Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VALG TIL SKOLEBESTYRELSEN VELKOMMENtil Orienteringsmøde, den 26. Januar 2006.
Advertisements

”Kan ledelse kurere sygdom?” Masterclass, tirsdag den 21. juni 2011
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Skolebestyrelsesvalg 2012
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Klager og den vanskelige samtale
Disposition Forvaltningsloven Partshøring Begrundelse i afgørelser
Sygefraværspolitikker
Forældreindflydelse ift. børn med psykiatriske vanskeligheder
Bisidderrollen TR-uddannelse 28. og 29. sept Sixtus.
Tavshedspligt.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Juridisk funktion Juridisk konsulent Birgitte Randrup og
1 Dirigenten Boligkontoret Aarhus 21. august 2013.
Misbrugende sundhedspersoner Addiktiv Sygepleje Landskursus 2012
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Protester og protestbehandling Reglernes Del 5. Regelkursus Hvorfor protester? Kapsejlads afvikles uden konstant dommer-overvågning Kapsejladskomitéen.
Skolebestyrelsesvalg 2014 Bekendtgørelse nr. 28 af Kommunale regler for valgprocedure.
Ret og pligt Øhavets Lærerkreds Skarrildhus den 9. september 2009.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Notatpligt, vejledningspligt & Partsrepræsentation
Oplæg ved: Ole Jacobsen
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
Helsingør Kommune Brancheklubben Nyhedsbrev for 3f brancheklubben Helsingør Kommune Brancheklubformanden har ordet Kim Bjørlund Madsen TR Parken På TFU-mødet.
TR - Basiskursus Forhandler Foregangs m/k Konfliktløser Bindeled (medlemmer – IMAK) Bindeled (ledelse - medlemmer) Kontrollør Lovfortolker Formidler.
Alkohol- og rusmiddelspolitik for Roskilde Kommune HR & Organisation.
Dias 1 Seminar om videnskabelig redelighed på studierne Martin Stampe Noer Studiechef.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Titeldias Logo blå Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg ‘Layout’ –
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
LEDERKURSUS 2014 Tjenestemandspensioner TJENESTEMANDSPENSION 2014.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Personalejura 2. del Afskedigelser Førlederkursus Brogaarden, d. 17. april 2012 Specialkonsulent Hanne Lautrup
TR/ledermøde Nørrebrohallen 21. januar ’10. Omplacering – undersøg først Kan budgetreduktionen klares uden personalereduktion? Er der i personalegruppen.
Lederkursus December Sagsbehandlerloven Landstingslov nr 8/1994 om sagsbehandling i den offentlige forvaltning.
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Ansættelsesforhold Med fokus på ophør af ansættelsesforholdet.
Den tjenstlige samtale Organisationsuddannelsen – modul 1 1 Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.
Oplæg om DUKH - retssikkerhed Specialcenter Kornvangen 29. oktober 2014 Faglig leder og socialfaglig konsulent Hanne Petersen.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Lederkursus December Tjenestemandsloven Landstingslov nr. 21/2003 om Grønlands Hjemmestyres og kommunernes tjenestemænd i Grønland.
Offentlighedsloven. Landstingslov nr 9 af 13. juni 1994 om offentlighed i forvaltningen. Landstingslov nr 1 af 31. maj 1999 om ændring af lov om offentlighed.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Konference om Retssikkerhed på skatteområdet Onsdag den 4. november 2009 Fællessalen Christiansborg.
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Velkommen til SL TR – MØDE
Kursus for skolerevisorer Hotel Comwell, Middelfart 23. oktober 2012
Overordnede bestemmelser
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
Bandepakken 3
Eksamen på B-niveau Af Signe Elise Bro, formand for Religionslærerforeningen og medlem af ministeriets læreplansudvalg.
Efterskoleforeningen
Informationsmøde om konflikt 2018
3. dag - Modul 1A Afskedigelse Evaluering (kl ) Lunchbox og tak for denne gang (kl )
Medlemsmøde om GDPR Bestyrelsesreferater mv. og fotos
Afskedigelse UC plus.
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
Afskedigelse FOAS.
Afskedigelse A2B.
Lokale lønforhandlinger
EKsamen på Horsens Gymnasium 2019
Præsentationens transcript:

Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014

Disciplinærsager herunder afskedigelsessager Hvad er en disciplinærsag? En sag, der kan få negative konsekvenser for en ansats arbejdsforhold Disciplinærsager kan ende med: Ingen ændringer Løntræk Henstilling Advarsel Forflyttelse/ændring af arbejdsopgaver Afskedigelse Bortvisning

Disciplinærsager herunder afskedigelsessager (fort.) Hvad skal man altid huske i alle former for disciplinærsager? TR skal orienteres, så snart ledelsen ved, at en sag er på vej Den ansatte skal partshøres i ALLE sager, store såvel som små Der må ikke træffes beslutning, før denne partshøring er gennemført I afskedigelsessager skal den faglige organisation partshøres, uanset om den ansatte er medlem eller ej TR skal orienteres, når den endelige beslutning er taget

