWI.
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Hvilke rammer giver lovgivningen i dag? Tirsdag den 9. januar 2007 v/ juridisk konsulent Morten Haahr Jensen.
Lov nr. 488 af 9. juni 2004 Tagboliger 80 % erhverv 20 % bolig
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Perspektivering og afslutning Lars Gunnarsen Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Ny friplejeboligordning. Evaluering af friplejeboligordningen pegede på: Uhensigtsmæssigt med genudbud hvert 10. år Et ufleksibelt afregningssystem Nogen.
13. marts 2009 Tilgængelighed i det offentlige rum Instituttet for Blinde og Svagsynede den 13. marts 2009.
Bygningsklasse 2020 DABYFO 2011 v/Ejner Jerking. Politisk målsætninger: Den energipolitiske aftale fra 2008 Regeringens strategi for reduktion af energiforbruget.
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Byggelovsdage 2014 Helhedsvurderingen. Præsentation v/kontorchef Karen Rydahl - fra 5 statsforvaltninger til Statsforvaltningen Helhedsvurderingen v/souschef.
Oversigt over nye bestemmelser i BR08, ved arkitekter MAA Christian Eifer og Frederik Springborg Copyright, 1996 © Dale Carnegie & Associates, Inc.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
DABYFO kredsmøde Slagelse den 10. februar B Afslutning af byggesager En generel udfordring for hele landet! I Slagelse gør vi dette: Afslutter.
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
Aktuelle emner fra Energistyrelsen Rikke Holgersen.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.
Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen, Finsensvej 78, 2000 Frederiksberg Tlf: Fax:
Planlovsdage Kim Brodersen Planlovsdag 2012.
Kvalitetsstyringsordning for sagsbehandling på natur- og miljøområdet Maj 2010.
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Samletanke.. Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
Byggeloven og sektorlovene Kan Triturus cristatus stoppe en byggetilladelse?
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
Brandbeskyttende glas Center for glas og alu. Br10 kap. 5.1 stk. 1  Bygninger skal udformes og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod.
BR10 Opgave Kapitel 2 bygnings regulerende bestemmelser Grundens størrelse Hvor stor skal en grund være til et fritliggende enfamiliehus ? Kommunalbestyrelsen.
BR 007Dansk BygningsinspektørForening Høringssvar DBF Overordnet vurdering Mening, indhold og det administrative. Ikke detaljeret på de tekniske krav,
BR10 Opgave Kapitel 3 bygningers indretning Adgangsforhold / tilgængelighed Hvor stort et areal skal der være foran en yderdør ? Foran en yderdør skal.
By- og markedsfester – nye regler !
Envina indsatsplanmøde februar 2017
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Miljøstyrelsen Jordvarmeanlæg Mathias Mæhle Lasse Tellerup Møller
DABYFO kredsmøde Solrød den 11. maj 2016
BR10 Opgave Kapitel 2 bygnings regulerende bestemmelser
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
DABYFO, Kastrup, 3. maj 2011 Ernst Jan de Place Hansen, SBi
Spørgsmål til og svar fra TBST.
Vintertjeneste på fortove
De nye krav til byggeriet
BR10 Bebyggelses regulerende bestemmelser.
Materialegodkendelse
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Strandbeskyttelse og klitfredning
BR18 orientering om det nye bygningsreglement
Udkast til ændring af bygningsreglement 2018
Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
Lovliggørelsessager og BR18
DABYFO kreds Vestsjælland Onsdag den 15. maj 2019
Huslejenævnskonferencen oplæg om forbrugsregnskaber og husordenssager
Strandbeskyttelse og klitfredning
Præsentationens transcript:

DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune

Parkering BL. § 7 stk. 1 : I bygningsreglementet kan fastsættes regler om.…..parkering.

Parkering BR 10 Kap : Stk. 1 Der skal udlægges (reserveres) tilstrækkelige parkeringsarealer til, at bebyggelsens beboere, de beskæftigede i bebyggelsen, besøgende, kunder og leverandører m.v. kan parkere biler, motorcykler, knallerter og cykler, m.v. på ejendommens område. Stk. 2 Hvor stor en del af grundens areal, der skal udlægges (reserveres) til parkeringsareal, og hvornår det skal anlægges, fastsættes af kommunalbestyrelsen og skal fremgå af byggetilladelsen.

