Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Flashcard-spil Kost - kostråd
Svend Gønge-skolens værdier...
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Fresh. Fruit. Anytime. Healthy Active Living SPC Ardmona - Healthy, Active, Living Vi er hvad vi spiser og sundhed er en af tidens trend. Her er et produkt,
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Ørestad Skoles værdier
Kært barn har mange navne -
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Electrolux Marketing koordinator, web Michael Skrydstrup HR Konsulent Anne Mette Hildebrand Udvælg en elev, der skal sige til, når der er gået 5, 10 og.
”Husmandskost, er grov og tarvelig mad, men enkel og solid mad baseret på traditionel madkultur og hjemlige råvarer. Husmandskost er typisk retter af.
Madlavning i leve-bo-miljøerne VEGA SEMINAR 18. november 2008 Birgitte Højlund.
Fremtidens folkeskole i Aalborg
Hjertevenlig kost i praksis
Mad til unge på høj- og efterskoler
”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
EAT - sund mad med mere.
Økomad i daginstitutioner
… DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD
Marianne Mollerup KBH Madhus
VISIONEN FRA DET NY NORDISKE KØKKEN
Slagterkurvens nordiske mad
Måltidet – lyst og fællesskab
Opgave – mål maden Gå ind på
Nem planlægning af børnemad
Menu teori.
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
Mad til unge på høj- og efterskoler
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni
STRATEGI FOR GRØN ØKONOMI - nye og bæredygtige løsninger NFS konference Ilulissat Maríanna Traustadóttir - ASÍ Island.
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Kostråd og sundhed.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Det sundhedspædagogiske netværk Faaborg-Midtfyns Kommune Ringe den Kirsten Marie Pedersen UC Lillebælt, Læreruddannelsen i Odense 2009.
Besøg fra Ålborg Universitet, Ballerup afd. Forskningsgruppen for Måltidsvidenskab & Folkesundhedsernæring - MENU 17. Januar 2012 Teori & praksis mødes.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
Klik for at redigere i masteren Klik for at redigere teksttypografierne i masteren –Andet niveau Tredje niveau.
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
5.1. Vælg det sunde fedt 5.2 Undlad eller skrab fedtstof på brødet 5.3.
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Haver til maver – KICK OFF dag Tårnby kommune Tirsdag d
Session 7 – Livsstil Undervisere:
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Hjemkundskab og IT. Den obligatoriske undervisning 1.EvalueringsprojektEvalueringsprojekt 2.TrinmålTrinmål 3.Undervisningsforløb  Kostlære - kostkompasset.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Økologi og økonomi i uddannelsesinstitutionerne s kantiner Hvad tænker skolernes ledelse?
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Bælgfrugter og proteiner
Mit emne er Københavner-akademiet, hvor jeg var med for at lære noget mere.
Seks veje til din sundhed
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Sæsonbetonet Menuplanlægning
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
MADlejr er en lejrskole for 6. og 7
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
MADlejr er en lejrskole for 6. og 7
Præsentationens transcript:

Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år

Flakkebjerg Efterskole som sundhedsfremmende skole Mål og visioner Vores praksis i køkken og undervisning Bæredygtighed skal være en del af den sunde skole

Kostpolitikken på Flakkebjerg Efterskole Du får spændende, velsmagende, varieret og sund mad tilberedt af friske og helst økologiske varer Vi bruger færrest muligt forarbejdede madvarer Som elev får du undervisning i, hvordan du tilbereder og sammensætter sund mad Vi spiser fortrinsvis kød fra dyr der er avlet på friland eller økologisk Du får både kød-, fisk og vegetarretter hver uge. Du har mulighed for at leve vegetarisk hele skoleåret, eller blot i en kortere periode. Du får hver dag nybagt brød, frisk frugt, mange grønsager, kartofler i mange variationer, inspiration fra andre landes madkultur. Mælkeprodukter med lavt fedtindhold Måltidet er et vigtigt samlingspunkt. Flest mulig skal glæde sig til maden

På FE tilbereder og spiser vi mad, der giver energi, lyst og glæde til at leve livet, så vi trives i hverdagen Vi laver maden sammen Vi udfordes konstant på at lave inspirerende menu Inspirere eleverne til gode madvaner Velsmagens økokøkken Omsorg Maddannelse

Ansvar for egen sundhed Vores mål er ikke at få alle til at leve på en bestemt måde Vores mål er at gøre alle i stand til at gennemskue hvordan de selv kan styre hvad de spiser, hvor meget de sover, hvordan de motionerer, hvad der gør dem glade, samt hvad konsekvenser af disse valg er

forskel på hverdag og fest. Her øser spiderman masser af dessert op

undervisningen Hygiejne Ernæring fibre, fedt, proteiner, vitaminer, 6 om dagen Økologi Klima & CO2 Smag Andre landes mad Køkkenlogistik

Menu tirsdag den 12. maj Sushi og japansk nudelsuppe

Sund mad går i mange sammenhænge hånd i hånd med økologisk mad Sundhedsstyrelsens 8 kostråd Økologi

Sund og økologisk mad går i mange sammenhænge hånd i hånd med klimavenlig mad Sundhedsstyrelsens 8 kostråd Økologi klimaråd

Må eleverne bestemme? Nej det må de ikke. De må komme med ønsker, som bliver honoreret hvis det lader sig gøre Elevernes organisering

En forandringsdagsorden Er Ikke noget man taler om Det er noget man gør Omlægning er en forandringsproces af gryder og hoveder Sammenhæng mellem økonomi og sundhed – med mindre penge

CO2-venlige menuer: fx chili sin carne, duftende grøn lasagne eller som her: empanadas m krydret bønnefyld og 3 slags råkost

Produkter, producenter og prioriteter Egne produkter Lokale producenter Økologiske og konventionelle handlende

Affald/rester og genanvendelse mad og emballage Madrester bliver til nye, delikate retter Råkost og rodfrugter den ene dag – frikadeller den næste Rigtig mange madrester kan genanvendes i brød som vinder i smag og konsistens På Flakkebjerg er det en eftertragtet tjans at håndtere affald til genbrug

Projekter m fokus højner bevidstheden hos både personale og elever Fremtidige projektønsker: CO2 projekt sammen med sciencelinjen Invitere lokalbefolkningen til klimavenlig mad med forskellige foredrag om hhv smag, økologi, vegetarisk mad og klimaproblematikker

En madelsker som ikke er en miljøforkæmper = for dum En miljøforkæmper som ikke er en madelsker = for trist Miljøforkæmper + madelsker = det er lige os, og vi vil gerne udvikle og forandre os