 Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Flashcard-spil Kost - kostråd
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
- en lille lektie i det rigtige
Fresh. Fruit. Anytime. Healthy Active Living SPC Ardmona - Healthy, Active, Living Vi er hvad vi spiser og sundhed er en af tidens trend. Her er et produkt,
Nr. 4.1: (Kompas udfoldet for sukker)
Anbefalinger for sund frokost i daginstitutioner v/ Maria Haukrogh
Kost og træning.
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Afgangsprojekt Tandplejerstuderende Århus Tandlægeskole
Kost til triatleter.
Svømmetalenter og optimal kost
Mad til unge på høj- og efterskoler
- vejen til en sund balance
KOST TIL SMÅBØRN Oplæg til Vordingborg Fælles Forældreråd d.22/1.2013
Dias 1 – kompasset udfoldet for rådet om at slukke tørsten i vand
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Velkommen til Første tand – første tandbørste møde Varde kommunale tandpleje.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Dias 1 – kompasset udfoldet for sukker
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
VITAMINER OG MINERALER
Februar 2013, Introduktion til børneernæring
Morgenmad Nogle spiser havregryn med mælk og sukker.
Ny i Triatlon.
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for rådet om at slukke tørsten i vand
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. Herning badminton klub. mandag 24.september 2007.
BRUGERPEJLING PÅ SOFIELUNDSKOLEN OG ELVERDAMSSKOLEN FORÆLDRE UDARBEJDET AF FOLKESUNDHED MAJ 2016.
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke.
Morgenmad Ligesom vi fylder det rigtige brændstof på vores biler, er det lige så vigtigt, at vi fylder det rigtige brændstof på os selv og vores børn.
Migrænikerforbundet1 af 12 Børnemigræne Migræne-café i Herlev
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Diabetes Diabetes Mellitus. Hvad er diabetes? Forhøjet blodsukker pga. ingen eller relativ insulinmangel.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Hjertevenlig kost Ved klinisk diætist Kristel Van Deuren.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Hvor kommer jern fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
Mærkning – en vigtig detalje Krav til deklarering.
Energi 1 g fedt giver 37 kJ = 9 kcal
Rejsen for gæsteplejen i dagplejen i Brøndby Kommune Maximalt 3 indskrevne børn frem til 2005 og småbørnsnormering Gæsteplejeenheder frem til 2005 og under.
Hvor kommer vitamin A fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Sundhedshysteri !. Industrien og nutidens sundhedstrends.
Kostberegning Naturfag. Ikke en optimal ernæring: Ca. 30 % af patienterne på sygehusene skønnes at være undervægtige. Ingen må tabe sig i vægt mens de.
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Skal dit barn med på sommerkoloni ?
Ernærings- og sundhedsanprisninger
At styrke barnets selvstændighed
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
HOTDOG.
Hvor kommer vitamin A fra?
ERFA-dag Hvem er jeg?.
Næringsstoffernes køkkentekniske egenskaber
Undervisning forældregruppe
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Morgenmåltid Mellemmåltid
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
- og næringsdeklarationer
Kvier.
Anatomi Lever, nyrer.
Valg om frokostordning
Kulhydrater Sine Foder Nissen, foråret 2008.
D-vitamin 0,56 µg Anbefaling for alle mellem 4 og 60 år: 7,5 µg/day
Præsentation af mad vafler
Præsentationens transcript:

 Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven er på næsten et år.  De skal til at lære at spise og tygge med munden, for indtil 6 mdr. alderen er de blevet ammet eller fået flaske.  Tygge venligt mad.

 Børnene tilbydes en sund og varieret kost, med henblik på de næringsstoffer de har brug for til at udvikle sig  Kosten skal være ernæringsmæssig i orden, så børnenes energibehov bliver dækket mens de er i institution.  Enkelte fødevare er økologiske ( mælk, smør, æg, havregryn og mel)  Vi lægger vægt på at undgå farvestoffer og konserveringsmidler.  Børnene får velsmagende mad, som ser tiltalende ud.  Vi tilbereder specielkost/ diætkost hvis der er lægelig begrundelse.  Diæt/ specielkost sammensættes så vidt muligt af de alm. fødevare der som i øvrigt tilbudt i vuggestuen  Kosten tager udgangspunkt i dansk kulturtradition, med respekt for kostvaner i andre kultur.

 morgenmad hvor der veksles mellem, havregrød, øllebrød, og frugtgrød. Sødmælk, skal suppleres i maden og som drikkelse.  Formiddag 9.00 – 9.30 serveres frugtgrød, banan mos, rugbrød, og pastaskruer  Middagsmad – serveres to dage rugbrød og 3 dages varm mad.  Eftermiddag – babymælk ( 250ml ) frugt, brød.

 morgenmad hvor der veksles mellem, havregrød, øllebrød, og frugtgrød. Til Morgenmad får de letmælk.  9.00 – 9.30 formiddag, rugbrød og frugt stykker.  – middag serveres to dage rugbrød og 3 dages varm mad.  – boller, frugtstykker, hertil mælk.

6 – 11 mdr. Protein 7 – 15 E% Fedt 30 – 45E% Kulhydrater 45 – 60E% 12 – 23 mdr. protein 10 – 15E% Fedt 30 – 35E% Kulhydrater 50 – 55E% Kostfibre: de må ikke få alt for fiberrig mad. Sukker: begrænset mængder.

Fødevarer som skal undgås:  Produkter med højt sukkerindhold fx (frugtyoghurt) skal begrænses.  Nitratrige grøntsager som fx ( spinat, rødbede, fennikel, og selleri) bør begrænses.  De må ikke få nødder.  Undgå ymer pga. højt proteinindhold.  Honning må ikke gives til børn under 1 år.  Sluk tørsten med vand. Juice, sodavand, saftevand, kakao og lignende bør ikke tilbydes.

 Det anbefales at supplere børns mad med D- vitamin tilskud. (10 mikrogram). Det skal de have fra de er 2 uger gamle til de er 2 år.  Hvis barnet ikke får modermælk skal de have jerntilskud, fra de er 6 måneder til de er 1 år.  Salt bør begrænses indtil barnet er over 2 år. Det er fordi barnets nyre ikke kan udskille det. 

 tilpasses det enkelte barns behov. Det er forskelligt hvor meget et barn spiser.