Disciplinærsager herunder afskedigelsessager (fort.) Lovgivning og aftaler mv. Tjenestemandsloven Sagsbehandlerloven Funktionærloven Overenskomsten TR-aftalen Retningslinjer fastsat i samarbejdsudvalget Retsgrundsætninger i forhold til proportionalitet Regler og aftaler vedr. sygdom

Tjenstlige Samtaler En tjenstlig samtale…. … er en samtale mellem ledelse og en ansat om forhold, der kan få ansættelsesmæssige konsekvenser for den ansatte

Tjenstlige Samtaler Før samtalen Indkaldelse En tjenstlig samtale skal normalt indkaldes med rimelig varsel og tillidsrepræsentanten skal orienteres Af indkaldelsen skal fremgå, hvad samtalen drejer sig om, så den ansatte kan forberede sig Den ansatte skal skriftlig have oplyst, at vedkommende må tage en bisidder med TR skal ligeledes orienteres om sagens substans Hvis sagens substans ikke fremgår af indkaldelsen på en måde, så den ansatte er klar over, hvad samtalen drejer sig om, kan den ansatte bede om at få det uddybet inden mødet

Tjenstlige Samtaler Før samtalen (fort.) Indkaldelse (fort.) Hvis ledelsen ikke vil fremlægge yderligere oplysninger før mødet, har man alligevel pligt til at møde op, MEN: Den ansatte har pligt til at bede om en skriftlig fremstilling af sagen og har ikke pligt til at udtale sig under mødet, men bede om tid til partshøring efterfølgende

Tjenstlige Samtaler Før samtalen (fort.) Bisidder Den ansatte bestemmer selv, hvem der skal være bisidder, dog skal det enten være: Tillidsrepræsentanten, En anden ansat af samme ansættelsesmyndighed, En fra IMAK eller En advokat Nogle kommuner tillader f.eks. samlevere som bisidder Den ansatte har ikke pligt til at tage en bisidder med, men har ret til det TR skal holdes orienteret af ledelsen, uanset om den ansatte ønsker TR som bisidder eller ej

Tjenstlige Samtaler Under samtalen Ledelsen Ledelsen kan IKKE forlange, at TR skal være med Ledelsen kan IKKE tage TR med Ledelsen kan tage andre repræsentanter med fra ansættelsesmyndigheden Ledelsen er ikke til tjenstlig samtale, for det vedrører ikke ledelsens ansættelsesforhold

Tjenstlige Samtaler Under samtalen (fort.) Den indkaldte Uanset, hvad der står i indkaldelsen, har den ansatte ret til ikke at udtale sig under en tjenstlig samtale, men bede om en skriftlig fremstilling af sagen og derefter komme med sine bemærkninger, hvis man vil Den ansatte har ikke pligt til at udtale sig overhovedet, men hvis den ansatte ikke gør det på mødet og ej heller efterfølgende inden for tidsfristen, kan ansættelsesmyndigheden træffe beslutning ud fra de oplysninger, den har

Tjenstlige Samtaler Under samtalen (fort.) Forløb Der kan ALDRIG underskrives noget under den tjenstlige samtale, den ansatte har ret til først i fred og ro at have nogle dage til at kommentere det, ellers overtrædes sagsbehandlerloven En sanktion kan ikke gives under en tjenstlig samtale, der skal parthøres efterfølgende, så det kan alene anføres, at ansættelsesmyndigheden påtænker at give en sanktion

Tjenstlige Samtaler Under samtalen (fort.) Bisidderens rolle er at medvirke til: 1.at samtalen foregår på en ordentlig måde 2.at den ansattes rettigheder respekteres 3.at gældende regler overholdes 4.at alles sagens aspekter belyses 5.at bede om en pause, hvis den ansatte virker meget påvirket 6.at bede om en pause, hvis tonefaldet er uacceptabelt

Tjenstlige Samtaler Efter samtalen Ledelsen skal sørge for: at der udarbejdes et referat fra samtalen inden for rimelig tid at der gives den ansatte rimelig tid til at aflevere kommentarer til referatet at der træffes beslutning umiddelbart efter tidsfristen for aflevering af kommentarer fra den ansatte er udløbet at det klart fremgår af beslutningen, hvilken konsekvens evt. gentagelse vil få

Tjenstlige Samtaler Efter samtalen (fort.) at beslutningen meddeles den ansatte skriftligt – også selvom der ingen sanktion skal ske at tillidsrepræsentanten orienteres om beslutningen Opfølgning Det er ledelsens ansvar, at der følges op på beslutninger, der vedrører disciplinære foranstaltninger. Hvis der ikke følges op efter en rimelig tid, kan foranstaltningen ikke senere anvendes i forhold til evt. nye tjenesteforsømmelser