ET SAMARBEJDSPROJEKT MELLEM GAMMEL ESTRUP – HERREGÅRDMUSEET, PADERUP GYMNASIUM, MUSEET PÅ SØNDERSKOV OG VEJEN GYMNASIUM Partnerfællesskaber på tværs.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dansk Folkeoplysnings Samråd Folkeoplysningspolitik.
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
NGG.
1 29. november Det Intelligente Klasseværelse - Et fyrtårnsprojekt i Nordjylland Det Intelligente Klasseværelse.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
5 IT-didaktiske principper
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Undervisningsplanlægning
FRIVILLIGHED OG MEDBORGERSKAB
Kompetenceudvikling set med erhvervslivets øjne. • Bodil Vilmand-Olsen • Adm. Direktør hos Midt Marketing • 6 års erfaring med personale- og kompetenceudvikling.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Lærerprofessionen.
Medborgerskab – på sporet
Det udvidede klasserum
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Oplysningsforbund og folkebiblioteker må sammen finde nye veje Jens Thorhauge
Helhed og sammenhæng i arbejdet med børn og unge Fra ord til handling
Den brændende platform
Odder Gymnasium KLAR-PARAT-STUDIERETNING. Mål med Klar-Parat-Studieretning • På Odder Gymnasium udvikler vi stærke studieretninger via delt lederskab.
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Museologi Implementering & lokal efteruddannelse
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.
Teo.pæd. og den afsluttende opgave
- Hvad kan I forvente som forældre?
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Innovation i AT/SO.
Lærerprofessionen.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Oplæg d på Nyborg Gymnasium.  At reducere elevernes oplevelse af problemer i faget dansk ved overgangen fra grundskolen til det almene gymnasium.
Univeristy College Syddanmark, 23. marts 2015 – set fra evaluators perspektiv Dorthe Carlsen. Odense,
- Værktøjer til strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Learning Museum Linjefaget historie, UCL, Møntergården og Den Fynske Landsby.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Hvad? Hvordan? Hvorfor ? Og hvorfor relevant for AT m. innovation? Torben Benoni & Lise Mark Steno Museet Kursus, Marts 2015.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Vision mission værdier handleplaner
Unges brug og ikke-brug af museer Seminar i Viborg, Mercantec 2011 Ane Hejlskov Larsen, lektor i museologi og formidling Center for Museologi, Institut.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tværinstitutionelt samar- bejde om børn og voksnes læring Partnerskabsaftale mellem Museum Vestsjælland og Pædagoguddannelsen UCSJ 1. Marts 2016 Children’s.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Intrfaceprojektet som partnerskabelse v/Lektor Ane Hejlskov Larsen, Center for museologi, Aarhus universitet Lederkonference 2010.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
To AT-forløb Verdensbilleder En iscenesættelse af atombomben.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Museumssafari Spørgsmål til en museumsinspektør v/Hanne Teglhus.
Det gode partnerskab Partnerskabsaftalen som dialog-redskab til afklaring af fremtidig perspektiver for partnerskabet.
Naturfag.
Det handler om eleverne
Gymnasiernes samarbejde med eksterne læringsmiljøer
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Inspirationsworkshop med fokus på
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

ET SAMARBEJDSPROJEKT MELLEM GAMMEL ESTRUP – HERREGÅRDMUSEET, PADERUP GYMNASIUM, MUSEET PÅ SØNDERSKOV OG VEJEN GYMNASIUM Partnerfællesskaber på tværs

Hvad er Partnerfællesskaber på tværs? En ambition om gentænkning og videreudvikling af eksisterende partnerskaber mellem museum og gymnasium. Et unikt kulturmøde mellem gymnasium og museum i områder præget af få kulturelle tilbud.

Udgangspunkt Jo tættere samarbejde mellem museum og gymnasium, desto bedre læring Forskellige baggrunde – faglige såvel som institutionelle - skaber gode læringspotentialer, hvis vi har dialog om vores forskelligheder.

Gentænkning af partnerskabsmodellen fra Intrface Med udgangspunkt i partnerskabsmodellen fra Intrface, udvikler Partnerskaber på tværs samarbejdet mellem gymnasium og museum til et synergisk sammensurium af institutionernes forskellige fagligheder og kompetencer.

Udveksling af medarbejdere En væsentlig del af partnerfælleskaber på tværs er udveksling af medarbejdere. Begge parter deltager ligeværdigt i planlægning og gennemførelse af undervisningsforløbet.

Ideer Museets medarbejdere og lærerne udarbejder sammen kildesæt og arbejdsopgaver til forløb. Museets medarbejdere medbringer genstande og deltager i undervisningen sammen med lærerne. Lærerne og museets medarbejdere er med til at bedømmelse af eleverne og give dem feed back på projekter.

Metode og teori i undervisningen Museologi som en del af historie og som en historisk metode. Det kan eleverne bruge til studieretningsprojektet (SRP) og almen studieforberedelse (AT). Eleverne arbejde med udstillingsprincipper på museet. Eleverne kunne lave deres egen satelitudstilling på gymnaiset og selv prøve udstillingsprincipperne af i praksis.

Processuelle overvejelser Aktørerne i Partnerskaber på tværs skal bruge hinanden til støtte og videndeling samt udveksling af styrkeområder og ekspertise. Samarbejdet mellem de deltagende fagligheder er af afgørende vigtighed for elevernes læring. Videndeling og evalueringsmøder er en del af læringsprocessen. Klarhed omkring hvem der er ansvarlige for hvilke elementer.

En udvidet anvendelse af museet Eleverne vil tilbringe en del tid på museerne. Eleverne har et fast område på muset, som er ”deres”. Eleverne deltager i fastlagte moduler på museet, hvor de anvender museets ressourcer i deres opgaver, synopser, oplæg mv. Museerne sælger ikke en service til gymnasierne. – der er tale om et ligeværdigt samarbejde

At turde gå nye veje Ved at udvide og gentænke egen praksis for undervisning eller formidling, åbnes der op for nye perspektiver på de to forskellige institutioner. Udarbejdelsen af en ny samarbejdsmodel for et mere forpligtende og sammensmeltende samarbejde.

Ambitioner En gensidig læringsproces, hvor fagligheder og kompetencer ikke blot udveksles, men også sammenblandes. Eleverne opnår nye perspektiver på deres uddannelses relevans for det omkringværende samfund. Aktivt demokratisk medborgerskab opnås gennem ejerskabet til museet. En organisk organisationsstruktur, hvor der er den fornødne plads til at udvikle, være kreativ og inddrage nye måder at lære på

Vi glæder os til at komme i gang og dele vores viden med jer!