 Historie / erfaring.  Miljø terapi  Arbejde i grupper.  Gruppedynamiker.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
At forholde sig professionelt Anne Skov
Set i forældreperspektiv
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Samarbejde er den bedste forudsætning for voldsforebyggelse
Den Professionelle samtale Samtalen som redskab
Anerkendende refleksion
Energi- & Vandværkstedet
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder LOKK.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Ny kultur-, idræts- og fritidspolitik. Velkommen • ”Verden ligger åben” – Hvor skal vi hen? – Hvad skal vores fælles hovedvej være? – Hvad skal vi række.
Team 9 gruppe eksamen, evalueringsproces
Supervision og faglig feedback
Kvantitative metoder
Det gode klasserådsarbejde
Kommunikation "For i sandhed at kunne hjælpe en anden må jeg forstå mere end han, men dog vel først og fremmest forstå det han forstår. Når jeg ikke.
Kultur i organisationer
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder LOKK.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Relationer – børn og voksne
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
Kodeks for offentlig topledelse
Etnisk konsulent Produktionsskolerne i Danmark Tværkulturelt seminar.
Misbrugsbehandling i et ungdomsperspektiv -
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Refleksioner og opsamling ift. i går
Anonym Digital Rådgivning Erroll Marshall Pædagogisk projektleder.
Digitale redskaber i arbejdet med unge Erroll Marshal | Leder Jeg er – praktikeren Folkeskolelærer / socialt pædagogisk CfDP / Cyberhus.dk Undervisning.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Tema 7 Netværksdannelse Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Introduktion til Sundhedscaféen. Hvorfor skal vi have fokus på sundhed.  Indlæring  Følelse af livsglæde  Overskud til at være noget for andre  For.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Hvorfor er det vigtigt at have fokus på egne holdninger? Temadag Roskilde Handelsskole 3. Januar 2011 – Maj Eun Herløw og Jette Nyboe.
Dagbehandlingen Sofiehuset Brugertilfredshedsundersøgelse blandt brugere i dagbehandlingen November 2012.
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
SSP Køge 1 Aftens program Intro om SSP, samt formålet med i aften Opdeling i grupper (dilemmakort) ej være sammen med egen familie) Find 3 ting, som gruppen.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
Den professionelle samtale Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen, Danmarks Læreforening.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Et suppleringskursus til den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
SUF - gevinstrealisering
Unge og problemet med misbrug.
Nærværende ledelse, personligt og ledelsesmæssigt.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Unge & Rygning: Forældres rolle
Præsentationens transcript:

 Historie / erfaring.  Miljø terapi  Arbejde i grupper.  Gruppedynamiker.

 Hvem er vi og hvordan så vi ud.  Ud af vagten.  Strudsen  Eks. En ung.  Manglende viden, forståelse, holdning, konfliktskyhed mm.  Så ingen åbenhed om rusmidler.

Netværks anbringelser. Næ politik  De unge forholder sig ikke.  Risikovillige..  Misbrug / adfærd smitter.  Misbrug flytter fokus fra helheden.  Åbenhed og dialog giver viden  Viden giver magt.  Påvirke kulturen.

 Spurgte om de ville hjælpe.  Vi havde brug for dem. - Det er dem der er derude. - Det er dem det handler om.  At de er eksperter !  Hvad det skulle bruges til: - Er der konsekvenser/ hvilke.

 Det er os der er rammestyrere. Den gode nok MOR Dvs. at vi passer på den enkelte i gruppen. Tydelig rollefordeling.  Start – midte – slutning.  At vi er inspiratorer, holder fokus.  At vi er ansvarlige for at samle materiale sammen og lave referater fra møderne  At vi sørger for at gøre tingene synlig f.eks. via plancher.  Fokus på gruppe dynamikken.  Kærlig manipulation.

 At de møder op.  At de unge i fællesskab udfærdiger en kontrakt for ” spillereglerne” i rummet  At de bidrager med deres erfaringer holdninger uden at det føles som tvang.  At de i projektet behandler hinandens udsagn/holdninger med respekt.  At de ikke efterfølgende misbruger den viden de har fået om andre.

 1.Fortælle om projektet: Kontrakten - temaer/ brainstorm.  2. fordel / ulempe skema. - god fest- hash- alkohol mm.  3. Holdninger til forbrug/misbrug. Hvordan kan man hjælpe- dilemmaer mm  4. Metode ung til ung. Ung - pæd.  5. ”Rusmiddel politikken”  6. Evaluering.

 Kl med mad/ gulerod.  Tydelighed /døren lukkede.  De unges ønsker/ temaer  Fordel / ulempe skema.  Gr. Ar. Alle mindre og den enkelte  Evaluering og feedback fra de unge.  At alle fik mulighed for at sige noget.  Interview af 2 unge + pæd.  Evaluering efter hver møde.

 Vekslende rollefordeling –voksne  At de voksne bliver for styrende.  Manglende forberedelse /afstemning af rollefordeling.  For mange gentagelser.  Kontrakten bliver statisk.  Temaerne - manglende voksen afklaring  Sætte for store mål.  Ikke at forholde sig til gr./dynamikken.  Hvis ikke man vedligeholder.

 Det lykkedes/ kulturændringen.  De unge kommer til os.  De får ejerskab. De fortæller til nye unge  Social træning/ demokrati.  Lydhør, debattere arb. gr. niveau.  De unge vil og vide mere.  De oplever sig vigtige.  Meget større åbenhed og ærlighed.  Et fælles 3. Det sociale flytter med ud.  Tryghed ang. vores forholdene til rusmidler.

 At udvikle en rusmiddel politik. For de Unge, forældre, pædagoger, sagsbehandlere samt andre interessenter.  At udvikle viden og redskaber at håndtere rusmiddel problematikker. Både i gruppen samt på individ niveau.  - - at der bliver skabt en åben kultur i ungdomsboligen hvor der er åbenhed i forhold til at snakke om og få hjælp i forhold til rusmidler  - at de unge udvikler kompetencer og viden til at håndtere rusmiddel problematikker. Som forebyggelse  Målet var /er at finde/ udvikle redskaber og metoder at køre gruppeforløb med unge, sådan at erfaringerne fra vores projekt/forløb kan overføres til andre relevante problemstillinger, som de unge støder ind i eller vi / i fællesskab finder relevante.

 Formål  Forberedelse / rollefordeling / holde fokus  Skab et særlig rum. Arb. gr. niveau  Start – pauser - slut.  At skabe en trykt rum. Den gode nok mor.  Ungekontrakt / Ejerskab  Fordel/ulempe skema. Synliggørelse.  At alle får lov at sige noget, dvs. tage runder. Tag imod de unges kritik konstruktivt.  Gå aktiv med i diskussionen. - ” kærlig manipulation ”  Evaluere fra gang til gang.  Tænk på målgruppen.