1 Strategisk planlægning i Randers Politik, Planlægning og Bullshit.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Randers Kommune Borgermøde om infrastruktur. 2 Randers Kommune - Borgermøde om infrastruktur - 2 Dagsorden • Velkomst v/ Mogens Nyholm (B) • Præsentation.
Advertisements

Sundhedsaftaler Dialog og input
Energiens Fremtid i Region Sjælland 5. Marts 2014.
Introduktion Values Interweave ™. Når ledelsen sætter fokus på et område, så er ord sjældent nok til at få medarbejderne til følge med.
Randers Modellen Randers Modellen: Politikker - 1
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Arbejdspladsudvikling
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
1 Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Borgerinddragelse og udvikling af lokaldemokratiet i de ny kommuner Om udvikling af en demokratistrategi og eksempler.
Anbefalinger til et fremtidigt samarbejde
Vold - et fælles anliggende
Visionsproces Fra ord til handling.
Cirkulær økonomi i Skive Cirkulær økonomi i Skive
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Udviklingsplaner Sønderborg
27. november 2003Konference for kulturforvaltere Kulturpolitiske strategier Rationel styringstænkning Netværksstyring Kompetencer på tværs.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Vibeke Abel - Ligestillingsministerens Departement Det tværministerielle mainstreamingsprojekt ”Mainstreaming - fra Strategi til Praksis” 28.maj 2001.
Introduktion Team Values Interweave ™. Når samarbejdet i et team skal styrkes, så er ord fra konsulenter eller ledere ikke nok.
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
Branding Hvad kræver det og giver det at brande en by?
Den Kommunale Kvalitetsmodel
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Arbejde i temagrupper Metode:
Hvad er en indsatsplan? En indsatsplan er en handleplan for grundvandsbeskyttelse Det er Vandforsyningsloven samt en tilhørende bekendtgørelse der beskriver,
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
De nye kommunikationspolitikker - hvad skal de indeholde?
________________________________________________________________________ Møde med foreningerne 6. oktober 2011 Landsbyvisions-modellen ”Byrådet ønsker,
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
Planlovsdage 2004 Kommuneplanstrategier Status, temaer og regionalt samarbejde Landinspektør Helle Witt, Landsplanafdelingen.
Randers Kommune IT-udviklingsprogram Temadag for IT-afdelingen den 21. Maj 2007.
Kvalitetssikring af lærerpræstationer - Hvordan?
Randers Kommune. 2 Stabene i Randers Kommune - 2 Møde gruppen af stabsledere – Velkommen v. Klaus Christiansen - Introduktion til arbejdsprocessen.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
18. Strategisk analyse af interne forhold
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Sven Allan Jensen as Perspektiver i forhold til regional og kommunal planlægning Den regionale dialog Den regionale erhvervsudviklingsstrategi Den regionale.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Randers Kommune Evaluering af Randers Modellen 2. December 2009.
Den røde tråd fra vision til handling
Bæredygtige indkøb i Region Midtjylland v. Bjarne Schmidt Nielsen (formand for det midlertidige udvalg om indkøbspolitikken)
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
Handlingsplaner - Skolebestyrelsen ved Engelsborgskolens strategiske indsatsområder.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Sund By temagruppemøde ”Mad og måltider” D. 10. maj 2016 Sedsel N. Gyldenløve, Sundhedskonsulent i Frederikssund Kommune Handleplan til Frederikssund Kommunes.
Helsingør Kommune Standardskabelon Center for Politik og Organisation, Strategi, HR og Kommunikation Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole Oplæg.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
OBS: E2012 programmet fra 2009 til juni Herefter revideres mål og indsatsområder på baggrund af den fælleskommunale og fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.
Analyse- og strukturfase Udbudsmateriale udarbejdes
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Udvikling af nye dialogformer
Oplæg på Det Centrale Handicapråds årsmøde 2017
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
Matchmaking i Skive Kommune
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
U U U U U U U T T T B B B S S U T S B TIDS- OG PROCESPLAN
Kommuneplanstrategier Status, temaer og regionalt samarbejde
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Tidsplan for det administrative arbejde med rammeaftalen
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Handlingsplan 2015.
Tids- og procesplan 8.okt 15: Drøftelse på Lederforum i forhold til modeller og proces Nedsættelse af arbejdsgruppe, der skal udfolde modeller 29.okt.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Bevidstgørelser og bekæmpelse af diskrimination
Præsentationens transcript:

1 Strategisk planlægning i Randers Politik, Planlægning og Bullshit

2 Strategisk planlægning i Randers Skejby er en vigtig bydel i Randers! Randers er en by med 2 universiteter. - Et i Århus og et i Aalborg En bil holder stille 22 timer i døgnet. - Hvorfor lige på Randers Bro

3 Strategisk planlægning i Randers Politisk ejerskab i planstrategien Efterår 2009:Forvaltningens analyser over tendenser på visionsområderne udarbejdes. Analyserne baseres kun på PP-slides. Jan. 2010:Kort indledende seminar. Tendenser præsenteres. Feb.–mar. 2010: Interview af samtlige politikere. Apr. 2010:1. udkast til visioner drøftes i politiske grupper. Maj 2010:2 dages visionsseminar i Byrådet. Forvaltningen skriver forslag til planstrategi Juni 2010: Vision 2017 og Strategi 2017 vedtages i byrådet.

4 Strategisk planlægning i Randers Krav til planstrategien: Byrådet skal gennem strategien tydeligt vise forvaltningen og borgerne, forventninger til kommuneplan 2013, ved at. - sætte dagsordenen for både politikker og kommuneplan - tidligt i byrådsperioden. - give et klart billede af byrådets visioner for udviklingen. - være klart kommunikerbar, overalt hvor vi er i dialog om udviklingen. - konsekvent bunde i en konkret fælles politisk holdning. - være politisk og strategisk i hele sit indhold.

5 Strategisk planlægning i Randers Strategi-2017 er ikke en handlingsplan Konkrete handlinger er henvist til de 13 visionspolitikker Strategi 2017 er ikke reflekterende De bagvedliggende overvejelser for strategien er skåret bort. Strategi 2017 indeholder ikke detaljer Hidtidig planlægning er f.eks. henvist til et bilag.

6 Strategisk planlægning i Randers Dogmereglerne Intet afsnit må indeholde gentagelser Intet afsnit må have en lix på mere end 40 Hvert afsnit må max udgøre tegn Hvert afsnit skal styrke helheden Hvert afsnit skal medføre en synlig forandring i kommunen

7 Strategisk planlægning i Randers Valg og fravalg Enkel kommunikation frem for dybere argumentation. Hastighed i processen frem for fordybelse i temaerne. Politisk ejerskab frem for administrativ bearbejdning. Overblik frem for detaljer.