Parkering Byggelovens § 22 stk. 1 Der kan meddeles dispensation fra bestemmelser i loven og de i medfør af loven fastsatte bestemmelser, når det skønnes foreneligt med de hensyn, som ligger til grund for de pågældende bestemmelser. ……… Dispensation fra bestemmelser om parkering fastsat i medfør af § 7, stk. 1, kan alene meddeles i overensstemmelse med regler fastsat i medfør af stk. 6.

Parkering Byggelovens § 22 stk. 6 Økonomi- og erhvervsministeren kan fastsætte bestemmelser for kommunalbestyrelsens adgang til at gøre en fravigelse fra bestemmelser om tilvejebringelse af parkeringsarealer på egen grund betinget af, at der sker indbetaling til en kommunal parkeringsfond, eller at der foreligger et forpligtende grundlag om, at parkeringsarealerne i forbindelse med eller i forlængelse af byggeriets opførelse tilvejebringes på et andet areal end den ejendom, hvorpå byggeriet opføres, herunder at parkeringsarealerne skal have en hensigtsmæssig placering i forhold til den ejendom, hvorpå parkeringspladserne skulle have været anlagt.

Dispensation fra kravet til parkering Bekendtgørelse nr. 146 af Enten: Dispensation fra parkeringskravet i henhold til cirkulære nr. 10 af 17. oktober 1994 om kommunale parkeringsfonde. 2. Eller: Dispensation fra parkeringskravet i henhold til bekendtgørelse om dispensation fra parkeringskrav, når der foreligger et forpligtende aftalegrundlag nr. 146 af , som trådte i kraft

Bekendtgørelse 146 af Dispensation på grundlag af et forpligtende aftalegrundlag om etablering af parkeringsarealerne på et andet hensigtsmæssigt placeret areal end på den ejendom som bebygges. Det forpligtende grundlag skal indeholde følgende oplysninger: 1) Hvilke ejendomsejere der skal etablere parkeringspladserne. 2) Hvilke ejendomsejere der skal afholde udgifterne til etableringen af parkeringspladserne. 3) Antallet af parkeringspladser eller det samlede parkeringsareals størrelse. 4) Den præcise angivelse af parkeringspladsernes beliggenhed. 5) Tidspunktet for hvornår parkeringspladserne er eller forventes at være færdiganlagte og klar til ibrugtagning.

Bekendtgørelse 146 af En dispensationsansøgning kan kun behandles hvis den besvarer de 5 punkter. Det forpligtende grundlag skal foreligge når dispensationen meddeles. Parkeringsarealerne skal placeres tættest muligt på den anførte ejendom. Vurdering af parkeringsarealernes anlæggelse. Begge dispensationsmuligheder kan benyttes.

Dispensation fra kravet til parkering i byggeloven Hvilke udfordringer giver den begrænsede mulighed for dispensation fra parkeringskravet?

BR. 10 kap. 1.4 stk. 2 litra 2 I byggetilladelsen kan stilles krav om: 1) at der foretages målinger i den færdige bygning til dokumentation af, at de lydmæssige krav i kap. 6, Indeklima, er opfyldt. 2) at der foretages målinger i den færdige bygning til dokumentation af, at kravet om lufttæthed i kap. 7, Energiforbrug, er opfyldt. Kommunalbestyrelsen skal i mindst 5 pct. af byggesagerne stille krav om måling af lufttæthed. For alle bygninger, der opføres som lavenergibygninger 2015 eller bygningsklasse 2020, stilles der krav om dokumentation af klimaskærmens lufttæthed ved prøvning.

BR 10 kap stk. 3 Stk. 3 Gangarealer til bebyggelsen skal anlægges med markant taktil adskillelse til andre trafikformer. Oven for trapper i adgangsveje skal der udføres et belægningsskift i farve og følbarhed 0,9 m før trappens begyndelse og i hele trappens bredde. Det yderste af trinflader og trinforkanter skal markeres med kontrastfarve.

Årsmøde DABYFO, generalforsamling og kredsformandsmøde 1.Den tekniske byggesagsbehandling – centralisering eller certificering! 2.Kontingentet stiger fra til kr. 3.Ejendomsdagen stopper. 4.Byggelovsdag i Vejle og i København. Anbefalet at Energistyrelsen, Statsforvaltningen + Københavns kommune indbydes som foredragsholdere!