Natur og Landskab i Kommuneplan 2009 – efter første temamøde i Miljø-, Teknik-, og Flyvestationsudvalget den 4/11 2008 13. November 2008 John Ingemann.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Advertisements

Kommuneplaner 2013 Hvorfor og hvordan skal kredsbestyrelsen beskæftige sig med kommuneplanerne?
Nationalparkmøde Anne Sophie Gamborg Dansk Skovforening 7. september 2010.
Opfølgning på web-undersøgelse
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Møde i Det Grønne Råd den 12. september 2012 Orientering om Natur- og Parkpolitikken.
Konferencen Lokalisering af golfbaner i Danmark Bæredygtig planlægning af golfbaner Plan- og proceskonsulent Morten Weile COGITA.
Planlægning i det åbne land under nye vilkår
Trylleskoven Strategisk Miljøvurdering og Forundersøgelser vedr. natur Solrød Kommune, 30/
Ordninger under Landdistriktsprogrammet
Regionernes rolle Foto: Ole Malling Oplæg til møde i Friluftsrådet d. 29. oktober 2011.
Velkommen til workshoppen ”Fornyelse af aftenskolen”
Visionsproces Fra ord til handling.
Kommunal planlægning og forvaltning af friluftsliv
Planstrategi, lokal Agenda 21 og Kommuneplan. Forventet tidsplan •Planstrategi ikke som forslag •Kun temarevidering af kommuneplanen Obligatorisk min.
Kommunikation / it.
Kitty Sommer – DANCORE - temadag
Miljøvurdering – Slagelse Kommuneplan 2013 Identifikation af væsentlige miljøfaktorer Overskrifterne • Kommuneplan 2013 • Miljøvurdering.
Landsdelstræf Efter 100 år: Hvor skal vi hen?. DN’s vedtægter om vores formål Stk. 1. Foreningens overordnede og langsigtede mål er, at Danmark bliver.
Kampen om det åbne land Humanøkologi 13. november 2004 Per Christensen.
Det fede landskab Landskabets næringsstoffer og naturens tålegrænser NATURRÅDET Forlaget NICHE
Landdistriktspolitik - i en ny forvaltningsstruktur?
Planlovsdage 2004 Nyt fra Landsplanafdelingen Vicedirektør Niels Østergård, Skov- og Naturstyrelsen.
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv Alle har ret til en rig natur.
________________________________________________________________________ Møde med foreningerne 6. oktober 2011 Landsbyvisions-modellen ”Byrådet ønsker,
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Natur og Miljø - jo mere jo bedre Samspillet mellem kommune, borgere og natur i Fredericia Michael Holst Kommunaldirektør.
Foreningens historie…. Fredningens historie Andre redskaber Naturbeskyttelsesloven (§3, bygge- og beskyttelseslinjer mm.) Planloven (kommuneplan/lokalplan/VVM/landzone)
Friluftsrådets strategi til sikring af den grønne ressource i kommunerne.
Biologiske nicher Februar 2008 © Tommy Rasmussen.
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af undervisningsåret.
Motionsrum på LYSTHUSBAKKEN i KNORRENBORG VANG for voksne og børn Et forslag (fra 2008) til ”Bedre Friluftsliv” fra Gang i Fredensborg.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
Oplæg d Ved Peter Kjøngerskov og Rune Carlsen.
Strategiproces Fællesmøde 29. oktober 2011
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Akureyri kommune Biologisk Mangfoldighed Oslo 25. oktober 2006 Jón Birgir Gunnlaugsson Kristín Halldórsdóttir.
Sven Allan Jensen as Perspektiver i forhold til regional og kommunal planlægning Den regionale dialog Den regionale erhvervsudviklingsstrategi Den regionale.
Sven Allan Jensen as – Kbh. Landskabsmæssige interesser i regionale landbrugsstrategier Hvad er en regional landbrugsstrategi? Hvad kan den bruges til?
Naturkvalitetsplan i Århus Amt.
Biodiversitet og miljøvurdering - fragmenter af et nyt plansystem Per ChristensenAaUNaturrådet.
Bæredygtig planlægning og forebyggende miljøarbejde 3. Kursusgang Planlægningens grundbegreber 3 Per Christensen.
Nuværende rammer for en foranderlig natur Naturen og dens forvaltning i lyset af klimaforandringer Wilhjelm November 2007 August Krogh
Forslag til Kommuneplan 2009 VELKOMMEN. Forslag til Kommuneplan 2009 Planens principper På skuldrene af Planstrategi 2007 Bæredygtig byudvikling Inde-fra.
Nationalparkerne i lyset af den øvrige naturforvaltning Per Christensen Aalborg Universitet.
Skov- og Naturstyrelsen - Thy. Lovgrundlag - uddrag Nationalparker ledes af uafhængige fonde Bestyrelserne består af lokale medlemmer Ejendomsretten.
Bæredygtig planlægning og forebyggende miljøarbejde 2. Kursusgang – torsdag den 24. april Planlægningens grundbegreber II Per Christensen.
Plan- og Agenda 21 strategi 2016 Miljørådets møde 4. februar 2016.
EN BY I KLITTEN – HVAD HANDLER DEBATTEN OM DE DANSKE KYSTER OM? Lone Søderkvist Kristensen Lektor i Landskabsforvaltning Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning,
Den Danske Naturfond - status, strategi og perspektiver Direktør Flemming Nielsen Friluftsrådet - den 28. april
Grundkursus i § 3 sagsbehandling Naturbeskyttelse historisk Formålsparagraffen § 1 Øvrigt indhold.
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
1 Strategisk planlægning i Randers Politik, Planlægning og Bullshit.
Kommune 3.0 Teknik og Miljø. Kommunen er mere end 6000 medarbejdere Det er borgere!
DdL-konference forår 2017 VÆKST OG UDVIKLING I HELE DANMARK
Kultur Idræt Bevægelse
Behov for et servicetjek Fællesmødet 31. oktober 2015
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Natura 2000-handleplaner 2. handleplanperiode
Leder af natur og Plan, Guldborgsund Kommune
Trivselsmålingens resultater
KØBENHAVNS UNIVERSITET
DET ÅBNE LAND eller Arven fra amterne
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
Resen Bæk før og efter genetableringen ved dambruget Sdr
01/01/2019 Hvordan bruges miljøportalens data i rådgivende virksomhed ? Maria Douglas Stilling.
Sæt dit aftryk Undersøgelse
Adgang til egne data IT-Arkitekturrådet d It-Arkitekturrådet
Viborg Kommunes bidrag til Grønt Danmarkskort
Præsentationens transcript:

Natur og Landskab i Kommuneplan 2009 – efter første temamøde i Miljø-, Teknik-, og Flyvestationsudvalget den 4/ November 2008 John Ingemann Allentoft Udvalgsformand Miljørådsmøde de 13. november 2008

Temaet: Natur og Landskab - i Furesø Kommuneplan Hvor står vi? 2.Vision og målsætninger 3.Afklaring af påvirkningsmuligheder 4.Handlingsplan

Hvor står vi Furesø kommune har mange landskabelige, geologiske, biologiske og kulturhistoriske værdier Ansvaret for landområdernes planlægning er blevet kommunens Kommuneplan 2009 skal danne de nye rammer om beskyttelse og benyttelse - men overtager mange (de fleste) fra regionplan, fingerplan og landsplandirektiv (flyvestation)

Visionen I Kommunens Plan- og Agenda 21 strategi har formuleret en vision for kommunens natur og miljø: Naturrigdom skal sikres, også i fremtiden. Naturområderne skal beskyttes, være sammenhængende og rumme et rigt dyre og planteliv. De landskabelige og kulturhistoriske værdier skal bevares og fremhæves Borgerne skal have gode muligheder for naturoplevelser, motion og frisk luft. Der skal derfor være nem og sikker adgang til natur og grønne områder.

Visionen II Skal konkretiseres i -Kommuneplanens retningslinier og rammer -Lokalplanlægningen -Handlingsplaner og administration.

Påvirkningsmuligheder Kommuneplan 2009 skal danne de nye rammer om beskyttelse og benyttelse - men overtager mange (de fleste) fra regionplan, fingerplan og landsplandirektiv (flyvestation) Vi kan, i nogen grad, tilpasse de overordnede planer til lokale interesser.

Handlingsplaner (I) Dvs. at vi kan lokalt: Yderligere sikre og udvikle natur- og kulturinteresserne Udvikle og forbedre de rekreative muligheder, specielt ved udvidelse af adgangen og etablering af faciliteter for friluftslivet

- Handlingsplaner (II) Eksempler: Give dyr og planter bedre levevilkår og spredningsmuligheder gennem naturgenopretning – kan kombineres med genopretning af kulturhistoriske værdier eller rekreative forbedringer som i Oremosen og i Præstemosen Udvidelse af adgangsmuligheder og etablering af faciliteter for friluftslivet. Stinet kan udvikles og forbedres. Der ryddes på hængesækken i Præstemosen, der skabes lys og indkig, bedre natur og rekreation forenes Tørvegrav i Oremose genoprettes, forbedret natur og kulturformidling i ét projekt

Drøftelse i MTF: - Konklusion Afsnittet om fremtidig skovrejsning er ikke færdigbehandlet, da der var forskellige synspunkter om behovet for at udpege skovrejsningsområder, og ikke alle var færdige med deres overvejelser. Ellers var der tilslutning til afsnittes form og indhold som skitseret overfor. Næste skridt; Temaet drøftes igen i PLU og MTF. Indgår i det samlede forslag til Kommuneplan 2009.